![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mult patos, multa revolta, prea putine idei limpezi.
Care va sa zica de ce aveti pana la urma impresia ca din cauza profesorului de religie va devenit copilul ateu? Adica indiferent ce ar fi zis respectivul chiar nu vad care este procesul logic prin care odrasla sa fi ajuns la concluzia, in ciuda bunei educatii crestine si a exemplului personal care dvs ati fost pentru el fara doar si poate, ca nu exista Dumnezeu? Si dati-mi voie sa ma indoiesc ca citatul respectiv este din Petre Tutea. Acum, pana la urma dvs. sunteti ortodox sau nu, ca sa facem lumina in chestiunea asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt doua lucruri total diferite dar ce te faci daca incepi sa crezi ca Dumnezeu este un extraterestru??? E bine doar sa crezi sau sa crezi in Adevar? Deci pana la urma alegi religia care iti expune Adevarul! Spre exemplu noi am fosti convinsi ca ortodoxia iti descopera cum sa crezi in Adevar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema este ca mindria a crescut in biserica dar oamenii nu pot sa vada acest lucru. Asta nu inseamna ca sint toti o apa si un pamint mai sint si unii care au cu adevarat har de la DUMNEZEU. Profesorii de religie nu inteleg ei bine biblia si incearca sa predea elevilor doar ritualuri bisericesti ca sa compenseze. Referitor la copii cind li se preda biblia trebuie predata ca pe o poveste nu ca pe ceva rational pentru ca copilul mai are mult pina ajunge la ratiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce credeti ca profesorul de religie e vinovat pentru alegerea fiului dumneavoastra?! Nu consider ca profesorul e in totalitate vinovat, dumneavoastra unde erati? Mai cred ca dragostea de Dumnezeu insuflata in familie de parinti nu dispare niciodata chiar de ar spune mii de profesori ca e gresita! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Copiii ajung la ratiune destul de devreme, daca educatia primita acasa e rationala. Eu ceream de pe la 3 ani sa mi se explice de ce nu am voie anumite lucruri, si odata intelese, nu trebuia sa mi se repete. Copiii sunt capabili de lucruri uimitoare, ramane la latitudinea parintilor daca le dezvolta latura rationala, sau pe cea irationala.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine ar scoate scoala din religie...
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Iti surade ideea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca unii copii au o intelegere mai mare ca altii nu inseamna ca au ratiune . Faptul ca sint capabili de lucruri uimitoare nu are nici o legatura cu ratiunea ca sa ajunga la ratiune au nevoie de multa informatie si so proceseze dupa aceea sa o aplice atunci intervine ratiunea pe care de obicei o au numai cei care au ceva ani pe pamint. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|