![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Este o intrebare retorica? De la cel viclean si rau si corupt caruia i s-a dat voie sa-l ispiteasca pe om.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai intrebat, cum a venit primul cand rau si cum a aparut raul, raspunsurile mele sunt privitoare la intrebarea aia. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu a fost nici o ispita, la inceput.Raul a aparut printr-o raportare falsa si prin neadevar, si prin slava desarta si mandrie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu mi-ati spus cum arata o lume unde nu exista rau ci numai bine in diferite grade |
|
|||
|
|||
![]()
Ce facea Dzeu deosebit de viitorul diavol a vrut sa il intreaca?
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=ai2;173412]Eu discutam despre Adam si Eva care nu au cunoscut binele si raul decat dupa ce au mancat din pom. Evident ca tu poti sa stii ce e bine si ce e rau inainte sa comiti fapta dar eu nu discutam despre niciunul dintre noi ci doar despre Adam si Eva. Pur si simplu lor le lipsea capacitatea de a cataloga drept bun sau rau un lucru. Cel putin asa scrie la voi in Biblie!
Tu vorbesti de alta Biblie, ca nu inteleg la ce te referi la "" voi in Biblie "" ? Pace voua si iertati-ma daca v-am gresit ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Primul gand rau al fostului Heruvim Lucifer a fost ca nu i-a convenit existenta in iubire, ascultare smerita dupa modelul Lui Hristos, Creatorul sau. Deci i-a fost creata o alta imparatie care sa-i convina, guvernata de mandrie si de celelalte rele care decurg din acest prim pacat. Deci primul gand rau al ingerilor a fost NU. Cum as putea sa-ti descriu o lume perfect buna si armonioasa, din imaginatie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se cuvine ca un om precum eu sa vorbeasca despre lucrurile astea, pentru ca sunt lucruri delicate si e posibil sa fi gresit in unele privinte.Dar sa stii ca pricina transformarii lui Lucifer in Diavol este o rautate si o uriciune spurcata. |
|
|||
|
|||
![]()
Conducea Universul. Cand cineva nu mai suporta un Stapan si vrea sa fie el stapanul tuturor, desi este doar o creatie, a si facut primul pas spre razvratire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Lucifer era printre cei mai mareti ingeri.Traditia ne spune ca era chiar arhanghel.Tot traditia ne vorbeste despre cei sapte arhangeli si despre ierarhia ingerilor in Cer.In prima treapta si cel mai aproape de Dumnezeu sunt tronurile, heruvimii si serafimii.Din Scriptura ni se spune ca Lucifer era heruvim "heruvimul pus sa pazeasca" si ca "umbla in mijlocul pietrelor de foc".Ingerii aveau posibilitatea sa creasca in rang.Asadar e posibil ca Lucifer sa fi ajuns la rangul de heruvim si arhanghel prin cresterea in treapta si in virtuti.Asta pana cand a inceput sa se mandreasca si sa se lacomeasca din pricina frumusetii si bogatiei sale.Asa a inceput sa se nasca si sa se infiripe in el faradelegea , pregatind si sadind razvratirea atat a sa cat si a celor care l-au urmat.Asadar el a vrut sa devina Dumnezeu, dar s-a folosit de viclesug, cum am mai zis, a vrut sa devina Dumnezeu,dar fara Dumnezeu.Si asa s-a nascut faradelegea in el,fara sa vrea sa mai asculte de Dumnezeu sau sa fie in prezenta lui.Asadar Dumnezeu i-a facut un loc unde sa stea in afara prezentei lui, un loc unde domneste pacatul, si care este "locuinta a mortii".Si el din ingerul cel mai frumos care era s-a schimbat la infatisare devenind urat si intunecat si transformandu-se in diavol.
Last edited by Danut7; 25.11.2009 at 20:11:02. |
![]() |
Tags |
ingerii, oameni, rau |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce sunt ingerii reprezentati cu aripi? | sergiu | Generalitati | 21 | 13.03.2014 21:24:46 |
Ingerii pot face voia lor proprie? | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 03.08.2012 16:12:03 |
Nelu și ingerii | ben_gal | Intrebari utilizatori | 2 | 22.03.2010 23:36:49 |
Despre îngerii cei căzuți | nectaria | Generalitati | 4 | 26.02.2009 12:04:44 |
Diavolul la sfat cu ingerii sai | patinina34 | Din Noul Testament | 0 | 02.01.2009 20:42:39 |
|