![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Facerea 2,17 - versiunea Sinodală) Interdicția era însoțită de o pedeapsă severă pentru păcat, și anume moartea. Probabil crezi că această declarație despre pedeapsă cerea executarea ei chiar în ziua în care fusese călcată. Vezi vreo contradicție între anunțarea și împlinirea ei? Cu toate acestea, declarația divină: „În ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit” (în originalul ebraic, ultima expresie arată literal astfel: תָּמוּת מות murind tu vei muri) înseamnă că în ziua păcătuirii sentința urma să fie pronunțată. Omul avea să treacă de la starea de nemurire condiționată la cea de moarte necondiționată. La fel cum, înainte de căderea sa, Adam putea fi sigur de nemurire, garantată prin pomul vieții, tot așa acum, după acea catastrofă, moartea lui era tot atât de sigură. Acesta este conținutul declarației, mai mult decât moartea fizică imediată. Dumnezeu a cerut să facă o alegere de principii. El urma să accepte voia lui Dumnezeu și să se supună ei, încrezător că drept rezultat îi va merge bine, sau urma ca să se despartă de legătura cu Dumnezeu prin propria alegere și să devină, după câte s-ar putea presupune, independent de El. Însă despărțirea de izvorul vieții, inevitabil, putea să aducă numai moartea. Aceleași principii mai sunt încă valabile. Pedeapsa și moartea sunt rezultatele sigure ale liberei alegeri a omului de a-și îngădui să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. În fine... cum dorești... dar să știi că tu ai zis-o... eu nu te-am făcut mincinos, dacă așa te-ai simțit iartă-mă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Deci ce vorbesti ? Vor exista oameni si dupa invierea dintai.Iisus ne spune ca atunci cand vine va judeca lumea.O parte vor lua imparatia cealalta se va duce in focul cel vesnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele. Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc. Unde scrie ca cei ce vor ramane pe pamant nu se pot mantui ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca acolo scrie ca fiecare va fi judecat inseamna ca exista sansa de mantuire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfințească încă." (Apoc.22,11 - versiunea ortodoxă) Citat:
De fapt n-ar trebui să mă mire... Poate există și a IV-a șansă (scoaterea din iazul de foc). Doamne ferește-ne de erezii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana la venirea lui Hristos toti au o sansa de mantuire.Asta e ceea ce scrie.Daca nu ar avea atunci Judecata lor nu ar mai avea nici un sens. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Revenind la ultima parte a mesajului tau, zice undeva in Apocalipsa ca prigonitorii au taiat IN CER capetele crestinilor? Acesta actiune macabra a avut loc pe pamant, caci doar aici au patimit crestinii pt cuvantul Domnului, nu in cer. In cer se duc doar sufletele martirilor, asa cum zice Ioan in Apocalipsa. Pentru voi e doar un simbol versetul biblic care va da peste cap invatatura eronata. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|