![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata ca a fost publicat pe site un articol care face lumina in aceasta discutie, probabil ca raspuns chiar la discutia noastra.
http://www.crestinortodox.ro/Maica_Domnului_in_Sfanta_Scriptura-254-20219.html Cateva dintre argumentele de acolo le-am adus si eu, dar am aflat si multe altele. De exemplu, eram in eroare crezand si eu ca Maria a fost casatorita cu Iosif si a ramas vaduva inainte de moartea lui Iisus pe cruce. De fapt, nici nu a fost casatorita, ci doar logodita (probabil tocmai pentru a putea ramane fecioara pururea), ceea ce explica de ce Iisus a dat-o in grija lui Ioan inainte sa moara. In plus, credeam ca Maria lui Cleopa, mama celor patru "frati" - Iacov, Iosi, Simion si Iuda, a fost sora Maicii Domnului, si cand colo si ea a fost de fapt verisoara sa, Maica Domnului fiind singura la parinti. Dar proportiile cu adevarat monumentale ale gafei sectante privind pe Maica Domnului, sunt date de faptul ca doi dintre presupusii "frati" ai lui Iisus, in realitate au scris fiecare cate o epistola, texte incluse in Noul Testament si din care nu reiese catusi de putin ca ar fi fratii de sange ai lui Iisus. Anume, Iacov si Iuda. Eu cred ca aceasta gafa isi are originea nu neaparat in rea vointa, cat in cunostinte superficiale si in tendinta de a contesta tot ce tinea de adevarul stabilit de biserica. Cred ca in mare parte, cei care au cazut in aceasta eroare, au cazut de fapt in eroarea de a confunda doctrina si adevarul biblic sustinut de biserica, cu insasi biserica pe care o contestau, mai mult sau mai putin justificat. Dar daca biserica - ortodoxa sau catolica - au anumite probleme, asta nu inseamna ca ceea ce sustin ele este fals. Am mai scris pe acest forum ca ar trebui sa distingem ortodoxia de ortodocsi. Faptul ca multi ortodocsi au un comportament mai mult sau mai putin discutabil, nu invalideaza nicidecum ortodoxia. Cred ca asta nu au inteles cei care au lansat initial aceste blasfemii. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista o carte foarte interesanta numita Viata Maicii Domnului scrisa de Parintele Nicodim Mandita,acolo se explica foarte pe indelete toate evenimentele importante(si nu numai)ale Vietii Maicii Domnului,si explica foarte clar despre (pururea)fecioria Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai oameni buni, fara suparare, explicati-mi si mie cum poate cineva sa-L nasca pe Dumnezeu?
sau poate nu mai inteleg eu termenul de "Dumnezeu"...??? |
|
||||
|
||||
![]()
:)Tot fara suparare iti spun:studiaza cu buna credinta Sfintii parinti si vei afla ca Mantuitorul Hristos este Dumnezeu si cu trupul.El are doua firi omeneasca si dumnezeeasca si cele doua firi sunt neamestecate,neschimbate,neimpartite si nedespartite.Deci pe buna dreptate Fecioara Maria(pe care unii nu o cinstesc)este Nascatoare de Dumnezeu.Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate sintem intr-o fundatura.Eu nu pot accepta scrierile nimanui dupa Biblie. Interpretari poate face oricine. |
|
||||
|
||||
![]()
Sisu, Fiul lui Dumnezeu nu-si ia inceputul existentei din Fecioara Maria. El ia din Fecioara Maria firea umana. Insa, aceasta fire este incadrata in Persoana nascuta din vesnicie din Tatal si de aceea Fecioara Maria este numita Nascatoare de Dumnezeu - pentru ca se intrupeaza insusi Dumnezeu, El Se face om.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1Ti 6:16 Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin. Joh 1:18 Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut. Aceste trei versete sint afirmatii ale apostolilor si chiar citateaza pe Isus si arata clar ca Isus nu este Dumnezeu ci vine de la Dumnezeu.Pt. ca Unul_nascut nu se refera la nasterea sa din Maria ci la unicitatea Sa. Intr-adevar el ia firea umana pt. ca este o fiinta cereasca si a participat la crearea omului (Probabil de-aia se auto considera Fiul Omului) |
|
||||
|
||||
![]()
sisule!!!asta spuneau si monofizitii si monotelitii mai tarziu.Nu e noua erezia asta.Pai daca Iisus hristos nu este Dumnezeu-Om atunci nu exista nici mantuire obiectiva,nici mantuire subiectiva,nici judecata particulara si nici viata de dupa moarte pana la judecata universala.Cum poti sa afirmi asa ceva?
|
|
|||
|
|||
![]()
strajerule, de ce zici ca daca Isus nu ar fi Dumnezeu-Om, nu ar mai
exista mantuire si judecata.? Hai s-o luam un pic logic.Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea LOR.L-a creat pe Adam.Ce era Adam? Un om.Cum ? Perfect.Ce a facut el apoi.A cazut in pacat datorita liberului sau arbitru, pe care n-a stiut cum sa-l foloseasca. Dumnzeu atunci i-a izgonoit din Eden si restul oamenilor cum au fost?Imperfecti.Aveau virusul mortii inoculat si accesul la pomul vietii vesnice oprit. Dumnezeu a vrut sa-l distruga pe Om? Nu.El a vrut sa-si termine proiectul si sa le dea celorlati ingeri o lectie pentru a nu se mai putea reproduce evenimentul "Satan". Totusi Dumnezeu a facut o promisiune. Cum putea sa steaga El, Creatorul, pacatul din lume altfel decit printr-un alt Om perfect. (De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii, pentru că toți au păcătuit în el. Dar nu este cu greșeala cum este cu harul, căci dacă prin greșeala unuia cei mulți au murit, cu mult mai mult harul lui Dumnezeu și darul Lui au prisosit asupra celor mulți, prin harul unui singur om, Iisus Hristos. ) Umanitatea n-ar fi inteles nimic daca Isus ar fi venit in forma de inger sau altfel.Iar stergerea pacatului nu era decit a demonstra lumii ca Satan nu are dreptate.Nu uita ca Isus a fost tentat pina ultima clipa. (Mat 27:46 Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?) dar El a rezistat, (Luk 23:46 Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul.) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Contradictii in Sfanta Scriptura? | Sergiu_B | Despre Sfanta Scriptura | 119 | 01.02.2015 16:13:57 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|