![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deosebit de interesante citate! :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrând și scriind comentarii pe acel site, am cunoscut, cu voia lui Dumnezeu, câțiva tineri care mi-au devenit buni prieteni. :) O seară binecuvântată! Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, suntem în paradigmă nouă: nici de Patrie să nu mai auzim ! Nu numai că nu mai e Cristos în inimi: nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru. În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine ! Iar noi, făcându-ne tot mai mici, de ce să ne mirăm că inima noastră se tot stafidește ?
|
|||
|
|||
![]()
Din Imitațiunea lui Cristos (Cartea 2, 1, 1-6):
Întoarce-te din toată inima la Dumnezeu, lasă lumea aceasta mizerabilă și sufletul tău va afla odihnă. Împărăția lui Dumnezeu este pace și bucurie în Duhul Sfânt. Cristos va veni la tine, arătându-ți mângâierea sa, dacă înlăuntrul tău îi vei pregăti o locuință vrednică. Toată slava și frumusețea lui este în interior (cf. Ps 44[45],14), și numai acolo se bucură. El îl vizitează deseori pe omul lăuntric: vorbele sale sunt dulci, mângâierea sa plăcută, pacea îmbelșugată și familiaritatea lui îl uimește. Curaj, suflet credincios, pregătește inima ta pentru acest mire, ca să binevoiască a veni și a locui înlăuntrul tău. Căci el spune așa: Dacă cineva mă iubește, va ține cuvântul meu; Tatăl meu îl va iubi și vom veni la el și ne vom face locuință la el (In 14,23). Fă-i loc, așadar, lui Cristos. Când îl vei avea pe Cristos, vei fi bogat și-ți va ajunge. El va avea grijă de tine și te va păzi în toate, așa încât să nu mai ai nevoie să-ți pui încrederea în oameni. Pune-ți toată încrederea în Dumnezeu și el să fie frica și iubirea ta. El va răspunde de tine și va face cum este mai bine. Nu ai aici o cetate stătătoare (Evr 13,14), și oriunde te-ai afla, ești străin și călător; la fel, nu vei avea niciodată odihnă, dacă nu vei fi strâns unit cu Cristos. Gândul tău să fie spre Cel Preaînalt, iar rugăciunea ta să se îndrepte necontenit spre Cristos. Dacă nu ești în stare să contempli cele înalte și cerești, odihnește-te în pătimirea lui Cristos și rămâi bucuros în sfintele lui răni. Suferă, așadar, cu Cristos și pentru Cristos, dacă vrei să domnești împreună cu Cristos. Dacă ai fi intrat o dată pe deplin înlăuntrul lui Isus și ai fi gustat câtuși de puțin din iubirea lui înflăcărată, atunci nu te-ai mai preocupa de ce-ți place sau nu-ți place, ci, dimpotrivă, te-ai bucura de batjocura suferită, deoarece dragostea lui Isus îl face pe om să se disprețuiască pe sine. |
|
|||
|
|||
![]()
Minunate cuvinte! Adevarul canta in ele. lti multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() "În inima noastră, mai e loc numai pentru noi înșine !" Și nici măcar pentru noi înșine nu mai este loc... ![]() De aceea, noi, creștinii, avem datoria sfântă de a deveni, potrivit cuvintelor Mântuitorului, "sarea pământului" și "lumina lumii", astfel încât ceilalți, "văzând faptele noastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl nostru Cel din ceruri". O seară plină de bucurii! P. S. "nu mai este nici vecinul, nici părinții noștri, nici regele nostru." Interesant... Dacă ne gândim bine, țara noastră a fost condusă de regi multă vreme (1866-1947), republica fiind impusă ca formă de guvernare în perioada dictaturii comuniste. În perioada interbelică, acest fapt nu a constituit nicidecum un obstacol pentru dezvoltarea democrației - regim politic ce s-a păstrat până în anul 1938, când Carol al II-lea a impus dictatura regală (regim autoritar). Astfel, forma de guvernare legitimă, dorită de către poporul român, a fost, inițial, monarhia, iar republica a fost impusă de către un regim totalitar. Știu că acest topic n-are nicio legătură cu politica... :) Dar ceea ce ați scris mai sus mi-a reamintit acest gând pe care l-am avut în minte cu mai mult timp în urmă. Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by gdf-fdc; 24.07.2011 at 22:11:53. |
|
|||
|
|||
![]()
:) Dumnezeu să fie cu tine!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"La temelia vietii noastre sunt trei pietre mari : Credinta , Nadejdea si Dragostea . Dintre toate nadejdea alcatuieste sprijinul cel mai puternic al sufletului omenesc . Fara piatra nadejdii , cladirea vietii noastre se darama . Daca cumva se zdruncina aceasta piatra de temelie atunci pietrele cladirii se zdruncina si cad , adica toate virtutile omului slabesc si se pierd . Cand slabeste mai ales nadejdea pentru mantuirea sufletului , atunci credinta slabeste , iar dragostea crestineasca se raceste si viata omului n-are nici un rost ". Sa avem , draga frate macar acest minum de nadejde si rabdare , si sa constientizam ca fara Dumnezeu nimic bun si durabil nu putem realiza . Realizand aceasta , fi sigur ca El ne va invata , prin pronia si pedagogia divina , sa ne si rugam , sa-L iubuim cu adevarat , sa-L intelegem , sa-I deslusim o parte din tainele Lui . . . Deci : rabdare , nadejde si o tara de dragoste , caci de restul se ocupa El !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima | ioan cezar | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 84 | 06.06.2013 22:05:48 |
Rugaciunea din inima | alexina | Rugaciuni | 10 | 17.10.2011 00:01:21 |
De la inima la inima | eduardd | Umanitare | 6 | 14.08.2011 09:23:30 |
cu ce se ocupa un centru cultural-social? | o copila | Generalitati | 2 | 12.08.2010 08:37:13 |
Va rog din inima !!! | SimonaP | Umanitare | 4 | 04.07.2010 19:35:38 |
|