Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2010, 18:14:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Desenele animate nu cred ca strica deloc, decat daca sunt nepotrivite ( dar nicidecum luate la gramada)...pentru ca eu am crescut si cu desene animate precum " Ariel", "Frumoasa si Bestia", "Aladin si lampa fermecata", Candy, Sandy Bell...Testoasele Ninja, filme precum Slavati de clopotel, ....toate foarte frumoase, si normal ca selectate de parinti care nu ma lasau in fata televizorului aiurea, ci atenti la ceea ce urmaream( pe primele urmarindu-le de pe casete video)....dar mi s-a oferit si o gama variata de informatie si lectura, astfel amintindu-mi cu mare drag modul cum mi-au atins corzile sufletului cartile: "Negrut" si "Fram, ursul polar"...

Desenele animate si basmele le-am lasat natural sa ramana undeva in perioada copilariei...in timp ajungand sa nu mai prezinte interes deloc pentru mine...insa in perioada aia, pe langa urmarirea actiunii de prin desenele animate...eram foarte atenta sa retin contururile si caracteristicile personajelor care imi placeau din aceste desene animate...ca mai apoi sa le redau cat mai exact pe foaie...in timp ce nimeni dintre ceilalti copii pe care ii cunoasteam nu avea aceasta preocupare.
Numai si numai pt ca ai scris asta..
Ai retinut si "painea" pe care Aladdin o tine in dreptul pantalonilor in timp ce danseaza intre fete? Si ca simbolistica sa nu lase loc de gandit, la un moment dat nu o tine, ci ea sta singura in "erectie"
Ai retinut simbolistica penei de pe turban.. care urca si coboara in functie de conversatie, iar la final Jasmine o ridica cu mana ei ?
Sunt desene animate incarcate la greu de erotism... si am observat asta inca de cand eram mica (bine, desigur fara simboluri). Dar fascinatia exercitata de Aladdin asupra copiilor are o explicatie: erosul!

O sa va scarbesc cu un filmulet dintre multele existente pe net despre erotismul din aladdin. (se refera doar la simbolistica marului.. in rest in aladdin exista multe, dar nu dezvolt subiectul, cine este curios poate afla)
http://www.youtube.com/watch?v=VoUGM7Qogvw
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 20:24:19
eudany01's Avatar
eudany01 eudany01 is offline
Member

Data înregistrării: 30.04.2007
Locație: brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce le spuneti copiilor despre personajele care populeaza lumea basmelor: zane, spiridusi, vrajitori?
Exista sau nu? Cum trebuie copilul sa se raporteze la astfel de personaje? (Eu am obosit spunand ca nu exista, ca vrajitoria este un lucru f rau, interzis de Dumnezeu.. da, ma contrazic, asta este)

Din experienta de parinti: care sunt filme/ desene animate dubioase, pe care nu le-ati recomanda?

Ce stiti despre originea spirituala a celor mai cunoscute desene animate?

Si ca sa dau eu tonul: originea masonica a lui Pinocchio
http://vigilantcitizen.com/?p=3016
(mi s-a parut dubios din cauza partii cu balena care inghite corabia si aparenta "moarte" a lui Pinocchio.. m-a trecut un fior pe sira spinarii)

(mai am si altele, dar acum nu stiu unde le-am pus)

desene animate care nu le-as recomanda sunt multe, dar cel mai bine e sa inchizi televizorul si atunci ai scapat de desene si copilul nu mai sta cu ochii in televiozr. eu am 2 copilasi o fetita si un baietel, fetita are 2 ani si 8 luni iar baietelul 8 luni. la desene se uita rar, dar le mai pun filme romanesti gen veronica 1 si 2, mama, maria-mirabela, dumbrava minunilor. iar povesti sunt acum multe pentru copiiscrise de pr. cleopa; antonel, carti scrise de leon magdan pt copii si multe altele. toate sunt ortodoxe si foarte folositoare pt ei. daca le citesti cpiilor de mici povestile astea sigur cand vor creste mai mari vor face diferenta intre zane, vrajitaore si alte personaje.
Vechi 17.03.2010, 20:48:57
Dimmu1
Guest

Implicit

cum explicati ca toate povestile acelea sunt fictive inafara de Dumnezeu? ca doar el este real?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 20:51:37
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dimmu1 Vezi mesajul
cum explicati ca toate povestile acelea sunt fictive inafara de Dumnezeu? ca doar el este real?
Nu trebuie explicat lucrul asta, daca unui copil ii spui ca exista Dumnezeu, va crede instinctiv.
Vechi 17.03.2010, 21:10:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Numai si numai pt ca ai scris asta..
Ai retinut si "painea" pe care Aladdin o tine in dreptul pantalonilor in timp ce danseaza intre fete? Si ca simbolistica sa nu lase loc de gandit, la un moment dat nu o tine, ci ea sta singura in "erectie"
Ai retinut simbolistica penei de pe turban.. care urca si coboara in functie de conversatie, iar la final Jasmine o ridica cu mana ei ?
Sunt desene animate incarcate la greu de erotism... si am observat asta inca de cand eram mica (bine, desigur fara simboluri). Dar fascinatia exercitata de Aladdin asupra copiilor are o explicatie: erosul!

O sa va scarbesc cu un filmulet dintre multele existente pe net despre erotismul din aladdin. (se refera doar la simbolistica marului.. in rest in aladdin exista multe, dar nu dezvolt subiectul, cine este curios poate afla)
http://www.youtube.com/watch?v=VoUGM7Qogvw
..nuuuuuuuhuhuuuuuuu...nu am vazut aceste lucruri, iar marul pentru mine era doar un fruct ca oricare altul, si nimic mai mult.

Oricum, cel mai mult imi placea Frumoasa si Bestia dintre toate, chiar si acum tin minte melodia cantata de Bell....nu stiu ce sa zic, imi pare rau ca acum vazand aceste lucruri... poate ca as incepe sa nu le mai privesc cu ochii de copil, cand vedeam numai lucruri frumoase...hazlii, si cam atat.

Dar mie asa vreau sa imi ramanaaaaa...si nu asociate cu termenii folositi in aceste decriptari.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 21:14:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
..nuuuuuuuhuhuuuuuuu...nu am vazut aceste lucruri, iar marul pentru mine era doar un fruct ca oricare altul, si nimic mai mult.

Oricum, cel mai mult imi placea Frumoasa si Bestia dintre toate, chiar si acum tin minte melodia cantata de Bell....nu stiu ce sa zic, imi pare rau ca acum vazand aceste lucruri... poate ca as incepe sa nu le mai privesc cu ochii de copil, cand vedeam numai lucruri frumoase...hazlii, si cam atat.

Dar mie asa vreau sa imi ramanaaaaa...si nu asociate cu termenii folositi in aceste decriptari.

Si mie mi-a venit sa vomit dupa ce am vazut cu incetinitorul anumite scene din desene Disney.
Dar asta nu era sa fac pe desteapta in fata ta sau sa critic experientele din copilaria ta.
Ci sa atrag atentia ca este "atacata" mintea copiilor in mod voit si sistematic.
(oricum desenele Pixar sunt mai bune.. ele au pb ideologice, dar mai merge cu explicatia..)

(daca ai vazut mai multe filme despre mesajele ascunse din disney: ai observat cat de des este folosit "salutul satanic" (coarnele)?)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 21:22:52
Senior Member

Implicit

Citat:

Nu stiu daca pot da vina pe povesti si basme pentru ce urmeaza, dar nici nu as sti pe ce altceva sa dau :)
De mic copil tineam cu personajele negative (zmeii, ala rau din Aladin, magrebianul sau cum ii spunea, lupul ala rau care o tot rapea pe o fata gen pin-up girl etc) si incercam un soi de dezamagire atunci cand personajul pozitiv le elibera pe printese. Stiu, benign la prima vedere, copil de 8-9 ani, dar erosul din fazele astea (si chiar daca ele nu aveau initial o incarcatura - desi hai sa fim seriosi, avea - am pus eu de la mine) au puscat ceva mai tarziu (si nici macar atat de tarziu) in toata splendoarea si intr-un hal care a marcat toate fanteziile ulterioare de toate felurile. Poate era la fel si fara povesti. Doar ca n-o sa stiu niciodata, si pana una alta fascinatia pentru personajul negativ, in pofida oricaror norme morale, a ramas. Nu am avut nevoie de nici un fel decriptari, nu stiu daca simbolurile au vreo importanta la varsta aceea, insa, asa cum se intampla cam cu toate lucrurile in viata, niciodata nu stii unde crapa. In cazul meu, oricum, a crapat nasol de tot.

Succes la viata duhovniceasca, avand ceva de genul asta la activ.

Last edited by Jane Says; 17.03.2010 at 21:25:19.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 21:40:04
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:

Si mie mi-a venit sa vomit dupa ce am vazut cu incetinitorul anumite scene din desene Disney.
Dar asta nu era sa fac pe desteapta in fata ta sau sa critic experientele din copilaria ta.
Ci sa atrag atentia ca este "atacata" mintea copiilor in mod voit si sistematic.
(oricum desenele Pixar sunt mai bune.. ele au pb ideologice, dar mai merge cu explicatia..)

(daca ai vazut mai multe filme despre mesajele ascunse din disney: ai observat cat de des este folosit "salutul satanic" (coarnele)?)
Nu...pentru ca de prin gimnaziu nu le-am mai urmarit, dar mi-au ramas in memorie asa cum le stiam...fara sa fi gasit implicatii de genul

Bine acum, pot vedea si ceva elemente din Dorian Gray in Frumoasa si Bestia daca imi intortochez putin creierul, insa...pentru mine ramane un desen foarte frumos in continuare.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 21:49:30
Dimmu1
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Nu trebuie explicat lucrul asta, daca unui copil ii spui ca exista Dumnezeu, va crede instinctiv.
Cum asa? Inseamna ca acel copil nu gandeste pentru el.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 21:56:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dimmu1 Vezi mesajul
Cum asa? Inseamna ca acel copil nu gandeste pentru el.
Dar tu gandesti pentru tine cand inveti la scoala ca pamantul e rotund, sau iei de-a gata ce iti zice profesorul? Da? Ma gandeam eu :)
E acelasi lucru. Ii credem pe cei cu mai multa experienta si autoritate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Lumea 100% ortodoxa coralina Generalitati 103 10.10.2010 20:42:28
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44