![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
bin te rog, sa tii cont, ca nu eu am deschis discutia despre varsta primilor oameni, eu eram doar la partea cu perpetuarea rasei, indiferent de varsta ei :) Cat ani are Sf Ilie? Mai putini ca Enoh :) Nu-i bai daca nu ai raspuns la intrebari,erau doar curiozitati, dar nu-mi pasa ateismul in brate pe post de scuza ca nu-i kosher :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 16.02.2015 at 23:54:41. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca unii cred ca Dumnezeu stia inainte de creatie ca Adam o sa cada, atunci de ce nu ar fi plauzibila ideea lui Mihnea sau a teologilor catolici ( dupa cum am inteles de la voi ), ca Dumnezeu a creat si entropia de la inceput, dar a suspendat-o pana la cadere ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai a stiut sau nu a stiut ? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca a stiut, Dumnezeu stie dintotdeauna tot,fara exceptie, chiar EL a spus asta in textele biblice.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dumnezeu l-a dotat pe om pentru cer,nu pentru pamantul plin de maracini,dupa ce a ales maracinii i-a luat dotarile pentru cer si ia dat dotarile necesare pentru existenta pe pamant.Simplu.
|
|||
|
|||
![]()
bin sper ca iti dai seama ca postarea mea pe care tu o comentezi este la randul ei un comentariu la o postare a lui Ovidiu, unde se afirma ca aveau organe sexuale si ca Dumnezeu a stiut. Adica daca tragi in comentator il executi si pe autor.Hai sa-ti pun o intrebare simpla,in comparatie cu celelalte: Dumnezeu a stiut ca Adam si Eva urmau sa pacatuiasca inainte sa se intimple asta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum îți explici că au fost sfinți care au ajuns la starea lui Adam înainte de cădere, adică și-a vindecat ochiul minții astfel încât să nu mai vadă lumea cu ochi pătimași? (de ex. să nu mai fie ispitiți de frumusețea unei femei) Ce înțelegi prin "Erau amândoi goi și nu se rușinau"? Last edited by ovidiu b.; 17.02.2015 at 00:59:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca ma pot insela.
http://creatie6zile.wordpress.com/ Last edited by bin000; 17.02.2015 at 01:03:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma duc sa ma culc, desi dialogul este interesant.Bin, pana te mai gandesti, iti spun eu doua aspecte: conform Sfantului Simeon Noul Teolog, ca sa dau doar un exemplu, Dumnezeu a stiut.Ba chiar mai spune ceva foarte interesant, gasesti toata argumentatia in ,,Discursuri teologice si etice" Scrieri I. In al doilea rand Dumnezeu a ingaduit asta, caderea in acel mod, pt ca era raul cel mai mic. Cel putin asa sustine regretatul dvs duhovnic Parintele Cleopa,citand o opinie a Sfantului Ioan Gura de Aur (nu stiu din ce scriere citeaza dar probabil veti recunoaste voi mai usor).Conform opiniei mentionate daca Adam, in Eden fiind, ar fi mancat din Pomul Vietii omul nu ar mai fi avut pocainta, se impietrea si cadea ca satana, nu mai murea niciodata si s-ar fi chinuit tot ca satana, in veci. Vezi mai jos textul, a doua intrebare al doilea paragraf din ea. http://www.crestinortodox.ro/intervi...-si-70500.html
Trage ce concluzii vrei tu, daca trag eu linie cine stie ce in ce categorie ma trezesc incadrat. Daca vrei sa mai cautam opinii patristice vorbim in zilele urmatoare.Ovi, tot in textul mentionat, gasesti argumentatia pt inmultirea prin ,,cuvant", ii apartine lui Vasile cel Mare, probabil la aceea opinie te-ai referit :) Mai gasiti si alte argumente interesante, care ar fi meritat amintite sau ar merita.Noapta buna oameni buni. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 17.02.2015 at 01:19:05. |
|