Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2009, 18:49:48
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Asa sunt evreii,sariti.

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Frumos, suna ca o forma prescurtata a crezului vostru si partial al nostru

" Cred INTR-UNUL Dumnezeu..."
Cita profunzime si ce mod frumos si pasnic de a parasi aceasta lume si a te uni cu Dumnezeu
Mai cunosti tu o religie in care,in Biblia lor au bagat in capitol intreg de proza si poezii inclusiv poezi de dragoste intre barbat si femeie? E vorba de "Cantarea Cantarilor". In decursul anilor sau scris mlodi la multe dinpoeziile astea. Uitati, asta face parte din mentalitatea noastra si poate una din temeliile mentalitatii.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 19:13:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Mai cunosti tu o religie in care,in Biblia lor au bagat in capitol intreg de proza si poezii inclusiv poezi de dragoste intre barbat si femeie? E vorba de "Cantarea Cantarilor". In decursul anilor sau scris mlodi la multe dinpoeziile astea. Uitati, asta face parte din mentalitatea noastra si poate una din temeliile mentalitatii.
Intradevar este de apreciat cum Biblia include aceste ode aduse iubirii deschise, chiar explicite la modul decent, superb-poetic intre barbat si femeie.
Ma gindesc ca acest gest a fost facut cu un scop precis de catre Dumnezeu, acela de a nu cadea in fanatism sau in ideea ca toata lumea trebuie sa traiasca precum calugarii si ca dragostea este binecuvintata , laudata si cintata de Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 19:15:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
sau scris mlodi la multe dinpoeziile astea. Uitati, asta face parte din mentalitatea noastra si poate una din temeliile mentalitatii.
Muzica evreiasca este foarte vesela si melodioasa iar evreii sunt dintr-o bucata , fara figuri si poti sa te intelegi usor cu ei. Bine, ca mai sunt si uscaturi..asta este altceva, dar cine nu le are?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 19:55:13
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
Gindeste-te ca lamuririle si argumentele tale din NT sunt bazate exclusiv pe credinta. Evreul nu stie de aceste lucruri si ca urmare iti va cere dovezi, la fel cum si tu poti face la fel, dovezi pe care nu le puteti oferi din moment ce aceste "dovezi" TOT PE CREDINTA sunt bazate.
Tu stii sa citesti? :/ Eu am spus foarte clar ca-i aduc dovezi din Vechiul Testament!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 20:04:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Tu stii sa citesti? :/ Eu am spus foarte clar ca-i aduc dovezi din Vechiul Testament!
Daca stai sa te gindesti si acelea sunt bazate pe credinta. Da, ii vei aduce dovezi in care se vorbeste despre Messia care vine calare pe magarus, iar el iti va argumenta prin ce ne spun evreii de mii de ani, ca acum 2000 de ani noua secta numita crestini ar fi brodit/croit NT in asa fel incit sa corespunda detaliilor scripturistice din Isaia, si toti cei care l-au proorocit pe Messia.
Deci ei nu cred ca ar fi venit inca si nu ai cum sa aduci tu dovezi ca ar fi altfel
TOTUL se bazeaza pe credinta si Traditie
De aceea nu are rost sa ne certam cu ei ci sa gasim ceea ce ne uneste!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 20:49:01
Nevrednicul
Guest

Implicit

Ma refeream ca-i aduc dovezi cu privire la ceea ce a spus el,si anume sfinti,icoane etc. Toate astea erau si in VT!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 21:17:03
Banned

Implicit

Citat:
Ma refeream ca-i aduc dovezi cu privire la ceea ce a spus el,si anume sfinti,icoane etc. Toate astea erau si in VT!
De unde vere, atitea icoane in VT?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 21:18:48
Banned

Implicit

Legatura cu sfintii este bine ca o faci.
La fel se poate crea o punte de legatura si cu musulmanii cu care impartim foarte multi sfinti comuni. In rest fiecare ...pe limba lui...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 00:48:12
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
De unde vere, atitea icoane in VT?
Citeste VT si vezi!

Si cu sfintii deasemenea,insa ai aprobat si tu. Cu musulmanii nu avem cum sa ne comparam,religia lor e "apa de ploaie"! (ca sa-l citez pe parintele meu duhovnic)
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 12:24:41
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Sti ceva,omule?

Citat:
Citeste VT si vezi!

Si cu sfintii deasemenea,insa ai aprobat si tu. Cu musulmanii nu avem cum sa ne comparam,religia lor e "apa de ploaie"! (ca sa-l citez pe parintele meu duhovnic)

Hai adu dovezi din VT ca evreii se roaga la icoane si statui. (Poate vom castiga cu aceias ocazie ca o sa pui putin mana pe VT.)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
Talmudul Babilonian- cel recunoscut de Sinagogile evreiesti podolski_2 Generalitati 27 03.07.2011 13:44:15
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
divort recunoscut de biserica? alex190 Nunta 48 05.10.2009 20:54:05
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27