![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
un dans la o nunta pentru ei doi... iar apoi copilul shi bunicul shi povestea... shi fireshte dupa o vreme ... candva... shi apoi de la-nceput... pana la sfarshit... caci la sosire ii ashteapta strabunicul shi toata familia fericita.
Last edited by vsovi; 13.10.2009 at 18:18:14. |
|
|||
|
|||
![]()
uite shi pe sarmanul strabunic care deshi a aflat nu shi-a pierdut speranta...
Last edited by vsovi; 16.10.2009 at 11:51:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumneata, mai mult ca probabil ca nu esti nu invatat si nu educat. Nici un bun crestin nu ar gasi fericire sa prezinte traditile si credinta altora ca ceva nostim. Permitem sa-ti recomand sa te duci sa te examinezi. Nu uita sa le zici acolo ca vrei un remediu la ignoranta,la prostie si la mojicie.Pentru antisemitism nu iti trebuie ca altele remedii il vor elimina. Poate pentru inceput dute la duhovnicul tau si intreaba ce trebuie sa faci ca sa devi om.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vsovi; 16.10.2009 at 14:24:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa dea Dumnezeu sa te vindeci de ura,mojicie si lipsa de intelegere. Amin.
Nu vezi dumneata ca nici azi nu se inghesuie lumea sa discute cu tine? Asta nu iti aprinde o lumina rosie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci n-am nevoie de nimeni cu care sa vorbesc in deshert... asha ca e mai bine ca ma evita ca precis le-ash incurca mintzile, nu numai limbile... asha cum ai patzit dumneata citind mereu ce am postat... deci pana la urma dumneata eshti singurul Meu prieten... shi amandoi ne simtzim in pushcaria Adevarului exact ca intr-o legiune de legionari... poi nu de la lege vine denumirea asta? deci mai bine legionar decat 'sanitar' care te interneaza la senatoriul pacatuirilor, deshi tzi-am mai zis ca legionarii erau creshtini absurzi, ca ei credeau ca creshtinismul e o forma natzionalista de razbunare, formand mici justitziari care se credeau pe ei sfintzishori sau vrednici, chiar eroi, jertfindu-se cica din eroism... poi ei n-au auzit cuvantul catre farisei shi saduchei al Domnului?: "mergetzi de invatzati ce inseamna Mila caci nu am venit sa oasnadesc pe cei pacatoshi" sau cum zicea shi mai demult: "Mila voiesc shi nu jertfe" caci degeaba aducetzi jertfe mereu daca inima va sta la idolii pacatelor, la vipvipuri... daca inima voastra e departe de Mine... deci mersi ca macar nu-mi doreshti raul ca eu inca nu m-am vindecat de a ma bucura de raul altuia... mereu o patzesc ca shi cum ash fi avut o shansa ca prin furaciune sa capat un privilegi... iar cum mie mi-e frica sa fur de la hotzi, atunci nu e mai simplu sa furi de la Dumnezeu? shi asha patzesc, fur de la copii, babe shi batrani, le fur demnitatea printr-o atitudine deasupritoare... shi decum ii vad deja incep sa trufesc invatzandu-i cum sa ...... una alta... de parca n-ar shti ei... clatindu-i defapt de la starea lor cu indreptari... ca pe fetitze le poftesc cu ochiul din prima... deci vezi... sunt putred pe dinlauntru... asha ca imi foloseshte urarea ta... numai sa te auda Domnul ca Domnul chiar daca aude glasul oricarui pacatos nu asculta decat de sfintzi shi lor le implineshte cererile... asha ca itzi zic shi eu cum a zis Moise faraonului: sa fie asha cum ai spus, shi in cazul tau shi in al meu... dar noi vom pazi ushile shi ferestrele fiind plini peretzii de icoane... shi fiiind unse... dar de data asta nu cu sange ci cu mir. Last edited by vsovi; 16.10.2009 at 16:12:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Alfabetul ebraic:
Alfabetul ebraic De la Wikipedia, enciclopedia liberă Cuvântul alef-bet rezultă din alăturarea primelor două litere ale alfabetului ebraic. Structura aceasta poate fi constatată deasemenea la alfabetul fenician, din care derivă și cel ebraic, precum și la alfabetul grec (alfa-beta). (ebraica modernă) Prezentarea literelor-Literă Formă-finală Nume-(însemnătate) Valoare-numerică Valoare fonetică א alef (bou) 1 mut, /ʔ/ ב bet (casă) 2 /b/, /v/ ג ghimel (cămilă) 3 /g/ ד dalet (ușă) 4 /d/ ה he (fereastră) 5 /h/ ו vav (cârlig) 6 /v/ ז zain (sabie) 7 /z/ ח het (perete) 8 /x/, /χ/ ט tet (șarpe) 9 /t/ י iod (mână) 10 /j/ כ ך kaf (palmă) 20 /k/, /x/ ל lamed (ham) 30 /l/ מ ם mem (apă) 40 /m/ נ ן nun (pește) 50 /n/ ס sameh (stâlp) 60 /s/ ע ain (ochi) 70 /ʔ/, /ʕ/ פ ף pe (gură) 80 /p/, /f/ צ ץ țadi (cârlig de pește) 90 /ʦ/ ק kof (ceafă) 100 /k/ ר reș (cap) 200 /r/, /ʀ/ ש șin sau sin (dinte) 300 /ʃ/, /s/ ת tav (semn) 400 /t/ Diacritice și Vocale Datorită conformației sale, alfabetul ebraic nu include litere care reprezintă vocale. Acestea sunt inferate din contextul unui anumit cuvânt alcătuit numai din consoane. Totuși, pentru dezambiguizare și clarificare, sunt folosite semnele grafice cunoscute ca nikudot (sing. nikud), care se amplasează dedesubtul sau deasupra unei litere pentru a marca vocala care îi urmează sau a evidenția o anume calitate a literei respective. Tabelul următor exemplifică amplasarea acestor semne în jurul unei litere din alfabet. Nikud Denumire Explicație (ebraica modernă) בַ patah reprezintă vocala /a/ בָ kamaț reprezintă vocala /a/, care este uneori închisă către /o/ בִ hirik reprezintă vocala /i/ בֵ țeire reprezintă vocala /e/ בֶ segol reprezintă vocala /e/ בֹ holam reprezintă vocala /o/ בֻ kubuț reprezintă vocala /u/ בְ șva reprezintă lipsa unei vocale sau vocala /ə/ (ă) בֲ hataf patah reprezintă vocala /a/ foarte scurtă בֳ hataf kamaț reprezintă vocala /o/ foarte scurtă בֱ hataf segol reprezintă vocala /e/ foarte scurtă בּ dageș întărește sunetul consoanei (ex. bet în loc de vet) בֿ rafe slăbește sunetul consoanei (ex. vet în loc de bet); folosită mai frecvent în idiș decât în ebraica modernă שׁ punct șin denotă pronunția literei ש ca /ʃ/ (ș) שׂ punct sin denotă pronunția literei ש ca /s/
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare vrei sa incep sa-ti enumar pe acei ROMANI GET-BEGET care imediat dupa 89 ti-au distrus tara in doi timpi si trei miscari - fara efort prea mare..din citeva semnaturi!!? Vrei sa-ti enumar pe romanii care te-au ruinat cu toate schemele piramidale de dupa revolutie, ti-au tocat lemnul din paduri ti-au ruinat artificial fabricile si combinatele, te-au desconsiderat ca fiind om si din disperare ca nu poti ajunge la ei au reusit de ti-au modificat structura gindirii intr-una cu tenta fundamentalista-sovina si anti-globalista focusata pe anti-sionism. Ce treaba ai tu ghemis cu globalizarea si evreii sus-pusi cind uite ce nemernicii se intimpla in GRADINA TA PERSONALA!...PINA LA EVREI UITE CE TI-AU FACUT ROMANASII TAI SADEA! in ce hal au adus tara! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bineinteles ca nu exista padure fara uscaturi dar religia nu este padure si necredinciosii uscaturi ca fie ce o fi este vorba de persoane in carne si oase si traditii/religii de mii de ani. Fiecare are dreptul sa aiba grija de curtea sa. Curtea vecinului este a vecinului. Cat despre cum s-a facut in Romania privatizarea,am fost in viligiatura la Baile Felix inainte cu ani si am citit toate jurnalele care le-am putut cumpara .Intr`un jurnal am citit un articol despre o fabrica care trebuia sa se privatizeze. Dupa legea Romana,dupa cum imi amintesc,din ziua publicarii de privatizare,aveau timp lucratorii in acea societate sa cumpere parti din societate.Dupa acest termen fiecare cetatean al tarii poate cumpara actiuni insa nu cu pret redus ca muncitorii societatii. Acea societate, directia ei nu a publicat intentia privatizarii si in ultima ziua la cele doua saptamani,o mare parte din directia fabricei a cumparat-o devenind stapanii societatii. Pretul platit a fost infim fata de valoarea reala.Muncitorii societatii au protestat dur insa li s-a dat raspunsul ca daca nu au cumparat actiuni in cele doua saptamani,nu este nimic de facut... Nu Polonia si nu Ungaria au facut privatizarea ca in Romania ci au pus la vanzare internationala uzinele si societatile ,lucru care le-a adus fonduri de sute de miliarde de dolari cu care s`au ajutat la construirea unei tari mai moderne.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce crede religia ebraica despre reancarnare? | maria-luisa | Iudaismul | 12 | 15.06.2011 10:28:23 |
Limba Ebraica | Marian alias sepis | Generalitati | 5 | 23.03.2011 08:36:55 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Biblia Ebraica si alte carti | Evreulcelales | Iudaismul | 18 | 27.12.2009 14:06:57 |
Este limba araba o limba sfânta? | images | Religia Islamica | 2 | 27.05.2007 03:52:45 |
|