Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2007, 23:25:24
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

De ce sa nu fie egalitate nici in viata de familie? barbatul comanda si toti membrii stau drepti in fata lui, are(ca pe vremuri) drept de viata si de moarte asupra femeii, femeia trebuie sa ii fie subordonata? De ce? Nu formeaza femeia si barbatul un tot unitar, nu se completeaza reciproc? De ce sa existe aceasta inegalitate?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2007, 04:38:54
mirelat
Guest

Implicit

Draga Erzbet, nu e vorba ca barbatul comanda ci ca i se recunoaste autoritatea de cap al familiei. La urma urmei, o femeie desteapta poate conduce "din umbra" iar un barbat intelept la randul lui va tine cont de ceea ce spune femeia lui, care insa trebuie sa aiba tact si sa stie sa puna problema.

Imi vine in minte un banc, care zice ca s-au intalnit odata pe o punte ingusta doi intelepti. Unul era foarte plin de el si a zis : Eu niciodata nu cedez in fata unuia mai prejos ca mine ! La care celalalt raspunde : Eu da! si l-a lasat sa treaca.

In general in viata, eu cred ca cel care stie sa renunte este mai castigat decat cel care "se tine tare pe pozitii". Conflictele se aplaneaza mai usor si de multe ori deznodamantul ii este favorabil.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2007, 09:24:52
jeny
Guest

Implicit

dragii mei atunci cand ESTE IUBIRE nu mai exista umilinta, nu mai suntenm barbat sau femeie.. suntem una!! uniti prin IUBIRE!! atunci nu mai exista inferioritate sau superioritate, cand iubesti IERTI SI ATUNCI NU TE MAI SIMTI NICI UMILIT NICI FOLOSIT pt ca insusi iubirea iti dicteaza sa te daruiesti in Tot si Toate persoanei iubite. Eu sunt femeie dar nu mai simt nici inferioara nici superioara sunt ceea ce sunt FEMEIE. la servcici in familie in lume voi fi respectata nu pentru ceea ce sunt ( barbat sau femeie) ci pentru ceea ce fac!! pentru faptele mele pentru ceea ce las in urma mea. sunt mandra ca sunt femeie ( pentru ca o iubesc mult de tot pe Maicuta Domnului) dar nu neg ca as fi vrut sa fiu barbat ca sa pot vizita SFANTUL MUNTE...deci e BINE ORICUM atata timp cat suntem cu HRISTOS :D Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 08:50:41
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Pai din moment ce Biblia a fost scrisa de barbati era si logic ca femeia sa fie inferioara barbatului. Daca era scrisa de femei, fi sigur ca era invers.
Datorita Bibliei, cuvantul oamenilor(barbatilor), ca ei au scris-o. Nu cred eu c Dumnezeu si-ar dori sa existe aceasta diferente intre sexe. Unde vom ajunge? Daca ni se naste o fata incepem sa plangem ca aparinte sexului murdar si pacatos?
Acum nu inteleg!??? Tu crezi sau nu? Si daca da crezi ca Iisus nu era Dumnezeu? Si Ca Iisus nu era barbat? Sau doar ca Apostolii au mintit ca sa le vina mai usor barbatilor?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 10:37:09
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

dmb, Biblia a fost scrisa de oameni, asta e clar, divergente intre cei care afrima ca acei oameni aveau har si intre cei care afirma ca nu aveau har.
Nu cred ca apostolii au mintit, asa au considerat ei la vremea respectiva.
Biblia este o carte frumoasa, dar nu cred ca trebuie sa privim lucrurile la sensul lor propriu, pentru ca sunt multe simboluri pe care la prima vedere nu le gasesti. Si Biblia a fost scrisa de preoti, deci barbati,nu?
Daca IIsus era sau nu Dumnezeu...asta pentru mine reprezinta intr-o mica mare masura o enigma despre care nu as vrea sa vorbesc deoarece stiu ca pe un site crestin ortodox nu este potrivit pentru cei care cred acest lucru cu tarie, parerea mea ar putea sa ii jigneasca si nu doresc acest lucru.
Ceea ce vroiam sa spun, este ca la vremea respectiva, regulile erau normale, adaptate pentru acea perioada, dar lumea se schimba si mi se pare greu sa pastrezi toate acele vechi reguli neschimbate, in vremea afirmarii femeii pe plan profesional,social,politic etc.(aici ma refer strict la reguli, nu la credinta, credinta este sau nu este, indiferent de timp)
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 18:49:09
dmb dmb is offline
Senior Member

Implicit

Pai de ce nu spui domnule (pardon doamna, domnisoara) ca nu crezi? Eu vorbeam ca unei ortodoxe! Scuze pentru "inversunarea2 de care am dat dovada! Oricit ai fi de inteligenta exista lucruri pe care nu le poti intelege din afara. Asa ca este inutil sa incerci si inutil este sa-ti explic....pentru ca nu poti.Credinta este o stiinta pe care o au doar cei ...care o au, indiferent de pozitie sociala, diplome samd.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 19:51:22
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Asa ca este inutil sa incerci si inutil este sa-ti explic....pentru ca nu poti.Credinta este o stiinta pe care o au doar cei ...care o au, indiferent de pozitie sociala, diplome samd.
As spune mai degraba ca cei...care o "simt", pentru ca din nefericire credinta nu se cumpara, invata, studiaza, in primul rand se simte.
Da, pentru astfel de oameni Bilia este mai mult decat o "carte frumoasa", este o invatatura pe care ai dori s-o asimilezi prin creier, pori, nari, urechi, ochi etc.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 20:36:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Juli
Citat:
În prealabil postat de dmb
Asa ca este inutil sa incerci si inutil este sa-ti explic....pentru ca nu poti.Credinta este o stiinta pe care o au doar cei ...care o au, indiferent de pozitie sociala, diplome samd.
As spune mai degraba ca cei...care o "simt", pentru ca din nefericire credinta nu se cumpara, invata, studiaza, in primul rand se simte.
Da, pentru astfel de oameni Bilia este mai mult decat o "carte frumoasa", este o invatatura pe care ai dori s-o asimilezi prin creier, pori, nari, urechi, ochi etc.
Credinta este acea traire interioara greu de descris in cuvinte. Ea reprezinta si implica acea intimitate a noastra cu Divinitatea.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2007, 08:51:55
dmb dmb is offline
Senior Member

Implicit

Sensul era ca nu se poate citii cartea credintei pina nu stapinesti limba credintei. Si limba credintei inseamna sa ai credinta.
Cristi ca sa ajungi la o intimitate cu Dumnezeu nu-ti trebuie sa crezi doar ci sa te indumnezeiesti. La asta ajung citiva doar dintr-o generatie. Pentru ca altfel nu-i intimitate decit cu o imagine despre Dumnezeu.
In privinta simtirii credintei cred ca toti o simnt. Dovada cei care "spun ca nu cred" pe astfel de forumuri.:) Trebuie ca omul sa-si dezvolte insa dorinta de apropiere de Dumnezeu (sa inmulteasca talantul comun primit de fiecare) si sa o faca gindindu-se nu la avantajele personale si atunci ajunge la ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2007, 08:57:13
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Cam depasiram subiectul...
In fine, pentru unii legea-i lege, pentru altii e tocmeala.
Iar despre cei care se indoiesc ca Iisus este Dumnezeu eu zic ca pot sa vina si in rochie de plaja la biserica, ca tot nu fac diderenta...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 55 19.02.2025 19:02:45
tinuta femeii in biserica lore86 Tinuta in Biserica 469 04.08.2016 15:47:33
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
trebuie sa eavem tinuta aprte beatrice Tinuta in Biserica 66 13.11.2007 22:02:57