![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Biblia nu vorbește despre limbile cerești că ar fi o parte componentă a vorbirii în limbi. Apostolul zice doar: ”chiar dacă...”
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect.
Insa Biblia vorbeste despre vorbirea in limbi. Pe care tu nu ai primit-o macar ca ai tanjit dupa ea. Acum o dispretuiesti precum zice vulpea ca strugurii sunt acri, insa sa stii ca Domnul vrea sa-ti dea Duhul Sau, insa nu il va turna intr-un vas plin de murdariile din Canale. Nicidecum ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am spus: asta e textul, astea sunt optiunile directe si indirecte. Nu ma intereseaza interpretarea ta. Pe langa textul acesta mai am inca un suport puternic, cel care de fapt si confirma textul: mistica ortodoxa si viata in Duhul Sfant timp de 2000 ed ani. Pe care o cunosc binisor. Si stiu ce iti zic: mistica exclude aberatiile tale si orice interpretare aiurea a textului respectiv. Daca nu este limba "omeneasca", atunci trebuie sa fie "cereasca", nu pare are cum sa fie "animalica", animalele nu vorbesc, singurele fiinte capabile de vorbire sunt oamenii si ingerii. Mai stii alte fiinte capabile de vorbire ??? Si prin limba omeneasca, inteleg ceva care este inteles de cineva de pe pamantul asta. Iar daca noi vorbim limbi omenesti si ingerii limbi ceresti si prin minune noi vorbim altceva sau vorbim limbi omenesti "noi", create ad-hoc pentru ... comunicare "mai buna", pentru eficienta a canalului de comunicare cu Dumnezeu (Doamne ce aberatie...) atunci ... Mai este un argument pe care nu il consideri: TEMPORALITATEA DARULUI care INDICA MOTIVATIA APARITIEI DAR SI SENSUL LUI. TEMPORALITATEA DARULUI: A aparut cand a fost nevoie ca apostolii evrei, si altii sa vorbeasca "NEAMURILOR"; un punct precis in timp MOTIVATIA APARITIE SI SENSUL DARULUI: Evident, daca te duce putin capul, iti dai seama ca este daruit de Dumnezeu pentru ca noi, oamenii sa ne intelegem cu altii din alte neamuri. TEXTUL APOSTOLULUI: Se poate extrapola in mod gresit sensul "darului" asa cum o faceti voi; insa daca te uiti putin la textul respectiv, asa cum am spus si eu ai sa vezi ca el poate fi inteles in multe moduri... Fanfaronada pe forum o faci tu. Iar duhul rugaciunii nu este o garantie pentru intelegere... poti sa te rogi si cu dracul in spate sa stii si sa hulessti pe Dumnezeu cand talcuiesti gresit Scriptura, cum faceti voi. Nu e nimic superficial in ce am zis, doar retorica ta simpluta, cand nu iti convine minimizezi. Nu gasesc comentariul Sf Ioan la Corinteni, nu il am la indemana, cred ca fi mai elocvent decat interpretarile mele.. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, duhul pitonicesc este folosit la prorocie, are forma unui șarpe. Pocăiții prin acest duh prorocesc, dar la vorbirea în limbi, sunt duhurile bolborositoare, care au formă de broaște - Apoc 16, aceste duhuri vorbesc într-una căutând să ducă de minți pe cine pot, mai ales conducători de state.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Până mi-am venit în fire, ca fiul rătăcitor și m-am întors la adevăr, adică la Ortodoxie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() nu vreau sa zic ca am inteles corect si ca-i pot invata si pe altii, nici pomeneala, dar daca ar trebui sa-mi spun parerea as zice asa: pavel nu se refera la o limba speciala, cereasca, dumnezeiasca sau ingereasca ci la niste sunete/limba anume, individualizata, intre un credincios si dumnezeu. aceasta "limba" fiind de neinteles pentru altcineva, de aceea pavel spune ca daca ar incepe el sa "vorbeasca in limbi" ar spune oamenii ca-i nebun si-i sfatuieste sa foloseasca limbi inteligibile, cunoscute. dar iarasi uitati ca pavel vorbeste clerului si nu credinciosilor obisnuiti si ma bucur sa recitesc ca biserica nu inseamna o cladire/institutie ci totalitatea celor ce cred in Hristos. pe vremuri i-am fi ars pe rug, astazi sunt mii de astfel de credinte, toti cred, multi cred cu adevarat, mai abitir decat catolicii si ortodocsii, conteaza cu adevarat cum au ajuns sa creada? nu cred.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu, intr-adevar Sfanta Scriptura, dar nu m-am laudat cu asta.
Nici nu am in fata cui. Citat:
1 Corinteni 14 2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu;In toate aceste versete Apostolul marturiseste ca el se roaga in limbi si cere si crestinilor sa se roage in limbi. Asta nu exista in Sfanta Scriptura ci doar în mintea ta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|