Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Totuși, nici atunci și nici acum, Biserica nu mi-a dat senzația unei mame atât de vitrege precum o descrii. Din contră, o simt caldă, primitoare, îndelung răbdătoare. Poate și din cauză că o văd mai mult sub aspectul ei dumnezeiesc. Omenescul din ea nu e decât mediul care face posibilă împărtășirea harului.
|
Asta se intampla tocmai pentru ca nu exista o imagine unitara a BO ca mama, ci BO este formata din oameni si oameni. Dar asta nu demonstreaza ca toti ortodocsii sunt cautatori sinceri si de aceea gasesc, iar np sunt cauta doar autojustificare si viata usoare, cum sugera Alin. Fiecare isi stie crucea si necazul prin care a trecut. Nu amnimic cu BO, in ce ma priveste e doar o institutie in cadrul Bisericii, dar am intrat putin in jocul cu pilda. :)
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Te asigur că felul său de a fi nu e singular în Biserică. La botez nu mi-a cerut nimeni să-mi blestem familia (de altfel, eu veneam de la necredință la credință, nu de la np), ci doar să mă lepăd de satana.
|
Exista o randuiala clara de primire a ereticilor in BO, in care invatatorii si adunarea ereticilor sunt blestemati. Nu ati urmat-o?