Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2012, 15:34:21
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Dar forumul nu e chat!
Aveti si dumneavoastra dreptate.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 19:29:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Pe acest forum ortodox putem pleca de la premisa unor discutii asupra unor valori, principii, credinte la modul general. Dar a crede cu ardoare ca ceea ce spune un forumist despre sine este si adevarat, e o eroare foarte mare. N-ai de unde sa stii cine se ascunde in spatele unui pseudonim. Statistic vorbind, oamenii in aceasta epoca digitala au doua identitati: una virtuala si una reala. Nu intotdeauna cele doua se suprapun. Mi-e greu sa cred ca n-ati intalnit cazuri de genul. Asa ca, revenind, n-are nicio valoare daca spui pe internet: eu fac, eu dreg, eu ma rog, eu postesc, eu nu pacatuiesc, eu merg toata ziua la Biserica. Noi nu ne cunoastem unii cu altii si probabil nu ne vom cunoaste vreodata.
Aveti dreptate. Da, am intilnit si astfel de cazuri...un soi de ornamente ale colectivei statui cu nesfarsit de multe chipuri care este psihicul uman. :D
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 19:33:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Pe acest forum ortodox putem pleca de la premisa unor discutii asupra unor valori, principii, credinte la modul general. Dar a crede cu ardoare ca ceea ce spune un forumist despre sine este si adevarat, e o eroare foarte mare. N-ai de unde sa stii cine se ascunde in spatele unui pseudonim. Statistic vorbind, oamenii in aceasta epoca digitala au doua identitati: una virtuala si una reala. Nu intotdeauna cele doua se suprapun. Mi-e greu sa cred ca n-ati intalnit cazuri de genul. Asa ca, revenind, n-are nicio valoare daca spui pe internet: eu fac, eu dreg, eu ma rog, eu postesc, eu nu pacatuiesc, eu merg toata ziua la Biserica. Noi nu ne cunoastem unii cu altii si probabil nu ne vom cunoaste vreodata.
Am observat ca impresia dvs despre acest forum este de genul,site de socializare pt useri mascati sau bal mascat virtual,unde majoritatea userilor si-au creat un profil in totala neconcordanta cu viata lor reala...
Nu stiu neaparat care sunt resorturile unei astfel de judecati,posibil ca ati petrecut aici insuficient timp ca sa cunoasteti in privat niste membri ,sa stabiliti contacte,prietenii si sa vedeti indivizii la lumina naturala.
Acea stare pe care o aduceti in discutie,conform careia userii au caractere diametral opuse cu realitatea,tine de patologic si pt ca nu este o problema majoritara nu ne vom opri asupra ei.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 21:51:17
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am observat ca impresia dvs despre acest forum este de genul,site de socializare pt useri mascati sau bal mascat virtual,unde majoritatea userilor si-au creat un profil in totala neconcordanta cu viata lor reala...
Nu stiu neaparat care sunt resorturile unei astfel de judecati,posibil ca ati petrecut aici insuficient timp ca sa cunoasteti in privat niste membri ,sa stabiliti contacte,prietenii si sa vedeti indivizii la lumina naturala.
Acea stare pe care o aduceti in discutie,conform careia userii au caractere diametral opuse cu realitatea,tine de patologic si pt ca nu este o problema majoritara nu ne vom opri asupra ei.
Posibil sa aveti si dumneavoastra dreptate. O sa incerc sa trag o concluzie cat mai corecta, dupa un timp mai indelung petrecut aici.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 08:49:41
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Cum suna ideea:
"O sa-mi fac un afis cu "sunt virgin" si o sa mi-l lipesc in frunte! Astept reciprocitate din partea ta nu de alta dar vreau sa fii fi virgina numai pentru mine in noaptea nuntii! "
Nu-i asa ca este ridicol sa-ti trambitezi intimitatile?

Reciteste mesajele mele si vei vedea ca nu am formulat ideea ca viata personala sa fie expusa in public dar am afirmat cu tarie ca in cadrul unui spatiu de tip ortodox, cum este si acest forum, TREBUIE sa discutam despre infranare, despre evitarea activitatilor lumesti, despre sfintenie, neprihanire, cum sa evitam pacatele si asa mai departe.
Intr-un spatiu ortodox, nu se poate sa nu auzi astfel de discutii. Ca sa vii sa spui ca nu ai auzit pe nimeni vorbind despre comportamentul moral al tinerilor pana la casatorie, trebuie sa fii rupt de Ortodoxie...sunt atatea si atatea materiale pe aceasta tema, preotii vorbesc intr-una despre asta in Biserica, duhovnicii la fel.
In ceea ce ma priveste, cand merg la sfanta spovedanie, sunt intrebata si de acest aspect, daca nu cumva am cazut in astfel de pacate de natura sexuala.
Voi, care e clar pentru mine ca nu sunteti ortodocsi, ziceti ca nu va intreaba nimeni asa ceva, cand discutati cu fete bisericesti. Da-mi voie sa nu te cred! Nu faceti altceva decat sa mintiti pentru a pune Ortodoxia intr-o lumina nefavorabila.

Dragi tineri (ca si eu sunt tanara), Ortodoxia pune mare pret pe feciorie si pe un comportament moral in cadrul casatoriei. Nu va sfiiti sa intrebati si sa discutati pe aceste subiecte. Acumuland cunostinta, cel rau (vrajmasul) nu va poate ispiti atat de usor, deoarece voi stiti voia lui Dumnezeu. Dar daca luati de bun ce spun acesti doi forumisti, ca astfel de discutii nu-si au rostul, ca nimeni nu abordeaza tema virginitatii in mediul lor, ca si cum ar fi...un fleac, aveti grija pentru ca preotii ortodocsi nu sunt ca acesti forumisti ci ei stiu bine ce este pacat si ce nu !
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 09:17:21
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Reciteste mesajele mele si vei vedea ca nu am formulat ideea ca viata personala sa fie expusa in public dar am afirmat cu tarie ca in cadrul unui spatiu de tip ortodox, cum este si acest forum, TREBUIE sa discutam despre infranare, despre evitarea activitatilor lumesti, despre sfintenie, neprihanire, cum sa evitam pacatele si asa mai departe.
Nu am nimic de obiectat dar vedeti ca in cazul asta avem a face cu doua discutii pararele si dumneavoastra amestecati discutiile despre infranare cu cele despre investigarea trecutului moral al unei potentiale partenere de catre un barbat.
Citat:
In ceea ce ma priveste, cand merg la sfanta spovedanie, sunt intrebata si de acest aspect, daca nu cumva am cazut in astfel de pacate de natura sexuala.
Nimic de obiectat, dar fac o singura precizare... nu te spovedi la preotul din localitatea ta mai ales daca este o localitate mica. Am intalnit un preot care cam trambitza unele lucruri despre tinere cand era la mese festive sub influenta alcoolului.
Citat:

Voi, care e clar pentru mine ca nu sunteti ortodocsi, ziceti ca nu va intreaba nimeni asa ceva, cand discutati cu fete bisericesti. Da-mi voie sa nu te cred! Nu faceti altceva decat sa mintiti pentru a pune Ortodoxia intr-o lumina nefavorabila.
Nu am zis asta... ah ce ma scot din sarite cei care pun in gura mea ceea ce nu am sustinut. Intr-un indrumar de spovedanie am vazut astfel de intrebari. De asemenea si cand eram la adventisti mi s-au pus astfel de intrebari.
Citat:

Dragi tineri (ca si eu sunt tanara), Ortodoxia pune mare pret pe feciorie si pe un comportament moral in cadrul casatoriei. Nu va sfiiti sa intrebati si sa discutati pe aceste subiecte. Acumuland cunostinta, cel rau (vrajmasul) nu va poate ispiti atat de usor, deoarece voi stiti voia lui Dumnezeu. Dar daca luati de bun ce spun acesti doi forumisti, ca astfel de discutii nu-si au rostul, ca nimeni nu abordeaza tema virginitatii in mediul lor, ca si cum ar fi...un fleac, aveti grija pentru ca preotii ortodocsi nu sunt ca acesti forumisti ci ei stiu bine ce este pacat si ce nu !
Ati gasit si dusmanii comuni ai acestui forum: cei doi forumisti. Care dintre cei doi forumisti are ceva impotriva virginitatii? Nu facem decat sa acuzam vanatoarea ostentativa de virgine practicata de unii barbati care isi cauta neveste de parca scopul lor in viata nu ar fi de fapt credinta lor ci o experienta de neuitat cu o virgina. Scuza-mi exprimarea...
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 09:22:49
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Implicit

Citat:
Nimic de obiectat, dar fac o singura precizare... nu te spovedi la preotul din localitatea ta mai ales daca este o localitate mica. Am intalnit un preot care cam trambitza unele lucruri despre tinere cand era la mese festive sub influenta alcoolului.
Domnule, va anunt ca voi raporta administratorului acest mesaj pe care l-ati scris. Nu aveti voie sa defaimati preotii religiei ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 09:30:10
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Domnule, va anunt ca voi raporta administratorului acest mesaj pe care l-ati scris. Nu aveti voie sa defaimati preotii religiei ortodoxe.
Nu defaimez nimic. Dumneavoastra provocati aiurea iar cand va raspund ma acuzati de defaimare. V-am repetat de cateva ori acelas lucru la aceeasi acuza neintemeiata...

E ciudat ca nu ati comentat nimic la afirmatia:

Citat:
Care dintre cei doi forumisti are ceva impotriva virginitatii? Nu facem decat sa acuzam vanatoarea ostentativa de virgine practicata de unii barbati care isi cauta neveste de parca scopul lor in viata nu ar fi de fapt credinta lor ci o experienta de neuitat cu o virgina."
ci v-ati legat de ceva scos din context. vedeti ca nu va iesi intr-o privinta, si incercati sa loviti in alta privinta. sa va fie rusine...
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 16:51:44
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Cum suna ideea:
"O sa-mi fac un afis cu "sunt virgin" si o sa mi-l lipesc in frunte! Astept reciprocitate din partea ta nu de alta dar vreau sa fii fi virgina numai pentru mine in noaptea nuntii! "
Nu-i asa ca este ridicol sa-ti trambitezi intimitatile?

Nu-i asa ca e nepoliticos sa exprimi idei traznite?

"bizantina" nu asta a concluzionat, ci faptul ca in mediul ortodox conversatiile despre cum sa fii o persoana morala (care includ discutii despre relatiile intime) nu sunt si nu pot fi prohibite, dimpotriva, de mare folos.

dar se pare ca pe unii, astfel de discutii (desi nu s-au facut referiri personale ci s-a discutat principial) deranjeaza, deranjeaza atat de mult incat rabufnesc si tot ei cer acelor persoane, citez, "sa le fie rusine".

dupa ce ca v-ati batut joc de preotia ortodoxa, afirmand niste mizerii, tot dumneata ii faci observatii "bizantinei" sa-i fie rusine (de ce sa-i fie rusine, ca a sustinut principiile si morala ortodoxa?).

"UNOOM", la Ortodoxie lucrurile stau "putin" diferit ca la adventisti, de unde ai venit, noi chiar luam in serios Scripturile si sfintele traditii care ne vorbesc despre moralitate (despre lucrurile intime te intreaba si la Sfanta Spovedanie, dar de unde sa stiti voi asta daca nu treceti pe acolo!)

Last edited by Cornel Urs; 12.11.2012 at 16:57:09.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 19:07:41
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Exclamation

Atentie la sminteli si ispite!!!

Sfântul Isaac Sirul spune că diavolii luptă diferit pe cei nepăsători și leneși, față de cei râvnitori și întăriți duhovnicește. Astfel, pe cei nepăsători îi luptă de la început cu tărie, ca să-i cuprindă frica și să li se pară de la început calea aspră și greu de străbătut. Pe cei râvnitori nu-i atacă de la început, când râvna lor pentru cele duhovnicești este mare. Iar cu cei evlavioși amână lupta până când vor cădea în lenevire și atunci îi atacă, micșorându-le râvna. Trebuie să luăm aminte, căci altfel vom cădea sub loviturile nemiloase ale diavolilor.

Să nu ne încredem în puterile noastre, căci în orice clipă vicleanul diavol poate exploata slăbiciunile noastre.
http://bisericasecreta.wordpress.com...volii-cap-iii/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Ce va manifestati frustrarile? Melissa Generalitati 9 05.02.2011 23:26:40
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti patinina34 Generalitati 8 25.04.2009 13:57:51
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35
lamuriri maslinul Rugaciuni 0 29.07.2007 23:29:17