Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2012, 19:12:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta e parerea ta despre tine ca nu ti-ar pica bine sa recunosti ca ai fost copilul mofturos si pacatos de asta ai ajuns unde ai ajuns.

Asta se cheama pocainta si din moment ce ai ajuns acolo e clar ca drumul asta l-ai ocolit.

La neoprotestanti nu ajung cei care cauta pocainta (autentica) ci cei care cauta autojustificare si o cale usoara de a scapa de bagajul care il duc in spate.
No, bine, fie ca tine...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 20:42:11
Senior Member

Implicit

Trecand acum peste faptul ca eu am fost copil mofturos si pacatos, BO nu poate face fata unor astfel de copii, iar dupa ce ii pierde, nu numai ca nu face mai nimic sa ii recastige, cum ar face o mama, ci inchide aproape orice usa prin care ei s-ar putea intoarce, purtandu-se cu ei ca cu niste dusmani.
Si nu e vorba de atitudinile celor de pe forumuri, care sunt niste copii si ei, ci de atitudinile marilor duhovnici ortodocsi, care ii fac in toate felurile pe toti cei ce nu sunt ca ei, uitand ca muti sunt copii care nu stiu sa deosebeasca stanga de dreapta, sau ii pun pe cei convertiti la ortodoxie sa isi blesteme familiile, invatandu-i si pe alti ortodocsii sa faca la fel. Acestia nu au putut face fata faptului ca pierd oameni si, in loc sa-si asume greselile care au dus la aceasta si sa incerce sa indrepte ceva, au inceput sa arunce cu anateme si acuze, uitand ca cei plecati au fost frati cu ei si, chipurile, Biserica e mama lor. O mama care ii blestema si ii priveste ca dusmani...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:14:29
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si nu e vorba de atitudinile celor de pe forumuri, care sunt niste copii si ei, ci de atitudinile marilor duhovnici ortodocsi, care ii fac in toate felurile pe toti cei ce nu sunt ca ei, uitand ca muti sunt copii care nu stiu sa deosebeasca stanga de dreapta, sau ii pun pe cei convertiti la ortodoxie sa isi blesteme familiile, invatandu-i si pe alti ortodocsii sa faca la fel.
Cred că generalizezi o atitudine care nu e întâlnită decât rar. Și spun asta pentru că eu însumi m-am întors la ortodoxie provenind dintr-o familie de neoprotestanți. Am cunoscut și atitudinea dură față de np, dar am cunoscut și duhovnici excepționali, calzi, primitori. Dacă n-ar fi fost ei mi-ar fi fost cu siguranță mai greu să mă întorc. Eram pe punctul de a mă sminti când un părinte de la Sihăstria, auzind că tatăl meu e baptist, mi-a spus să-l reneg. Am înțeles, însă, că el reprezenta aripa dură, ca să zic așa, și am căutat în continuare.
Am ajuns la bunul părinte Galeriu. Te asigur că felul său de a fi nu e singular în Biserică. La botez nu mi-a cerut nimeni să-mi blestem familia (de altfel, eu veneam de la necredință la credință, nu de la np), ci doar să mă lepăd de satana.

Totuși, nici atunci și nici acum, Biserica nu mi-a dat senzația unei mame atât de vitrege precum o descrii. Din contră, o simt caldă, primitoare, îndelung răbdătoare. Poate și din cauză că o văd mai mult sub aspectul ei dumnezeiesc. Omenescul din ea nu e decât mediul care face posibilă împărtășirea harului.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:33:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Trecand acum peste faptul ca eu am fost copil mofturos si pacatos, BO nu poate face fata unor astfel de copii, iar dupa ce ii pierde, nu numai ca nu face mai nimic sa ii recastige, cum ar face o mama, ci inchide aproape orice usa prin care ei s-ar putea intoarce, purtandu-se cu ei ca cu niste dusmani..
Daca omul e linistit si impacat acolo unde a plecat, de ce sa-l “bati” la cap, de ce sa-l nelinistesti, de ce sa-l hartuiesti ? Poti sa speri ca dupa ce va trece de faza euforica a "descoperirii adevarului", Domnul il va face sa-si constientizeze greseala si sa te rogi pentru el. Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi. ” (Luca 9: 49:50). Insa daca el, odata plecat, se razvrateste impotriva ta si vine sa-ti distruga pacea si echilibrul, comportandu-se ca un lup rapitor, cum fac destui np, atunci atitudinea ta va fi una defensiva, caci el este un dusman al credintei.

Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 21:36:13.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:35:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Totuși, nici atunci și nici acum, Biserica nu mi-a dat senzația unei mame atât de vitrege precum o descrii. Din contră, o simt caldă, primitoare, îndelung răbdătoare. Poate și din cauză că o văd mai mult sub aspectul ei dumnezeiesc. Omenescul din ea nu e decât mediul care face posibilă împărtășirea harului.
Asta se intampla tocmai pentru ca nu exista o imagine unitara a BO ca mama, ci BO este formata din oameni si oameni. Dar asta nu demonstreaza ca toti ortodocsii sunt cautatori sinceri si de aceea gasesc, iar np sunt cauta doar autojustificare si viata usoare, cum sugera Alin. Fiecare isi stie crucea si necazul prin care a trecut. Nu amnimic cu BO, in ce ma priveste e doar o institutie in cadrul Bisericii, dar am intrat putin in jocul cu pilda. :)

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Te asigur că felul său de a fi nu e singular în Biserică. La botez nu mi-a cerut nimeni să-mi blestem familia (de altfel, eu veneam de la necredință la credință, nu de la np), ci doar să mă lepăd de satana.
Exista o randuiala clara de primire a ereticilor in BO, in care invatatorii si adunarea ereticilor sunt blestemati. Nu ati urmat-o?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:39:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca omul e linistit si impacat acolo unde a plecat, de ce sa-l “bati” la cap, de ce sa-l nelinistesti, de ce sa-l hartuiesti ?
Pentru ca zice ca e mama, iar o mama darama munti si se lupta cu fiarele ca sa-si castige copilul inapoi. Desigur, hartuirea nu e cea mai buna solutie, dar tocmai asta se intampla...
Citat:
Poti sa speri ca Domnul il va face sa-si constientizeze greseala si sa te rogi pentru el. . .
Ei, asta ar face o adevarata mama. S-ar lupta cu dintii in rugaciune, iar cu fapta ar arata dragoste sau macar mila.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:40:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Exista o randuiala clara de primire a ereticilor in BO, in care invatatorii si adunarea ereticilor sunt blestemati. Nu ati urmat-o?
Eretic e cel care respinge cu obstinatie invatatura Bisericii,care creaza disensiuni in biserica, controverse, nu cel care din ignoranta nu o cunoaste si care o descopera ulterior. Acela e un potential ortodox.

Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 21:44:54.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:43:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Eretic e cel care respinge cu obstinatie invatatura Bisericii, nu cel care din ignoranta nu o cunoaste si care o descopera ulterior.
Asa este, dar BO nu stie asta.Daca eu, de exemplu, ma intorc in BO, voi fi primita ca un eretic, cu randuiala cu tot si cu blesteme. La fel si copilul meu de 10 ani...
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:45:30
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Pentru ca zice ca e mama, iar o mama darama munti si se lupta cu fiarele ca sa-si castige copilul inapoi. Desigur, hartuirea nu e cea mai buna solutie, dar tocmai asta se intampla...
Cine v-a hartuit Doriana ?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2012, 21:46:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este, dar BO nu stie asta.Daca eu, de exemplu, ma intorc in BO, voi fi primita ca un eretic, cu randuiala cu tot si cu blesteme. La fel si copilul meu de 10 ani...
Nu stiu la ce te referi, nu cunosc niciun caz ca un om care s-a botezat la ortodocsi sa fi fost "blestemat" pentru credinta anterioara. Poate ar fi bine sa ne spuna cei de pe forum trecuti la Ortodoxie.

Tu ai fost botezata la ortodocsi si dupa te-i rebotezat la penticostali? de aceea spui ca vei fi considerata eretica?

Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 21:54:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18