Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2011, 10:15:13
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu o sa crezi cati fani are Osho prin Romania.
E drept..insa destui sunt care se trezesc ! Ia zi-mi Catalin, tu il citesti? Lecturezi cumva "Cartea barbatilor"?! ..Glumesc...
Vechi 30.01.2011, 10:48:11
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
"Din dogme si Hitler a vrut rasa blonda :)"

TANGUN , sa inteleg ca de aia nevasta-mea e blonda?!?

Blonde au fost si inainte si dupa Hitler.
Vechi 30.01.2011, 11:11:48
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Cine e un om mai luminat, isi poate da seama cu usurinta ce conceptie limitata are religiosul, in special romanul care are un trai foarte "exemplar".

Am citit OSHO, Steiner, Gurdjieff, Aivanhov, Dalai Lama etc si invatatura lor era doar despre dragoste si iubire, despre transformarea interiorului si a deveni mai umani in acelasi timp si mai deschisi, luminati, intelegand intr-un mod mai corect aceasta lume si ce ne-a daruit ea, ca apoi sa se nasca omul superior.Singura lor religie este iubirea si umanitatea.
Acum, la ce te poti astepta de la dogmaticul si mandrul ortodox , de capii "Sfantului Sinod" in care li se citeste mandria si ipocrizia cand te uiti la fetele lor?Ce poti invata de la crestinul pentru care religia lui inseamna sa se lupte cu catolicul, sa se lupte cu budistul, sa se lupte cu omul de alta religie? Ce ma pot astepta cand ma duc in biserica si incep sa citesc partile ascunse ale popei cu burta cu falci rosii de ipocrizie si mandru de statura lui?
Am citit si Biblia si intr-adevar e o carte luminata, dar nu regasesc in Biblie pe crestinul roman, sau pe popa .

Intr-o intalnire cu un reprezentant al crestinismului , Osho a fost intrebat: Care e cea mai buna religie, crestinismul sau religia orientala? Osho a raspuns: cea mai buna religie este iubirea; iubeste si vei fi cu adevarat religios.
Ce conceptie ingusta poate avea omul prins in lanturile prejudecatilor.
Ce rasism are in el crestinul daca nu suporta nici macar pe catolic dar pe african, budist etc.

Last edited by Tangun; 30.01.2011 at 11:13:55.
Vechi 30.01.2011, 11:49:03
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
E drept..insa destui sunt care se trezesc ! Ia zi-mi Catalin, tu il citesti? Lecturezi cumva "Cartea barbatilor"?! ..Glumesc...

Iar tu ai citit despre Pervertirea Sufletului si ce inseamna a fi pus pe glume?
Vechi 30.01.2011, 14:19:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Pe asta l-am scapat cand eram interesat de paranormal. Nici nu stiam atunci ca a scris si carti, stiam doar ca e cel mai controversat guru.
Vechi 30.01.2011, 14:29:55
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pe asta l-am scapat cand eram interesat de paranormal. Nici nu stiam atunci ca a scris si carti, stiam doar ca e cel mai controversat guru.
Nu a scris carti niciodata. Tot ce e publicat e publicat de altii pe seama lui.
Vechi 30.01.2011, 14:54:26
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Osho - Religia este în conflict cu știința?

Deloc. Știința este incompletă. Ați instalat oarecum lămpi peste tot în lume, menținându-vă propria casă în obscuritate. O astfel de cunoaștere parțială, o astfel de știință liniștită care ignoră ființa umană, seamănă necesarmente mizerie și conduce la dezastru.

Pentru ca viața să înflorească în pace, mulțumire, plenitudine, nu este suficient să sondezi materia. Dacă obiectele asigură efectiv o anumită prosperitate și procură fără îndoială o oarecare bucurie, niciodată ele nu aduc beatitudinea, extazul lui Panusma. Fac din voi proprietari și intelectuali, dar nu iluminați.

Ori, dacă nu știți cine sunteți, bunurile exterioare vor deveni mai devreme sau mai târziu o coardă la capătul căreia veți atârna precum un spânzurat. A nu cunoaște decât lumea este ceva insuficient și această imperfecțiune este fântâna fără fund a răului și a suferinței.

Știința conferă putere, dominarea este obiectivul său. Oare ea nu a permis deja omului să manipuleze forțe temute, fără să fi adus nimic cu adevărat prețios umanității? Omul este fără îndoială puternic, dar el este de asemenea și mai ales angoasat, dezarmat în fața bolii și a morții, căci pacea nu vine din dominarea materiei, ci din accesul la Divin și la religia autentică.

Puterea fără pacea inimii este sinucigașă, autodistrugătoare. Știința lipsită de Cunoașterea Divină este ca o armă ucigașă încredințată unui idiot. Ce poate rezulta din aceasta?

Falia care a existat până în ziua de azi între știință și spiritualitate și care nu a atras decât catastrofe asupra acestei nefericite lumi. Oamenii, fascinați doar de performanțe materiale, au monopolizat frânele puterii și au ațâțat îngrijorarea și disperarea în cele patru colțuri ale globului.

Pe de altă parte, înțelepții care au realizat cunoașterea de sine, au găsit desigur pacea interioară, dar nu au avut nici o influență. Sadhana lor a fost și ea incompletă. În nici un moment căutarea adevărului nu a fost perfectă. Trebuie ca puterea și pacea să meargă mână-n mână și să fie totale.

Omul are nevoie de o vastă sinteză, de o fuziune între știință și spiritualitate. De aici poate să se nască un individ realmente uman, o cultură demnă de acest nume, un popor bogat pe plan interior și eficace pe plan exterior.

Individul nu este un corp sau un suflet, ci amândouă în același timp. În zadar am favoriza un singur aspect, eșecul va fi sigur.
Vechi 30.01.2011, 15:02:31
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Despre Osho (1931-1990) se pot spune multe lucruri. Unii il considera cel mai mare mistic al secolului XX; altii, din contra, au parerea ca a fost un mare sarlatan.

Oricum, munca lui Osho in domeniul spiritualitatii nu poate fi pusa niciodata la indoiala.
Nascut in India, pe numele sau adevarat Rajneesh Chandra Mohan, Osho a incercat si poate ca a reusit, partial, o sinteza uriasa a tuturor marilor religii ale lumii. Osho credea ca fiecare religie este buna in felul ei, si a incercat sa gaseasca puncte de convergenta ale religiilor de pe aceasta planeta. Osho, de fapt, vroia ca in lume sa existe o singura religie: cea a vietii si spiritualitatii.

Osho a avut de-a lungul vietii, dar si dupa moartea sa, sute de mii, daca nu, milioane de adepti in intreaga lume.

Interesant e faptul ca insusi Nostradamus l-a profetit pe Osho, vestindu-i aparitia in numai putin de 8 catrene! Si mai interesant e faptul ca Osho nu credea deloc in catrenele lui Nostradamus, spunand despre el ca era complet nebun, si totusi, daca judecam catrenele lui Nostradamus, nu putem sa nu-i dam dreptate si profetului francez…

1. “O noua religie se va raspandi in lume. Va invata o noua acceptare a vietii: un fel de magie folosita pentru a experimenta divinul. Aceasta sugereaza o conceptie a abandonului total catre credinta”.
(Cap.15)
2. “El va oferi o iluminare blajina oamenilor din lume”.
(Cap.15, Centuria 2, catrenul 29)
3. “El va uni toate credintele, religiile si rasele intr-una singura. El va lovi toate dogmele tari ca piatra cu invataturile sale spirituale”.
(Cap.15, Centuria 9, catrenul 51)
4. “Persoana care va aduce aceasta schimbare majora va aparea din Asia”.
(Cap.15, Centuria 10, catrenul 75)
5) “El va avea un nume legat de Luna”
(Cap.15, Centuria 2, catrenul 28)
Numele real al lui Osho este Rajneesh Chandra Mohan, care inseamna in traducere “Stapanul Lunii”
6. “El va tine discursuri elaborate, va fi un mare orator. El va puncta lucrurile gresite din practicile traditionale ale religiilor si va predica o comoara ascunsa de intelepciune a tuturor religiilor, intr-o maniera usoara, de inteles”.
(Cap.15, Centuria 1, catrenul 96)
Nu mai e nevoie sa reamintim faptul ca Osho era un mare orator si un om deosebit de inteligent, asa cum a statuat si CIA intr-un raport adresat presedintelui Ronald Reagan in anul 1985.
7. “Vocea blanda a prietenului sacru este auzita sub pamantul sacru – flacara umana straluceste sub vocea divina. Oamenii vor astepta sa auda cuvintele de aur ale adevarului“.
(Cap.15, Centuria 4, catrenul 24)
Oamenii care viziteaza regulat comunitatea Osho (Osho Commune International) vor fi emotionati sa-i auda vocea lui Osho, chiar dupa moartea sa. Cuvantarile lui Osho sunt simple de inteles.
8 . “El va uni toate religiile cu trandafirul mistic“.
(Cap.15, Centuria 5, catrenul 96)
Vechi 30.01.2011, 15:20:46
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Iar tu nu iti dai seama ca imi place sa ma amuz cand devine cineva offtopic.
Dacă tu faci doar bășcălie aici, eu nu-mi mai pierd vremea, mă duc să răspund cuiva care chiar are nevoie de ajutor.
Vechi 30.01.2011, 16:12:29
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Dacă tu faci doar bășcălie aici, eu nu-mi mai pierd vremea, mă duc să răspund cuiva care chiar are nevoie de ajutor.

nu fac niciun fel de bascalie, ti-am raspuns pe masura afirmatiilor tale. daca vii cu argumente si esti deschis la discutie atunci si eu iti raspund pe masura. daca din start esti pus pe contrazicere si afirmatii cu tenta personala atunci iti raspund ca atare.
de rautati si "capete inteligente" sunt satul, mai putin de oameni descuiati.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41