Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 01:15:07
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Minunate cugetări duhovnicești!

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Atunci cand vrei , le poti evita pe toate in afara de constiinta ta ".

" Exista ceva mai rau decat pacatul si anume aroganta virtutii".

" Sa nu iubesti pe dumnezeul care l-ai creat tu , ci pe Dumnezeul Care te-a creat pe tine ".
Deosebit de interesante citate! :)
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 01:23:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De folos acest site ! In trecut am gasit o serie de materiale foarte utile pe care le-am postat in rezumat pe un alt site ortodox mult , mult mai tanar ca acesta !
Daa, așa este! Cei de la Ortodoxia Tinerilor postează materiale deosebit de folositoare pentru suflet. În plus, sunt persoane foarte deschise la dialog, având capacitatea de a asculta orice opinie diferită și de a mărturisi credința noastră, cu sinceritate și prin argumente pertinente.
Intrând și scriind comentarii pe acel site, am cunoscut, cu voia lui Dumnezeu, câțiva tineri care mi-au devenit buni prieteni. :)

O seară binecuvântată!
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 01:41:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
P. S. "Patrie si Credinta"... Dacă aș fi în locul dvs. aș scrie "Credinta si Patrie". :)
De la "Credință și Patrie" la "Patrie și Credință" s-a făcut un pas mic. Insesizabil. Pe urmă, de la "Patrie și Credință" s-a trecut la "Patrie și atât": este etapa când m-au făcut pe mine pionier cu cravată roșie cu un tighel tricolor îngust-îngust.

Acuma, suntem în paradigmă nouă: nici de Patrie să nu mai auzim !

Nu numai că nu mai e Cristos în inimi: nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru. În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine ! Iar noi, făcându-ne tot mai mici, de ce să ne mirăm că inima noastră se tot stafidește ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 10:11:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Din Imitațiunea lui Cristos (Cartea 2, 1, 1-6):

Întoarce-te din toată inima la Dumnezeu, lasă lumea aceasta mizerabilă și sufletul tău va afla odihnă. Împărăția lui Dumnezeu este pace și bucurie în Duhul Sfânt.

Cristos va veni la tine, arătându-ți mângâierea sa, dacă înlăuntrul tău îi vei pregăti o locuință vrednică.

Toată slava și frumusețea lui este în interior (cf. Ps 44[45],14), și numai acolo se bucură. El îl vizitează deseori pe omul lăuntric: vorbele sale sunt dulci, mângâierea sa plăcută, pacea îmbelșugată și familiaritatea lui îl uimește.

Curaj, suflet credincios, pregătește inima ta pentru acest mire, ca să binevoiască a veni și a locui înlăuntrul tău. Căci el spune așa: Dacă cineva mă iubește, va ține cuvântul meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el (In 14,23).

Fă-i loc, așadar, lui Cristos. Când îl vei avea pe Cristos, vei fi bogat și-ți va ajunge. El va avea grijă de tine și te va păzi în toate, așa încât să nu mai ai nevoie să-ți pui încrederea în oameni.

Pune-ți toată încrederea în Dumnezeu și el să fie frica și iubirea ta. El va răspunde de tine și va face cum este mai bine.

Nu ai aici o cetate stătătoare (Evr 13,14), și oriunde te-ai afla, ești străin și călător; la fel, nu vei avea niciodată odihnă, dacă nu vei fi strâns unit cu Cristos.

Gândul tău să fie spre Cel Preaînalt, iar rugăciunea ta să se îndrepte necontenit spre Cristos. Dacă nu ești în stare să contempli cele înalte și cerești, odihnește-te în pătimirea lui Cristos și rămâi bucuros în sfintele lui răni. Suferă, așadar, cu Cristos și pentru Cristos, dacă vrei să domnești împreună cu Cristos.

Dacă ai fi intrat o dată pe deplin înlăuntrul lui Isus și ai fi gustat câtuși de puțin din iubirea lui înflăcărată, atunci nu te-ai mai preocupa de ce-ți place sau nu-ți place, ci, dimpotrivă, te-ai bucura de batjocura suferită, deoarece dragostea lui Isus îl face pe om să se disprețuiască pe sine.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:45:27
ioan cezar
Guest

Implicit

Minunate cuvinte! Adevarul canta in ele. lti multumesc!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 22:02:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De la "Credință și Patrie" la "Patrie și Credință" s-a făcut un pas mic. Insesizabil. Pe urmă, de la "Patrie și Credință" s-a trecut la "Patrie și atât": este etapa când m-au făcut pe mine pionier cu cravată roșie cu un tighel tricolor îngust-îngust.

Acuma, suntem în paradigmă nouă: nici de Patrie să nu mai auzim !

Nu numai că nu mai e Cristos în inimi: nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru. În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine ! Iar noi, făcându-ne tot mai mici, de ce să ne mirăm că inima noastră se tot stafidește ?
Da, o remarcă foarte pertinentă... Așa am involuat spiritual, treptat, până când în inimile noastre a rămas loc doar pentru propriile patimi și ambiții.
"În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine !"
Și nici măcar pentru noi înșine nu mai este loc... Pentru că, pierzând iubirea față de Dumnezeu și față de semeni, inversând ierarhia valorilor, ne-am îndepărtat de propria fericire.
De aceea, noi, creștinii, avem datoria sfântă de a deveni, potrivit cuvintelor Mântuitorului, "sarea pământului" și "lumina lumii", astfel încât ceilalți, "văzând faptele noastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl nostru Cel din ceruri".

O seară plină de bucurii!

P. S. "nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru."
Interesant... Dacă ne gândim bine, țara noastră a fost condusă de regi multă vreme (1866-1947), republica fiind impusă ca formă de guvernare în perioada dictaturii comuniste.
În perioada interbelică, acest fapt nu a constituit nicidecum un obstacol pentru dezvoltarea democrației - regim politic ce s-a păstrat până în anul 1938, când Carol al II-lea a impus dictatura regală (regim autoritar). Astfel, forma de guvernare legitimă, dorită de către poporul român, a fost, inițial, monarhia, iar republica a fost impusă de către un regim totalitar. Știu că acest topic n-are nicio legătură cu politica... :) Dar ceea ce ați scris mai sus mi-a reamintit acest gând pe care l-am avut în minte cu mai mult timp în urmă.

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 22:06:40
Senior Member

Implicit Impresionant!

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din Imitațiunea lui Cristos (Cartea 2, 1, 1-6):

Întoarce-te din toată inima la Dumnezeu, lasă lumea aceasta mizerabilă și sufletul tău va afla odihnă. Împărăția lui Dumnezeu este pace și bucurie în Duhul Sfânt.

Cristos va veni la tine, arătându-ți mângâierea sa, dacă înlăuntrul tău îi vei pregăti o locuință vrednică.

Toată slava și frumusețea lui este în interior (cf. Ps 44[45],14), și numai acolo se bucură. El îl vizitează deseori pe omul lăuntric: vorbele sale sunt dulci, mângâierea sa plăcută, pacea îmbelșugată și familiaritatea lui îl uimește.

Curaj, suflet credincios, pregătește inima ta pentru acest mire, ca să binevoiască a veni și a locui înlăuntrul tău. Căci el spune așa: Dacă cineva mă iubește, va ține cuvântul meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el (In 14,23).

Fă-i loc, așadar, lui Cristos. Când îl vei avea pe Cristos, vei fi bogat și-ți va ajunge. El va avea grijă de tine și te va păzi în toate, așa încât să nu mai ai nevoie să-ți pui încrederea în oameni.

Pune-ți toată încrederea în Dumnezeu și el să fie frica și iubirea ta. El va răspunde de tine și va face cum este mai bine.

Nu ai aici o cetate stătătoare (Evr 13,14), și oriunde te-ai afla, ești străin și călător; la fel, nu vei avea niciodată odihnă, dacă nu vei fi strâns unit cu Cristos.

Gândul tău să fie spre Cel Preaînalt, iar rugăciunea ta să se îndrepte necontenit spre Cristos. Dacă nu ești în stare să contempli cele înalte și cerești, odihnește-te în pătimirea lui Cristos și rămâi bucuros în sfintele lui răni. Suferă, așadar, cu Cristos și pentru Cristos, dacă vrei să domnești împreună cu Cristos.

Dacă ai fi intrat o dată pe deplin înlăuntrul lui Isus și ai fi gustat câtuși de puțin din iubirea lui înflăcărată, atunci nu te-ai mai preocupa de ce-ți place sau nu-ți place, ci, dimpotrivă, te-ai bucura de batjocura suferită, deoarece dragostea lui Isus îl face pe om să se disprețuiască pe sine.
Ce text minunat! :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 22:08:46
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Ne răspunde chiar Domnul Iisus: "Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi. Rămâneți întru iubirea Mea." (Ioan14, 9);
"Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca viața sa să și-o pună pentru prietenii săi. Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc. De acum nu vă mai numesc slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.";
"Că și Fiul Omului a venit nu ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea viața răscumpărare pentru mulți."
:)
Iată ce loc ocupăm noi în inima Domnului nostru Iisus Hristos. Iubirea lui Hristos "cea mai presus de cunoștință" față de noi este infinită... mai puternică decât moartea și decât întunericul cel veșnic al Iadului, de vreme ce Mântuitorul, întrupându-Se pentru mântuirea noastră, a devenit Om asemenea nouă, S-a sacrificat pentru noi și a coborât în Iad pentru a elibera sufletele noastre de robia păcatului și a pierderii comuniunii cu Dumnezeu.

Slavă lui Hristos, Dumnezeul nostru, pentru dragostea Sa față de noi, pentru binefacerile pe care cu nemărginită iubire le-a revărsat asupra noastră!
aceste cuvinte sunt pt cei ce fac voia DOMNULUI IISUS.oare noi mai facem voia LUI ? mai putem fi numiti prieteni ai DOMNULUI IISUS

Last edited by gdf-fdc; 24.07.2011 at 22:11:53.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 22:23:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Minunate cuvinte! Adevarul canta in ele. lti multumesc!
:) Dumnezeu să fie cu tine!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 22:30:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile Nadejde , nadejde , nadeje . . . Rabdare , rabdare , rabdare . . ,o tara de dragoste

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
aceste cuvinte sunt pt cei ce fac voia DOMNULUI IISUS.oare noi mai facem voia LUI ? mai putem fi numiti prieteni ai DOMNULUI IISUS
Iti voi raspunde , draga prietene , cu cuvintele SfantuluiIoan Iacob Hozevitul , mult prea uitat in ultima vreme :
"La temelia vietii noastre sunt trei pietre mari : Credinta , Nadejdea si Dragostea . Dintre toate nadejdea alcatuieste sprijinul cel mai puternic al sufletului omenesc . Fara piatra nadejdii , cladirea vietii noastre se darama . Daca cumva se zdruncina aceasta piatra de temelie atunci pietrele cladirii se zdruncina si cad , adica toate virtutile omului slabesc si se pierd . Cand slabeste mai ales nadejdea pentru mantuirea sufletului , atunci credinta slabeste , iar dragostea crestineasca se raceste si viata omului n-are nici un rost ".

Sa avem , draga frate macar acest minum de nadejde si rabdare , si sa constientizam ca fara Dumnezeu nimic bun si durabil nu putem realiza . Realizand aceasta , fi sigur ca El ne va invata , prin pronia si pedagogia divina , sa ne si rugam , sa-L iubuim cu adevarat , sa-L intelegem , sa-I deslusim o parte din tainele Lui . . . Deci : rabdare , nadejde si o tara de dragoste , caci de restul se ocupa El !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inima ioan cezar Sectiune dedicata profesorilor de religie 84 06.06.2013 22:05:48
Rugaciunea din inima alexina Rugaciuni 10 17.10.2011 00:01:21
De la inima la inima eduardd Umanitare 6 14.08.2011 09:23:30
cu ce se ocupa un centru cultural-social? o copila Generalitati 2 12.08.2010 08:37:13
Va rog din inima !!! SimonaP Umanitare 4 04.07.2010 19:35:38