Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 19:37:00
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Jenica,

Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile.

Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi?

Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui"

Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI!

Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!!

Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI!
Iubite frate,

iarta-ma daca intervin, dar cred ca gresesti.

Marturisesc ca, daca nu e facatura (ca e posibil sa fie si sa gresesc fata de episcop), atunci pacatul simoniei este real. Eu, ca si crestin, urasc pacatul simoniei din toata inima si din tot sufletul meu. Este si motivul pentru care nu m-am apropiat de preotie si prefer o viata de laic, cat va voi Dumnezeu.

Voi deja ati judecat, pentru ca ziceti: IPS Teodosie este vinovat de simonie, dar de fapt nu puteti fi convinsi de acest lucru. Poate fi o facatura.

Si daca ar fi vinovat, voi nu ziceti "Mi-este mila de IPS Teodosie, ma rog pentru ca Dumnezeu sa-i ierte pacatul". Sau cum zicea Pavel din dragoste fata de cei de un neam cu el, ca cerea de la Dumnezeu sa fie el anatema de la Hristos numai sa se mantuiasca ei.

Asa ca te intreb, frate, ce duh locuieste in noi daca in loc sa ne rugam ca Pavel ne comportam ca si Cain ("Oare sunt eu pazitorul fratelui meu?").

Nu cu ura, ci cu dragoste se rezolva crestineste o astfel de situatie. Altfel, suntem ca si paganii.

Iertati.

Paul
Vechi 06.05.2009, 19:49:06
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
1) mass-media in general are o foame de senzational ...., ca mai apoi sa-si umple buzunarele..
[COLOR=indigo]Daniel asta-i rolul mass-mediei sa informeze, sa caute lucruri ascunse si sa le descopere, sa nu fie partinitoare si nu in cele din urma si pentru cistigul material. Ei sint o institutie lumeasca [/COLOR][COLOR=indigo]orientata pe cistig de ce nu ar incerca sa cistige? O fac si cei care n-ar trebuii sa fie orientati spre cistig! Tine de noi sa nu le mai oferim subiecte de descoperit, de senzatie.[/COLOR]
2)
Citat:
Cand in presa se vorbeste despre Biserica-ierarhi, se vorbeste doar pt a denigra institutia Bisericii.
[COLOR=indigo]Problema mare este ca au subiecte, nu ca o fac!!! Normal sa cauti sa vezi daca cei care sustin sau conduc poporul spre o lume cu valori duhovnicesti fac ei insasi cele ce predica. Sa fi crestin este "nebunie" nu doar in ziua de astazi ci de la inceputuri asa ca este normal sa se caute daca noi chiar sintem nebuni sau doar facem pe nebunii. Iisus singur a spus ca ucenicul nu poate depasii invatatorul asa ca daca invatatorul face doar pe nebunul , ucenicii sint normali 100%.[/COLOR]

Citat:
... preotul..ierarhul"
Da chiar el, domnilor , poate fi cuprins de slabiciune si pacat, sa nu uitam ca Petru care a vazut minunile lui Iisus, sa lepadat de El si Iuda deasemenea l-a vandut.
[COLOR=indigo]Dar apoi s-a cait si si-a dat viata pentru credinta. Ca si Ap. Pavel ca si mai toti apostolii, ca multi alti sfinti. Eu nu traiesc in tara sa-mi spuneti cum s-a cait IPS Tomisului, ce canon si-a luat, cum s-a schimbat el de azi inainte. Sincer mi-o doresc din tot sufletul , dar nu cred ca voi traii ziua aceea. Si o stim cu totii ca-i asa![/COLOR]

3) [COLOR=indigo]La punctul asta arati ca esti o biata oaie ca mine![/COLOR]
Vechi 06.05.2009, 20:03:22
Anca-Miha
Guest

Implicit

Epistola catre Corinteni:
" Corinteni 5:
3. Ci eu, deși departe cu trupul, însă de față cu duhul, am și judecat, ca și cum aș fi de față, pe cel ce a făcut una ca aceasta:
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău."
Vechi 06.05.2009, 20:04:49
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
[COLOR=indigo]Eu nu traiesc in tara sa-mi spuneti cum s-a cait IPS Tomisului, ce canon si-a luat, cum s-a schimbat el de azi inainte. Sincer mi-o doresc din tot sufletul , dar nu cred ca voi traii ziua aceea. Si o stim cu totii ca-i asa![/COLOR]
Stii care e ironia? Dumnezeu ne lasa timp pe pamant pentru pocainta. Daca tu stii ca IPS Teodosie nu se va pocai, ma intreb Dumnezeu ce asteapta?

Of, cat de rapizi suntem in a osandi pe fratele, pentru care a murit Hristos. Nu doar ca il judecam, dar il judecam si pe Dumnezeu, ispitind judecatile Lui.

Iar in problema presei, mi se pare ca Daniel are dreptate. Uita-te la stirile crestine de azi de pe prima pagina a site-ului: infiintarea unei manastiri, o actiune caritabila, sprijin pentru detinuti. Care din aceste stiri apare in mass-media laica?

Si stii de ce nu apar? Pentru ca nu vand. Pentru ca, de fapt, noi fiind foarte rai si pacatosi, nu suntem interesati de binele facut de episcopi, ci doar de relele lor. Asa ca daca ProTV de exemplu ar da stiri de genul asta, nu s-ar uita la ele nimeni.

Asa ca vina pentru care mass-media e asa e pentru ca noua nu ne plac decat relele. Uita-te si pe forum cat se comenteaza aceste scandaluri, cum se cearta oamenii intre ei pentru nimic, doar ca sa para ca s-au indreptatit din vorbe. Du-te pe un thread despre milostenie sau despre dragoste sa vezi cat de mult ne intereseaza acele subiecte.

Scuze ca m-am lungit, poate v-am plictisit

Iertati.
Vechi 06.05.2009, 20:09:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Iubite frate,

iarta-ma daca intervin, dar cred ca gresesti.

Marturisesc ca, daca nu e facatura (

Nu cu ura, ci cu dragoste se rezolva crestineste o astfel de situatie. Altfel, suntem ca si paganii.

Iertati.

Paul
Te inseli Lavretie, te rog nu ne atribui cuvinte si stari pe care nu le simtim...poate doar compatimire, si parere de rau, dar ura, nicidecum, acesta este un cuvint foarte greu pe care eu unul nu-l simt niciodata si nu-l pronunt niciodata, iar daca-mi da tircoale il scutur imediat cu o rugaciune!
Binenteles ca ne pare rau si ne rugam mereu sa trecem de acest impas
........
Sunt de acord cu tine daca este facatura, asa este cum spui, numai ca acesti reporteri dupa cum vezi umbla cu camera ascunsa si-i prind pe pelicula Audio/Video...asa ceva nu mai lasa loc contestarii

ce zici atunci de acest filmulet este tot facatura sau simonism la drumul mare?:

http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html
Vechi 06.05.2009, 20:10:09
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
" Corinteni 5:
3. Ci eu, deși departe cu trupul, însă de față cu duhul, am și judecat, ca și cum aș fi de față, pe cel ce a făcut una ca aceasta:
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău."
De acord frate, aici Sfantul Pavel vorbeste despre problemele bisericesti si despre Consistoriu, adica judecata Bisericii. Nimic fara randuiala, in Biserica.

Din nou, aici Pavel vorbeste despre ura fata de pacat si curatirea Bisericii, iar nu despre cum ca ar fi bine ca noi sa ne judecam unii pe altii, ca in privinta asta ne-a poruncit Hristos.

Ca intr-un veritabil dialog al versetelor care se completeaza:

Matei, 7:
"1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
4. Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
5. Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau."

Cu dragoste in Hristos, iertati.
Vechi 06.05.2009, 20:18:56
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Te inseli Lavretie, te rog nu ne atribui cuvinte si stari pe care nu le simtim...poate doar compatimire, si parere de rau, dar ura, nicidecum, acesta este un cuvint foarte greu pe care eu unul nu-l simt niciodata si nu-l pronunt niciodata, iar daca-mi da tircoale il scutur imediat cu o rugaciune!
Binenteles ca ne pare rau si ne rugam mereu sa trecem de acest impas
........
Sunt de acord cu tine daca este facatura, asa este cum spui, numai ca acesti reporteri dupa cum vezi umbla cu camera ascunsa si-i prind pe pelicula Audio/Video...asa ceva nu mai lasa loc contestarii

ce zici atunci de acest filmulet este tot facatura sau simonism la drumul mare?:

http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html
Te rog iarta-ma, nu am vrut sa insinuez nimic. Din nou zic, iarta-ma.

In ce priveste facatura, te rog sa ma crezi ca se poate face (de exemplu se poate face un montaj din diverse situatii), pentru a agrava situatia, adica sa-i dea o conotatie si mai grotesca decat e in realitate. Nu stiu, chiar nu stiu.

Bineinteles, stiu ca simonia este o practica din nefericire, asa cum am si zis in postul anterior.

Sa ne fereasca Dumnezeu de acest pacat ucigator si sa aiba mila de cei care il practica.

O zi de tristete in Biserica noastra, cum sunt, parca, din ce in ce mai multe.

Hristos a Inviat!
Vechi 06.05.2009, 20:20:33
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
" Corinteni 5:
Da, Anca, nu judecam, tacem milc, nu mai spunem si nu mai gindim nimic, ne cufundam intr-o totala tacere.... dar nici sa nu mai aibe vre-o pretentie de respect sau sa intinda mina la pupat, poate doar participare la slujba...si la revedere .
Iti imaginezi cum este sa stai la o predica despre morala crestina a cuiva pe care l-ai vazut facind afaceri cu Tainele?
Vechi 06.05.2009, 20:29:31
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Stii care e ironia? Dumnezeu ne lasa timp pe pamant pentru pocainta. Daca tu stii ca IPS Teodosie nu se va pocai, ma intreb Dumnezeu ce asteapta?

Of, cat de rapizi suntem in a osandi pe fratele, pentru care a murit Hristos. Nu doar ca il judecam, dar il judecam si pe Dumnezeu, ispitind judecatile Lui.

.
Alt sfint! E plina lumea domnule de sfinti!
Sti care-i ironia? Dumnezeu lasa si pe cei care nu se pocaiesc sa traiasca mult! Uita-te ca nu doar voi "sfinti" ortodocsi traiti mult; traiesc si ateii si budistii si protestantii samd. Deci fi mai diplomat si nu ma amesteca pe mine cu decizia lui Dumnezeu ca nu-s vrednic. (presupun ca ai crezut ca sint luminat ca voi-NU SINT!)
Sincer mi-e greata de cei care sint "de partea lui Dumnezeu" in sinea lor! Aparatorii Dumnezeirii!
Voi nu v-ati dat inca seama ca nu sinteti nimic?
Eu nu ispitesc nimic si nu-l Judec pe Dumnezeu pentru ca nu ma simt nici sfint si stiu cit sint de tarina, de incapabil de a intelege si pentru ca sint asa cum sint, am inteles ca Dumnezeu in via lui face ce doreste, cind doreste si nu trebuie sa dea nimanui raportul, nu trebuie sa se incadreze in ramele pe care noi oamenii i le facem!
Si intre noi fie vorba daca eu consideri ca l-am judecat pe IPS, tu ce ai facut fata de mine "sfinte" Laurentiu? Ori pentru mine n-a murit Iisus? De ce te dai la mine?
Vechi 06.05.2009, 20:40:20
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Alt sfint! E plina lumea domnule de sfinti!
Sti care-i ironia? Dumnezeu lasa si pe cei care nu se pocaiesc sa traiasca mult! Uita-te ca nu doar voi "sfinti" ortodocsi traiti mult; traiesc si ateii si budistii si protestantii samd. Deci fi mai diplomat si nu ma amesteca pe mine cu decizia lui Dumnezeu ca nu-s vrednic. (presupun ca ai crezut ca sint luminat ca voi-NU SINT!)
Sincer mi-e greata de cei care sint "de partea lui Dumnezeu" in sinea lor! Aparatorii Dumnezeirii!
Voi nu v-ati dat inca seama ca nu sinteti nimic?
Eu nu ispitesc nimic si nu-l Judec pe Dumnezeu pentru ca nu ma simt nici sfint si stiu cit sint de tarina, de incapabil de a intelege si pentru ca sint asa cum sint, am inteles ca Dumnezeu in via lui face ce doreste, cind doreste si nu trebuie sa dea nimanui raportul, nu trebuie sa se incadreze in ramele pe care noi oamenii i le facem!
Si intre noi fie vorba daca eu consideri ca l-am judecat pe IPS, tu ce ai facut fata de mine "sfinte" Laurentiu? Ori pentru mine n-a murit Iisus? De ce te dai la mine?
Draga frate,

iarta-ma daca te-am judecat. Nu m-am "dat la tine", de ce crezi ca as vrea sa ma dau la tine? Nici nu te cunosc. Ce interes as avea?

Am zis doar ca, ca si tie si mie, ca si budistilor, hindusilor, evreilor si animistilor etc, Dumnezeu ne-a randuit vreme de pocainta, adica ca atata timp cat suntem pe pamant, avem sansa sa ne pocaim si sa ne mantuim. Nu il uita pe talharul de pe cruce.

Daca, de exemplu, IPS Teodosie ar face pocainta, si-ar recunoaste greseala, s-ar retrage la manastire si s-ar sfinti, oare nu ar fi acelasi om pe care il atacam acum? Oare cine ar trebui sa-si plece capul atunci? Oare nu noi, care ne grabim sa aruncam cu piatra?

In cele din urma, te rog, nu jigni, chiar daca ti-e scarba de mine (ai si de ce, cui nu i-ar fi).

Multumesc si iertare din nou
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35