![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. calendarul 2. geocentrismul "ortodox" 3. cipofobia apocaliptica 4. avem se pare si creationismul pseudo-ortodox dezvoltat dupa modelul neoprotestant cel mai desantzat (sunt si alternative neoprotestante ceva mai decente).
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
O strategie a disperarii as zice. Citat:
Citat:
Ai fost invitat sa vii cu exemple concrete unde a fost stabilita ca dogma ideea ca zilele creatiei au fost de 24h. Rezultatul? NIMIC in acest sens. Citat:
Un mic ajutor: nu e vorba de aia din geometrie nici aia care arata care e drumul promotoriilor creationismului pseudo-ortodox versus logica si ratiune.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astia care tin mortis de ziua creatiei de 24h n-au fost in stare pana acum sa produca nici un citat atat de consistent din par. Serafim Rose, cu toate ca vor sa-l inroleze fortat in sistemul lor. Si culmea, ce afirma el ii calca evident pe bataturi. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunte, o nu.. Un link valoareaz cat o mie de citate, nu-i asa? ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Faptul de crede in posibilitatea existentei extraterestrilor n-are nici o legatura cu credinta sau lipsa credintei. 2.Nu e chiar asa, ai intrebat tu la toate manastirile? La absolut toate? Cand o sa intrebi la toate si vei primi dela absolut toate acelasi raspuns, atuni sa te iei e faptul ca vreau certitudini. Tocmai pentru ca nu e stie cu certitudine inca sun preoti si chiar calugari care nu sunt siguri ca zilele din Facere erau de24 de ore. Asa ca te rog eu, du-te tu la toate manastiril si intreaba, ca esti prea sigur pe tine.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treaba asta nu merge la modul "heliul trebuia sa dispara de acolo pentru ca asa a decretat catalin2".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si mi-am sters ortodox, ca sa nu te mai vad cum comentezi la fiecare al treilea cuvant ca nu-s ortodoxa; asa nu te mai poti lega de asta si n-ai decat sa ma faci cum vrei din punctul asta devedere; oricum stiu eu mai bineca tine ce sunt. Tu esti sigur ca esti ortodox?
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sti, Albert, i-ai uitat pe prostii aia ca mine care cred in Dumnezeu dar au intrebari; oameni care din cauza celor ca tine isi pierd orice incredere in oameni care se cred foaaarte ortodocsi doar pentru ca ei nu au intrebari si eu cred aia si ia, s cine nu crede ca eu e ateu, sectar, demonizat sau mai stiu eu ce. Ce nevoie are proasta de mine sa afle ceva, oricum nu-s ortodoxa, oricum nu ma intereseaza, oricum in ochii tai n-am nici 0 sansa la nimic nu, ca doar, dupa pricipiile tale, nu-s ortodoxa. Afla ca nu-s singura care isi pune intrebari, nu-s singura care nu stie ce sa creada, nu-s singura care nu crede in oameni, nu-s singura care vede contradictii etc. Dar eh, astia asa ca mine, n-au cecauta pe un forum ortodox, ca denigreaza ortodoxia. Esti integistrat dupa mine, si habar nu ai ca de cand sunt pe forumul asta s-au petrecut schimbari in mine. Poate se vede poate nu se vede; Habar nu ai de ce mi-am facut prima data cont pe forumul asa in 2009 (sau cand l-am facut) si cum am auns sa fiu acuma; totul datorita unor oameni de aici e pe forum, oameni care au adus putina credinta in mine, pentr ca, cand am intrat aici, nu aveam eloc si eram suparata pe Dumnezeu. Dar n-ai cum sa sti asa ceva; tu doar faci neortodox pe oricune nu e de acord cu tine. Dar mai sunt si oamei cumsecade pe forumul asta (nu da nume, dar vreau sa lemultumesc) care te mai pot ajjuta sa intelegi una alta (uneori direct, alteori indirect).
|
||||
|
||||
![]()
Pe de altă parte, părintele scrie, tot acolo:
Citat:
Mai degrabă lucrarea citată induce ideea că ziua Creației a avut 24h decât o combate. Cert e că până la urmă n-are prea mare importanță, important e să nu cădem noi în capcană și să-L credem pe Dumnezeu incapabil de a face lucrurile instantaneu și "bine", după cum zice la Cartea Facerii.
|
|||
|
|||
![]()
Nu "induce" nimic, ci da glas pe ocolite, altor temeri afirmate deja explicit de "creationistii" nostri, ca perspectiva "mai mult decat 24h" ar putea rezulta din incercarea de armonizare a teoriei evolutioniste cu intelegerea religioasa iar aceasta incercare, intr-o faza incipienta, strict rezumata la zilele Creatiei ar putea deschide usa si altor "acceptari" care deja nu mai sunt in concordanta cu ideea religioasa de baza.
Aceeasi idee/teama este si tema geocentrismului de tip badulescian (desi impropriu spus, el e doar promotorul, ideea a luat nastere in mediile neoprotestante) ca de vina pentru "decrestinizarea" lumii ar fi ideea ca nu Pamantul este centrul Universului. Dincolo de teorii, avem un fapt stiintific, care contrazic ideea ca Pamantul are cateva mii de ani - datarile radioactive, care nu poate fi combatut se pare, cu argumente stiintifice si pentru care se pare ca exista doar argumetul para-religios de ordin zelotist. Acest fapt singular nici macar nu contrazice ideea ca Dumnezeu este Creatorul si nu intamplarea, nici macar teoretic la nivel matematic/statistic nu se poate demonstra ca intamplarea, fie ea si intinsa la scala Universului si a miliardelor de ani, poate crea structuri anti-entropice intr-un univers entropic.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.06.2014 at 10:38:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă da, ai parcurs și bucata de text în care părintele explică faptul că la cele (cel puțin) două momente cheie al Creației (căderea adamică respectiv potopul) se putea întâmpla orice? Inclusiv modificarea structurii/proprietăților elementelor chimice așa cum le cunoaștem noi azi? Și că presupunerea că universul cunoscut a evoluat liniar în ceea ce privește teoriile de datare radiologice este DOAR o presupunere? Asta ca să nu mai amintesc și de faptul că-n patristică mulți Părinți au considerat (și pe bună dreptate) că Dumnezeu a creat lumea (în cele 6 Zile ale Creației), prin Cuvânt, la modul instantaneu și cu proprietățile fizico-chimice desăvârșite. De ce, la o adică, o piatră, creată de Dumnezeu atunci, n-ar părea, la o analiză radiologică având 5 miliarde de ani? ![]() Atunci Sfânta Euharistie cum se explică dpdv științific? (de ex)
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 23.06.2014 at 10:47:23. |
|