![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am vazut pe casele de adunare scris Biserica...pe cele adventiste scrie Gemeinde, adica adunare..sooo In Biblie insa nu apar acesti termeni si nici nu apare nimic despre varietatea Bisericii lui Hristos, pentru ca nu trebuie sa fie variata...trebuie sa fie doar UNA SINGURA!!! ![]() Imi pare rau, dar nu eu tranform BO si BC in culte...ele asa sunt cunoscute in toata lumea, iar notiunea de secta, confesiune, denominatiune, cult...au aparut in anumite contexte si pe anumite criterii!!! Termenii de Biserica, Church, Kirche, Catedrala, Cathedral, Manastire, religie...chiar nu sunt inventati de mine si nici de sectari care au aparut cam tarziu..dupa ce acesti termeni defineau ceva...Unitatea, in timp ce protestantismul si reformatii...cu totul si cu totul altceva, ei fiind chiar precursorii sectelor si definindu-i intru totul!!! Last edited by AndruscaCIM; 10.12.2009 at 18:06:39. |
|
|||
|
|||
![]()
La noi scrie "biserica" pe casa de rugaciune, daca asta e relevant. Si mai sunt Biserici : romano-catolica, evanghelica, reformata, unitariana, adventista.
Nu mi-ai raspuns: cum pot sa-i numesc eretici pe cei care, desi sunt in alte culte dau dovada de sfintenie si curatie, de caracter crestin adevarat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica Ortodoxa nu a falsificat Istoria Crestinismului in eventualitatea ca va ramane singura iti dai seama, e aberant si nimeni nu s-ar fi gandit ca dupa atatea incercari de a combate sectarii Biserica lui Hristos s-ar putea separa, dar s-a intamplat! Bo respecta Istoria si Sfanta Traditie pentru ca asa e normal, Sfanta Scriptura a fost scris datorita Sfintei Traditii, dupa 30 de ani de la Inaltarea Mantuitorului, deci in cadrul Bisericii lui Hristos...iar noi cunoastem Sfanta Traditie si o respectam cu sfintenie, nici nu se poate altfel! Practic daca noi ortodocsii nu am fi crezut in Sfanta Traditie, nu am fi crezut nici in Vechiul Testament, nici in existenta Mantuitorului, nici in Sfintii Apostoli, nici in Sfintele Evanghelii, nici in Crestinism...in nimic. Voi de fapt credeti in Sfanta Traditie, nu aveti cum sa nu credeti pentru ca datorita ei aveti Biblia si cunoasteti atatea date istorice de mare importanta...numai ca nu vreti sa credeti in totalitatea ei, exact asa cum credem noi, si tu stii de ce...motivul l-a avut fiecare fondator si l-a imbracat in haina profetiei si proorocirii!! |
|
|||
|
|||
![]()
Cred orice vrei tu atat timp cat nu e contrazis de Biblie. Dar cand vad ca in Biblie scrie una si in traditie alta, pe motivul ca nu s-au scris toate in Biblie si biserica e mai mare ca Biblia...pai asa poti scoate orice, dar absolut orice invatatura.
In schimb, felicitari pentru lucrurile implinite intocmai ca in Scripturi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eretici sunt numiti in schimb acei oameni care au modificat Invatatura de Credinta, asupra careia a cazut de acord intreaga Biserica Crestina la cele 7 Sinoade Ecumenice! Gandeste-te ca Simbolul Credintei a fost alcatuit inca de la primul Sinod convocat de insusi Sfantul Imparat Constantin in anul 325, pentru a combate o grava erezie...iar BC a gasit de cuviinta sa modifice ceva doar cu scopul de a increstina un popor barbar, dar desi la inceput nu au crezut in acel adaos...in timp au inceput sa fie ei insisi convinsi de inventia lor si sa il introduca in Simbolul de Credinta alcatuit pe baza Scripturii!! Cand s-a intamplat acest lucru, Biserica nu s-a certat si una doua s-a si separat...a durat ceva timp, s-a discutat...in BC au fost mari framantari pentru ca nu toti catolicii au fost de acord....insa daca nu au intentionat sa isi vada greseala, fiecare a mers pe drumul ei! Eu asta stiu si am studiat despre ultima picatura care a dus la Marea Schisma si de asemenea ca nu a fost un eveniment deloc fericit! Eu nu am contestat niciodata credinta voastra adevarata in Dumnezeu, faptele bune si stilul de viata crestinesc...insa BO cand a numit pe cineva eretic nu s-a referit la faptul ca ar fi pacatosi sau viciati, s-a referit la faptul ca au adus modificari Invataturii de Credinta pe considerente suspecte, care contravin Sfintei Traditii si Sfintei Scripturi si a ceea ce a hotarat Intreaga Biserica in vederea unitatii ei si combaterii tuturor ereziilor! Asta e parerea mea...acum depinde cum privesti tu cele spuse de mine, dar in cazul meu Biserica Adevarata nu se bazeaza numai pe credinta individuala si interpretarile personale...ci trebuie sa se ia in calcul toate dimensiunile, argumentele si laturile patratului care conduc spre aceasta concluzie!!! In opinia mea nu exista jumatati de adevar si nici minciuna generalizata, Adevarul exista numai pentru cei care vor sa il vada si sa il afle...el nu se va pierde nicioadata!! |
|
||||
|
||||
![]()
cei care nu au toate astea nu sunt eretici,ci pacatosi.
|
|||
|
|||
![]()
ok. Inseamna ca nu e nimic rau in a fi numit eretic, atat timp cat credinta in Dumnezeu primeaza. Personal cred [si am mai spus] ca niciunul dintre noi nu detine Adevarul absolut. Ar fi si culmea sa credem ca ar putea incape in mintiuca noastra. Insa nu vom fi judecati dupa cat stim, ci daca am implinit ceea ce stim.
Pana si sinoadele au votat dupa cum li s-a parut lor mai bine, nu neaparat dupa adevarul absolut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|