![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totul este devenire si evolutie pe lumea asta, pentru ca la temelia ei sta ideea de Jertfa, de transformare, de moarte si inviere continua. Este atat de clar pentru mine. Nici sufletele noastre nu sunt transformate instantaneu, ci incet si cu multa rabdare. Numai cazurile Apostolilor sunt clasificate ca minuni, cand au lasat plasele si I-au urmat instantaneu Necunoscutului care a venit sa Se faca cunoscut...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Mantuirea talharului de pe cruce, primul om intrat in Rai dupa Adam este icoana Facerii. Asa cum prin puterea si dragostea lui Dumnezeu a fost mantuit talharul, intr-o clipa, astfel a fost facuta si lumea.. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa te ierte Dumnezeu pentru ce spui.
>> Sa ma ierte pentru ca gandesc? Jertfa, transformare, moarte, inviere - unde incape exact evolutia aici? E posibil sa confunzi VARIATIA (un principiu de genetica), cu transformarea efectiva dintr-o specie in alta. E o diferenta imensa... >> Vezi linkul de mai sus, nu vorbesc de genetica. Dar poate fi adaugata pe lista. Mantuirea talharului de pe cruce, primul om intrat in Rai dupa Adam este icoana Facerii. Asa cum prin puterea si dragostea lui Dumnezeu a fost mantuit talharul, intr-o clipa, astfel a fost facuta si lumea.. >> Astea-s cazuri exceptionale, la rigoare: talharul, Petru si ceilalti ucenici. Eu vorbesc la modul general. Este parerea ta ca lumea a fost facuta instantaneu - si ti-o respect. Pace!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu sunt constient ca ma pot insela. Parintele Galeriu a gandit altfel, de aceea nu-mi place sa ma arunc la o concluzie. Cred totusi ca parintele, datorita trairii lui inalte si a rugaciunii puternice a fost ferit de implicatiile reale ale ideii evolutioniste asupra sufletului. L-a pazit Dumnezeu.. Nu prea exista cazuri exceptionale in Sfanta Scriptura. Totul este nou, totul are aplicabilitate pentru noi, si va avea mereu aplicabilitate pentru toti. E adevarat ca ne apropiem de Dumnezeu cu smerenie si cu pasi mici, in timp, insa daca spunem ca mantuirea este cumulul virtutilor noastre, uitam de smerenie. Mantuirea o putem castiga sau o putem pierde intr-o clipa. Dumnezeu poate invinge raul din noi intr-o clipa, caci mare este puterea Lui. La fel si cu lumea... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O fi cu virsta :) Mersi de urare, am sa ti-o intorc si eu in curind :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu imi exprim niste pareri, nu trag concluzii. Singur Dumnezeu stie adevarul pe care ni-l va descoperi in mod deplin la Judecata de Apoi. Citat:
Observ si la tine greseala multora care vor mantuire cu de-a sila. Dumnezeu a lasat niste legi de netrecut in Creatia Sa, legi neclintite. Iar in special in fiintele rationale a lasat libertatea. Deci Dumnezeu nu vrea niciodata sa invinga raul din nimeni fara alegerea celui in cauza. Cu alte cuvinte, este fals ce sustii tu mai sus. Mai rar auzi de o metanoia brusca, instantanee... Iar daca se intampla este pentru ca asa vrea omul respectiv, nu pentru ca Dumnezeu poate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiinta e in esenta materialista, aici nu cred ca exista dubii. Faptul ca o piatra libera cade pe pamint si faptul ca mai multi atomi se grupeaza in molecule complexe se bazeaza pe aceleasi legi. Comunismul are mult mai multe in comun cu religia decit cu ateismul, iar evolutionismul nu are vina de a fi folosit de unii maniaci intr-un sens pervers si neadevarat. Iti multumesc si tie de urari, faptul ca tu ai 20 de ani si eu 39 nu are absolut nici o importanta pentru mine, mai ales ca incerc sa imi mentin mintea de atunci :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca am spus ca Dumnezeu poate invinge raul din noi intr-o clipa, nu inseamna ca il poate invinge fara voia noastra... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 17:04:27 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
|