![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a povestit cineva care a fost la Ierusalim anul trecut spus ca sf.Lumina coboara din bolta bisericii .Unii au vazut-o ca pe un norisor alb ,subtire,doamna care mi-a povestit a vazut-o ca pe un curcubeu vertical ,cert este ca fiecare a vazut altfel.
Deci aceasta forma de energie coboara si aprinde luminarile. Cine si cu ce tehnica sa aprinda de 2000 ani sf.Lumina si ce interes ar fi avut ,deoarece in fiecare secol au fost alte persoane. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa nu putem vorbi despre un eveniment inexplicabil. Era bine daca ar fi fost asa, pentru ca nu mai aveam discutia asta in contradictoriu, am fi ramas fiecare cu opinia sa ("minune", respectiv "eveniment inexplicabil") si toata lumea ar fi fost multumita. Dar, din nefericire pentru cei ce cred ca e minune, exista explicatii; posibilitatea fraudei se pastreaza la orizont atata timp cat exista motive intemeiate. Un singur om asista la presupusa minune, odata pe an si o lume intreaga il crede pe cuvant. Foarte subreda dovada, mai ales ca vorbim despre cea mai mare minune a ortodoxiei. |
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble, daca tu nu crezi in asa ceva, este decizia ta. Dar nu te lega de credinta altora, si respecta-le decizia.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si tu cazi in falsitatea asta, ca e vorba de respect. Am explicat mai sus ca nu e vorba de respect sau de lipsa acestuia in discutia asta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca tu vrei sa-ti bazezi credinta pe date stiintifice? Aceea nu mai e credinta ci cunoastere. Ma intreb acum: daca se demonstreaza stiintific cum se aprind lumanarile, diminueaza acest lucru cu ceva faptul ca Dumnezeu le aprinde? Stiinta descopera modul in care a procedat Dumnezeu, dar nu Il anuleaza pe El. Cu toate explicatiile, Dumnezeu exista! |
|
|||
|
|||
![]()
Lumina de la Ierusalim e doar una din minunile lui Dumnezeu. Sa nu uita de apele Iordanului, care se intorc atunci cand se arunca crucea la Boboteaza.
minuni sunt si insanatosirile instantanee, care au loc in Biserica, in fata icoanelor, a moastelor. Nu faptul ca este inexplicabil, ci faptul ca Dumnezeu este autorul, faptele lui Dumnezeu sunt minuni. |
|
||||
|
||||
![]()
scrable,vrei sa stii ceva? ( cu riscul de a-mi sterge iar adminul postarea) ce cauti tu mai pa ci ? sustii niste teorii uzate,nefondate si cu siguranta nici un ortodox nu te crede, fa-ti un serviciu si inceteaza ,,,
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, daca continui sa fac asta, apar oameni ca tine din neant care se intreaba ce caut eu pe aici si-mi cer sa incetez. Daca nu-ti convine ce am de spus, du-te si citeste alte discutii, sau vino cu argumente, nu-mi spune ca vin cu teorii uzate fara sa-ti probezi spusele. Numai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
scabrlle,argumente gasesti aiici cate vrei,daca esti atent putin.Daca tot iti *place* teoria ta sustine-o cat vrei,dar nu pe un forum ortodox.Multi frati de pe aci ti se adreseaza frumos,au rabdarea ta,au adus argumente.Daca tot te tii destept,fii amabil si spune-mi ce te deranjaza sa crezi?(in DUMNEZEU,SF.LUMINA), Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|