Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 22:12:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mult patos, multa revolta, prea putine idei limpezi.

Care va sa zica de ce aveti pana la urma impresia ca din cauza profesorului de religie va devenit copilul ateu?

Adica indiferent ce ar fi zis respectivul chiar nu vad care este procesul logic prin care odrasla sa fi ajuns la concluzia, in ciuda bunei educatii crestine si a exemplului personal care dvs ati fost pentru el fara doar si poate, ca nu exista Dumnezeu?

Si dati-mi voie sa ma indoiesc ca citatul respectiv este din Petre Tutea.

Acum, pana la urma dvs. sunteti ortodox sau nu, ca sa facem lumina in chestiunea asta.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 10:13:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de unumaka Vezi mesajul
o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)
Norocul vostru ca era NT (si din acesta probabil fragmente bine alese)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 13:18:06
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE
Sunt doua lucruri total diferite dar ce te faci daca incepi sa crezi ca Dumnezeu este un extraterestru??? E bine doar sa crezi sau sa crezi in Adevar? Deci pana la urma alegi religia care iti expune Adevarul! Spre exemplu noi am fosti convinsi ca ortodoxia iti descopera cum sa crezi in Adevar.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 15:22:33
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!ma revolt citind toate prostiile scrise de dv.f.destepti profesori de religie.da,sunteti un produs al noii ordini sociale si se vede.va certai unii cu altii si dati dovada de cat de ,,mari ,,crestini sunteti.pai nu sunteti deloc cresti!sunteti o adunatura formata la comanda dupa revolutie si educata de noul sistem bisericesc.religia din scoala este un mare fiasco.in primul rand d-voastra nu stiti ce si cum sa explicati copiiilor cine este Dumnezeu .creati un haos in capul lor.va trebuie la unii scoala privata.credeti ca acolo nu iese la iveala incompetenta?iese!indoctrinati copiii cu o doctrina care nu are a face deloc cu Dumnezeu.vai ...noi suntem ortodoxi...sa nu va luati dupa nimeni,noi suntem cei mai tari ,cei mai buni,cei mai....nu mai sunt cuvine.asta a spus un profesor de religie clasei unde invata fiul meu.copilul a venit acasa si a spus ca ...nu exista Dumnezu...asta m-a durut,nu faptul ca este ortodox sau nu.datorita unui dascal,copilul meu a devenit ateu.si sa stiti ca eu am o facultate...si in familia mea toti sunt intelectuali.nu-mi pare rau ca in regimul trecut s-a omis religia.decat cu asa dascali mai bine fara religie.im liceu profesoara de lb.romana ne indemna sa citim biblia.,,este o carte frumoasa si il veti descoperi pe Dumnezeu si pe fiul sau,,spunea dansa.si uite asa o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)SI?NU AVENIT ...CULMEA ..SECURITATEA SA NE LEGE PE TOTI.IN SCHIMB NOI AM AVUT UN DASCAL DEOSEBIT CARE NE-A INSUFLAT DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU.NU PENTRU A ADERA LA O RELIGIE.RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE.asta nu intelegeti d-voastra si de aceea pierdeti elevii.pe de altata parte nu stiti sa va faceti ora interesanta.sunteti intrati in niste sabloane si nu doriti sa va eliberati de acolo.Petre Tutea spunea:,,intre om si Dumnezeu sta bisrica,,cata dreptate a avut!
ADEVAR graesti.

Problema este ca mindria a crescut in biserica dar oamenii nu pot sa vada acest lucru.
Asta nu inseamna ca sint toti o apa si un pamint mai sint si unii care au cu adevarat har de la DUMNEZEU.
Profesorii de religie nu inteleg ei bine biblia si incearca sa predea elevilor doar ritualuri bisericesti ca sa compenseze.
Referitor la copii cind li se preda biblia trebuie predata ca pe o poveste nu ca pe ceva rational pentru ca copilul mai are mult pina ajunge la ratiune.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 15:54:59
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!ma revolt citind toate prostiile scrise de dv.f.destepti profesori de religie.da,sunteti un produs al noii ordini sociale si se vede.va certai unii cu altii si dati dovada de cat de ,,mari ,,crestini sunteti.pai nu sunteti deloc cresti!sunteti o adunatura formata la comanda dupa revolutie si educata de noul sistem bisericesc.religia din scoala este un mare fiasco.in primul rand d-voastra nu stiti ce si cum sa explicati copiiilor cine este Dumnezeu .creati un haos in capul lor.va trebuie la unii scoala privata.credeti ca acolo nu iese la iveala incompetenta?iese!indoctrinati copiii cu o doctrina care nu are a face deloc cu Dumnezeu.vai ...noi suntem ortodoxi...sa nu va luati dupa nimeni,noi suntem cei mai tari ,cei mai buni,cei mai....nu mai sunt cuvine.asta a spus un profesor de religie clasei unde invata fiul meu.copilul a venit acasa si a spus ca ...nu exista Dumnezu...asta m-a durut,nu faptul ca este ortodox sau nu.datorita unui dascal,copilul meu a devenit ateu.si sa stiti ca eu am o facultate...si in familia mea toti sunt intelectuali.nu-mi pare rau ca in regimul trecut s-a omis religia.decat cu asa dascali mai bine fara religie.im liceu profesoara de lb.romana ne indemna sa citim biblia.,,este o carte frumoasa si il veti descoperi pe Dumnezeu si pe fiul sau,,spunea dansa.si uite asa o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)SI?NU AVENIT ...CULMEA ..SECURITATEA SA NE LEGE PE TOTI.IN SCHIMB NOI AM AVUT UN DASCAL DEOSEBIT CARE NE-A INSUFLAT DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU.NU PENTRU A ADERA LA O RELIGIE.RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE.asta nu intelegeti d-voastra si de aceea pierdeti elevii.pe de altata parte nu stiti sa va faceti ora interesanta.sunteti intrati in niste sabloane si nu doriti sa va eliberati de acolo.Petre Tutea spunea:,,intre om si Dumnezeu sta bisrica,,cata dreptate a avut!

De ce credeti ca profesorul de religie e vinovat pentru alegerea fiului dumneavoastra?! Nu consider ca profesorul e in totalitate vinovat, dumneavoastra unde erati? Mai cred ca dragostea de Dumnezeu insuflata in familie de parinti nu dispare niciodata chiar de ar spune mii de profesori ca e gresita!
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 21:01:32
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Referitor la copii cind li se preda biblia trebuie predata ca pe o poveste nu ca pe ceva rational pentru ca copilul mai are mult pina ajunge la ratiune.
Biblia nu poate fi predata rational oricum, atata timp cat abordarea VT, mai ales, incepe cu concluzia:)

Copiii ajung la ratiune destul de devreme, daca educatia primita acasa e rationala. Eu ceream de pe la 3 ani sa mi se explice de ce nu am voie anumite lucruri, si odata intelese, nu trebuia sa mi se repete.

Copiii sunt capabili de lucruri uimitoare, ramane la latitudinea parintilor daca le dezvolta latura rationala, sau pe cea irationala.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 00:01:01
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Mai bine ar scoate scoala din religie...
Vechi 25.04.2010, 13:17:13
kristy kristy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Lapetitmoc ti-a raspuns frumos,ti-a dat un raspuns sa zicem ,,de salon".Eu iti propun unul realist : daca bunica a fost rece in suflet neprimindu-l pe Hritos in ea niciodata si ca atare ne avind ce sa te invete,daca mama -traita in epoca de aur - nu ti-a povestit cind te lua la piept ca fara voia noastra exista un dumnezeu mare si etern atunci macar tu puteai sa fi cu luare aminte la orele de fizica din liceu atunci cind ai facut termodinamica si sa intelegi (din cele II legi ale termodinamicii si trei principii) ca exista Dumnezeu. Foarte frumos si simplu aceste principii duc la Dumnezeu si il arata cu toate insusirile lui de fiinta.Stiinta a fost ingaduita de D.zeu pt. a-I implini porunca :,,... si stapiniti pamintul" si nici de cum sa ne ridicam cu ea impotriva lui . Batrinul Cleopa(chiar daca nu vei vrea sa auzi tu de el ,el te va mai cauta cu invataturile)spunea :,, ...vezi cite unul care are multa carte,este profesor universitar,are cite doua doctorate,este academician dar are sufletul pustiu.La ce-i foloseste toata stiinta lui cind el nu l-a descoperit pe D.zeu? este pustiu!"
Cauta intentionat sora sa afli cit mai multe despre cine este si ce vrea D.zeu pt. ca de judecata sa nu scapi chiar daca il accepti sau nu!
iti multumesc de raspuns!!! sincer nu stiu dc reuseam sa-i raspund mai frumos ca tine!!!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 13:19:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Mai bine ar scoate scoala din religie...
Iti surade ideea?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 22:12:04
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Biblia nu poate fi predata rational oricum, atata timp cat abordarea VT, mai ales, incepe cu concluzia:)

Copiii ajung la ratiune destul de devreme, daca educatia primita acasa e rationala. Eu ceream de pe la 3 ani sa mi se explice de ce nu am voie anumite lucruri, si odata intelese, nu trebuia sa mi se repete.

Copiii sunt capabili de lucruri uimitoare, ramane la latitudinea parintilor daca le dezvolta latura rationala, sau pe cea irationala.
La copii nu poti vorbi de ratiune.Faptul ca fac unele conexiuni sau pun unele intrebari asta nu e ratiune pentru ca copilul din instinct face aceste lucruri.
Faptul ca unii copii au o intelegere mai mare ca altii nu inseamna ca au ratiune .
Faptul ca sint capabili de lucruri uimitoare nu are nici o legatura cu ratiunea ca sa ajunga la ratiune au nevoie de multa informatie si so proceseze dupa aceea sa o aplice atunci intervine ratiunea pe care de obicei o au numai cei care au ceva ani pe pamint.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44