Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2010, 23:38:56
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pwnureface Vezi mesajul
instinctul,ratiunea..
Fara credinta, ce crezi c-ar fi fost?
Cred ca daca ne-am fi luat doar dupa instinct, ne-am fi "papat" de mult unii pe altii... Sau, ma rog, pe altii din "triburi" diferite.
Si ratiunea de unde o avem? Dar iubirea pentru mai mult decat noi insine si-ale noastre nevoi?

Last edited by maria-luisa; 24.05.2010 at 23:46:07.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 00:08:15
pwnureface
Guest

Implicit

Depinde ce intelegi prin credinta.Pt mine credinta inseamna credinta in mine insumi in fortele proprii.Nu vad rostul credintei in dumnezeu si slavirii acestuia.Daca exista mi-ar place sa-l inteleg,nu sa-l slavesc si sa ma milogesc de fiecare data cand am o problema.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 00:15:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pwnureface Vezi mesajul
Depinde ce intelegi prin credinta.Pt mine credinta inseamna credinta in mine insumi in fortele proprii.Nu vad rostul credintei in dumnezeu si slavirii acestuia.Daca exista mi-ar place sa-l inteleg,nu sa-l slavesc si sa ma milogesc de fiecare data cand am o problema.
Daca gasesti in tine insuti dragostea care sa poata cuprinde tot ce exista, inseamna ca ai gasit in tine dragostea lui Dumnezeu, iar daca ratiunea ta poate intelege totul inseamna ca ai inteles ratiunea lui Dumnezeu. Cam asa vad eu lucrurile...
Credinta este convingerea ca toate acestea nu sunt minciuni. ( punctul meu de vedere)
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 04:32:23
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
.
Si ratiunea de unde o avem? Dar iubirea pentru mai mult decat noi insine si-ale noastre nevoi?
Maria, noi suntem la un pas de canibalism, si animalele o practica. Triburile de canibali suntem noi la o adica, in caz de foamete generala,...mai mult ca sigur ne mincam unii pe altii , la propriu!

Ratiunea si iubirea pentru aproapele "intra in functiune" doar dupa ce ne-am saturat.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 07:18:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Maria, noi suntem la un pas de canibalism, si animalele o practica. Triburile de canibali suntem noi la o adica, in caz de foamete generala,...mai mult ca sigur ne mincam unii pe altii , la propriu!

Ratiunea si iubirea pentru aproapele "intra in functiune" doar dupa ce ne-am saturat.
Doamne fereste de asa ceva, Andrei! Crezi ca oamenii care ajung in acest stadiu mai au vreun Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 09:26:47
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, ceea ce au facut inseamna sa iei doua calculatoare cu o platforma hardware cvasi-identica si sistem de operare la fel, cu mici diferente intre programele instalate, scoti din unul din ele niste programe, mai faci niste modificari neesentiale si pe urma scoti harddisk -ul si il pui in celalalt, in locul harddiskului original.

Pentru unii, asta inseamna a crea un calculator nou.
Analogia ta e oarecum buna pentru 2009. Pentru 2002 nu.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 09:57:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:

Te inseli, sint destule exemple care te contrazic
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 11:16:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iti aduc aminte ca ai afirmat:
Iar eu ti-am aratat ca afirmatia ta este falsa, cu exemplul extraterestrilor care pot sa existe si fara ca cineva sa le demonstreze indubitabil existenta, stiintific si tehnologic neavand mijloacele necesare pentru a face asta.

Si chiar in baza lipsei acestei demonstratii indubitabile, pentru multi pot sa existe avand in vedere existenta unor dovezi indirecte, terte marturii, etc.

Ma intreb insa cati din cei care nu sunt deranjati sa creada in existenta extraterestrilor, desi asta presupune o doza mare de credina, ar fi totusi deranjati sa creada in Dumnezeul Bibliei, desi presupune o doza de credinta similara sau chiar mai mica, avand in vedere ca orice credincios crestin poate avea experienta lui Dumnezeu pe cand cea a extraterestrilor nu tine absolut deloc de vointa ta..
Inteleg argumentatia ta.
Dar asta inseamna ca trebuie sa credem in extraterestri?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 16:31:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te inseli, sint destule exemple care te contrazic
Da, dar banuiesc ca in toate exemplele tale populatia respectiva INCA mai aveau o sursa, ceva de mincare.

Exista foarte multe localitati ale amerindienilor (Mesa Verde) de exemplu unde NU EXISTA CIMITIRE( descoperire facuta in urma sapaturilor arheologice) ci doar citeva ramasite de oase mestecate ( cu urme de dinti).... Multi mistici spuneau ca chipurile ei au descoperit o metoda de a deschide un portal pentru a trece la Dumnezeu, de aceea nu si-au lasat corpurile aici... da, poate in visele lor :))

@Maria
Dumnezeu cred ca ramine cu noi indiferent cit de jos ne coborim. De fapt daca te gindewsti nu-i nimic iesit din comun, animalele o fac fara nici o ezitare..isi maninca chiar si puii cind le este foame rau de tot
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 16:52:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Da, dar banuiesc ca in toate exemplele tale populatia respectiva INCA mai aveau o sursa, ceva de mincare.
Nu vorbeam despre oameni
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Laborator thefaith Nunta 20 10.07.2009 00:32:16
cum e viata....... simi Generalitati 7 08.07.2008 21:34:17