Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 22:37:36
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Jane, discutia a inceput de la o problema pe care ai pus-o si ai batut din picior sa ti se raspunda. Am fost singura care ti-am raspuns, iar cand am pus si eu o intrebare ai ocolit-o elegant si ai inceput sa arunci cu caracterizari si presupuneri despre persoana mea [care nu este nici subiectul topicului nici problema ta si, cu tot respectul, situatia te depaseste]. Daca iti place joaca de-a psihologul , da-i inainte, [desi, vazand flerul tau mi-e mila de pacientii tai] insa data viitoare cand vei mai deschide o discutie voi tine cont de onestitatea ta ca partener de discutie. Noapte buna!
Iarta-ma, trebuia sa te tratez ca pe o pacienta cumva? :) Adica asta iti doresti? Pai trebuia sa-mi spui, ca atunci evitam discutiile de felul acesta cu totul, sau ce, crezi ca la lucru ma duc si fac teologie sau psihologia vorbitului in limbi cu pacientii? :))))

O seara placuta in continuare :)
Vechi 03.05.2010, 00:48:16
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Multumesc pentru corectare. Este adevarat ca am avut unele scapari (cam mari) cand am raspuns la intrebarea referitoare la Sfintii Apostoli.

Dar nici tu nu ai fost prea limpede. Ce sa inteleg din postarea ta: ca Iuda iscarioteanul a fost un apostol in timp ce Sfantul Apostol Pavel lipseste din randul acestora?

Apostol (grec.: απόστολος/apóstolos; ebraică: șaliah) înseamnă trimis, sol. Toți cei trimiși de Domnul au fost apostoli. Apostoli au fost mai mulți. Cei doisprezece au avut și vor avea un rol aparte, dar încă de pe vremea lor erau mai mult de doisprezece apostoli. La un moment dat, în afară de cei 12 au mai fost alți 70 apostoli (trimiși):

(Luca. 10,1): Iar după acestea, Domnul a ales alți șaptezeci (și doi) și i-a trimis câte doi înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc, unde Însuși avea să vină.

Și Pavel a fost trimis de Domnul, ca să propovăduiască la neamuri:

(Romani, 1, 1): Pavel, rob al lui Iisus Hristos, chemat de El apostol, rânduit pentru vestirea Evangheliei lui Dumnezeu...

Deci și Pavel a fost apostol.
Vechi 03.05.2010, 12:03:54
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Implicit

Tot discutati si aici cu sectarii. Ati ajuns la vreun rezultat? Anuntati-ma si pe mine daca tot discutand pe forum ati gasit ''religia adevarata''.
Vechi 03.05.2010, 12:20:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ne bucuram ca urmaresti cu interes dicutiile. Ne pare rau ca nu poti participa si tu pentru ca esti nevoit sa-ti asculti propriile sfaturi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.05.2010, 12:25:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TIBS Vezi mesajul
Tot discutati si aici cu sectarii. Ati ajuns la vreun rezultat? Anuntati-ma si pe mine daca tot discutand pe forum ati gasit ''religia adevarata''.
Sunt în măsură să te anunț că eu am găsit-o. Stă scris despre ea de aproape 2.000 de ani:
"Religia curată și nepângărită înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să ai grijă de orfani și de văduve în necazurile lor și să te păstrezi neîntinat de lume." (Iacov 1,27 versiunea NTR)
Vechi 03.05.2010, 19:44:53
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sectarii sunt foarte periculosi si indrazneti. Cine, in biserica ortodoxa te obliga sa bei, sa fumezi, sa mergi la distractii...Este o scuza palida pentru cei care se scuza ca au parasit credinta adevarata. Ii condamn pentru faptul ca si-au parasit credinta stramoseasca fara sa stie ce comoara parasesc. Sa mai mediteze... Cine ma opreste sa nu fiu amabil, sa nu fac fapte bune, sa nu fiu milostiv... Sunt rataciti cu adevarat si repet, foarte vicleni si obraznici. Mai sunt si interesati material. Departe de ei... Sa revina la credinta cea dreapta.Sunt in completa ratacire.
Vechi 03.05.2010, 19:50:42
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Ii condamn pentru faptul ca si-au parasit credinta stramoseasca
Exact așa au procedat cu Hristos conducătorii spirituali ai poporului evreu.
Cine-ți dă dreptul să faci un pas înainte după ce-i judeci? Cine-ți dă dreptul să-i și condamni? Îți mai lipsește doar oportunitatea...
Vechi 03.05.2010, 19:55:49
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Cine, in biserica ortodoxa te obliga sa bei, sa fumezi, sa mergi la distractii...Este o scuza palida pentru cei care se scuza ca au parasit credinta adevarata. Ii condamn pentru faptul ca si-au parasit credinta stramoseasca fara sa stie ce comoara parasesc.
Stimata doamna Rodica,
Ce facem cu sectarii care nu au parasit niciodata credinta adevarata?
Ei asa sau nascut: direct sectari.
Fata de ei aveti aceeasi crestineasca atitudine de...condamnare?
Vechi 03.05.2010, 19:59:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Ii condamn pentru faptul ca si-au parasit credinta stramoseasca fara sa stie ce comoara parasesc. .
Pacat ca aceasta comoara determina asemenea atitudini. Mai bine sarac si curat...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.05.2010, 21:25:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pacat ca aceasta comoara determina asemenea atitudini. Mai bine sarac si curat...
Ne poti invata cumva Doriana ce atitudine ar trebui sa avem?

Daca inca nu ai observat, nicidecum ortodocsii nu sunt aceia care va cer voua sa ne priviti mai ingaduitor, sa ne iubiti, si sa nu va uitati chioras la noi...si asta pentru ca nu ne intereseaza ce credeti voi, si ce faceti voi in casele voastre de adunare!

Lasa oamenii sa spuna ce vor, pentru ca mie mi se pare mai mic pacatul de a spune un adevar intr-o maniera deranjanta pentru un sectar, decat pacatul ereziei!

Si ereticii, aia pe care nu ii apreciezi tu de prin jurul cultului tau...tot cu vorbe frumoase au indus oameni in eroare...asa ca vorbele frumoase, in spatele carora se ascunde mult mucegai...sunt =0...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13