![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai, si atunci noi ce tot comentam aici, surioara ? Nu ar fi mai simplu sa te duci sa-i spui: "parinte, unii si altii zic ca daca nu ne casatorim, nu ne botezati copilul. Asa-i ori nu ?"
|
|||
|
|||
![]()
1. Eu sincera sa fiu, nu stiu cum este.
Yasmina are dreptate ca nu are vina copilul. Si totusi nu cred ca vor accepta preotii sa-l boteze daca parintii nu sunt ortodocsi asa cum trebuie si traiesc in pacat. Poate ca o fi vreun preot mai indulgent si care sa-si asume riscul si pacatul. Nu vad nici rostul si nici nu inteleg cum se poate face educatie ortodoxa copilului daca parintii nu vor sa-si rezolve mai intai problema lor. Da, daca o femeie a facut o greseala si a ramas insarcinata, dar nu mai face si nu mai traieste in desfrau, este o alta situatie. S-a intamplat. Dar se corecteaza, traieste in abstinenta, sau se casatoreste. Dar daca totusi continua cu pacatul, atunci ce poate sa faca si preotul. Eu nu vreau s-o critic pe fallen ci s-o incurajez. In primul rand sa nu mai tot stea sa se gandeasca "daca o fi si n-o fi" ci sa vorbeasca totusi cu sotul ei si cu un preot. Mai intai sa vada ce ganduri de casatorie are sotul. Apoi sa-si faca un duhovnic la casa noua. Sa-i faca si sfestanie si s-o sfatuiasca mai departe. Casatoria se poate face si cu bani putini. In fond este o slujba in biserica si o hartie la sfat. Restul nu este important. Se poate rezolva totul, daca se doreste. Si Dumnezeu ajuta. Noi aici pe forum nu stim nici pentru noi. 2. In alta ordine de idei, pentru Yasmina. Am citit undeva despre un japonez care inca profeseaza ca medic (dar onorific) ca medic, la 103 ani. Spune ca lucreaza cu placere. Mananca pe apucate si de toate: lapte, carne de 2 ori in saptamana, fursecuri. Ce inseamna pacea (lipsa de stres) si probabil si genele!
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 28.01.2015 at 12:53:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai exact asa o sa fac. Numai sa nu ii dau idei ...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
( banuiesc ca daca ii erau copilului, are febra mare, etc, Doamne fereste, nu e de ajuns sa fugi repede cu el cu taxiul la impartasit, ci mai degraba la spital...) PS : nu numai ca nu poti obliga pe nimeni sa te ia,'dar nici pe tine nu te poate obliga nimeni sa stai cu el, daca nu iti convine sau nu te simti in siguranta. Chiar daca lumea spune ca daca ti-a facut copil, acum trebuie sa il suporti pana la moarte, eu consider ca de-acum e si viata copilului in joc si nu as putea risca sa il traumatizeze in vreun fel...chiar daca lumea spune ca trebuie sa rabzi de dragul copilului, ca sa nu creasca fara tata, decat cu un tata cretin, mai bine lipsa...parerea mea... ( mai grav e cand e tata bun cu copilul si rau cu sotia, cand o trateaza ca pe o servitoare, ca pe un obiect, un rau necesar... si il face si pe copil sa-si dispretuiasca mama....) Last edited by fallen; 28.01.2015 at 14:09:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eeeiii,mananca vezi bine dar...de 2 ori/sapt.!!!!Daca nu vorbea in acel context despre peste sau alte vietati marine ca si"carne",deoarece asiaticii traind pe langa ape,sunt mari amatori de vietati marine. Niciodata intr-un restaurant Asiatic nu vei fi servit cu o bucata mare de friptura asa cum se intampla la alte restaurante de profil caucazian. Ei consuma si folosesc carnea ca si pe un condiment,sa dea un gust de baza preparatului,legumele utilizandu-le in propportie de 90% iar carnea de 10% intr-o mancare. Fiecare trebuie sa consume carne de 2-3 ori/sapt. dupa marimea palmei lor,deci iata o bucata potrivita(daca nu au incotro si nu pot trai fara). Ori in lumea civilizata a rasei albe se mananca exact invers,carne in proportie de 90% si celelalte de 10%. Bucati mari la cina,mezeluri la pranz si alte mezeluri la mic dejun alaturi de oua si de ce nu si branza!! Si apoi se mira ca desi mananca"normal"sunt bolnavi! Genele pot si ele fi rele,nimic de zis insa pot fi ameliorate cu hrana sanatoasa,un stil de viata linistit(adica nu stresat si axat pe suparari)si pe cat posibil miscare ,mai ales in aer liber*. * care aer liber??? Ca acum avem parte de poluare din toate partile;abia am aflat de poluarea cu pesticide care are loc pe langa parcelele agricole;eu locuiesc in apropierea unor terenuri agricole de tip modern,unde se folosesc pesticide si tot felul de chimicale. Nu stiam de ce de cand m-am mutat aici,am migrene aproape saptamanal,accese de alergii respiratorii cat si raceli in fiecare iarna! Nu le mananc in legume si fructe dar le inhalez,chiar mai bine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 29.01.2015 at 01:43:24. Motiv: friptura de neam prost! |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca va trebui pana la urma sa cantaresc mancare, mai ales carnea si branza...
Astazi am avut treaba, am facut efort mult, si fizic, si am bagat ceva proteina...( 2 snitele, dar nu cat palma, cam cat 1/2-1/4 palma, nu chiar ca puiul shanghai, dar nici ca la carciumile autohtone, 1 chiftea si un mic, 1 felie cascaval si 1/2 rosie; paine cam 1/4-1/3 dintr-o lipie, intreb maine cate gr are, supa de rosii acum mai pe seara, cca 300 ml)... dim 2 felii de salam ( dinalea transparente, dar cred ca destul de consistente, o sa studiez nr de calorii), paine nu stiu ca s-a faramat.. Acum cand voi ajunge acasa ar trebui sa nu mai mananc nimic, dar, sa vedem, daca cere...( aseara desi ma durea, am mancat putina paine cu unt...) Sor-mea de cand face sport e mare consumatoare de proteine, animale sau vegetale, evita insa carbohidratii. Considera ca e mai important sa consumi energie decat sa te abtii de la mancare. Prma data, cand a slabit de la 85 la 55 kg, nu a mancat carne vreun an, apoi s-a apucat si mai serios de sport....zicea al meu ca ma trimite si pe mne cu ea la sala dupa ce nasc. Ar fi bine daca as avea timp, ana acum nu am avut din cauza serviciului. Mai bine asa decat sa ma infometeze, oricum daca nu mi se repara stomacul si secreta acid in continuare, ma va ucide cu infometarea...mai ales ca el nu e de acord ca daca vrei sa slabesti tre sa mananci o mancare mai speciala, mai de regim, ci ca ar fi ok sa mananci ce mananca toata lumea, dar mai putin si mai rar... In fine, mi-e frica de ingrasarea precoce pt ca din nefericire am cunoscut femei care desi s-au pus serios pe mancat si pe ingrijit, mai tarziu au pierdut sarcinile, dupa 3-4-5 luni ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am reusit sa o fac
![]() Oricum nu cred ca era potrivit sa intreb asa ceva..suna ca si cum m-as duce la barbatul meu si i-as zice " umbla vorba prin targ ca s-ar putea sa ma inseli, asa-i sau nu-i asa?". Iar el sa zica pai daca atata incredere ai tu in mine, incat apleci urechea la ce spune lumea-n targ... Mai voiam sa intreb inca o data daca sigur e ok daca beau apa peste noapte sa mai iau dimineata anafura si aghiazma ( am mai intrebat odata si a zis ca da, dar tot asa nu cred ca m-a auzit ca parca mai vorbea si altcineva); defapt eu voiam nu sa intreb ci sa cer voie, dezlegare, pt ca la cat ma chinuie setea inunele nopti, n-as mai putea lua nimic dimineata niciodata ( daca nu ar fi pt copil nici nu m-as deranja)...pt ca asa ma mustra constiinta ca poate ma doare stomacul si din cauza asta...desi mai rar ma doare dimineata, de obiceimimi e bine dupa anafura+ aghiazma, pana dupa-amiaza...m-am mai gandit ca poate am gresit ca nu m-am straduit sa postesc macar miercurea si vinerea, am incercat cel mult sa ma abtin de la carne, si nii aia pana la capatul zilei; astazi mi-a propus sa incerc, dar tot m-a incercat putin durerea de dimineata, acum m-a mai lasat.. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, asa este.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai o consumi cumva, muncind, " consumandu-te" fizic si psihic, dar..nu asta-i cheia succesului :)...nu inseamna ca asa vei arata bine si vei fi sanatos...hormonii de stres, cortizolul, se stie ca te ingrase si te imbolnavesc.,.efortul trebuie sa fie si el rational, nu nechibzuit....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
metabolica a organismului.Sportul in sine este un medicament dar si un mod sanatos de viata. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? | cocacoc | Generalitati | 524 | 25.01.2011 10:30:59 |
Rugaciunile femeii insarcinate | George.m | Rugaciuni | 0 | 19.12.2010 20:28:52 |
Rugăciunile femeii însărcinate | fantana | Rugaciuni | 1 | 16.10.2009 17:05:43 |
postul pentru copii | MarinaAlca | Generalitati | 17 | 19.08.2009 12:31:55 |
|