Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 20:01:04
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si pentru ca am terminat cu problema ta, de rezolvarea careia conditionai orice continuare a discutiei, repet silogismul meu:

Toti cei ce fac parte din Biserica vor merge in cer. [adevar biblic]
Nu toti cei din Biserica mea merg in cer. [ asta recunoaste oricine]
.................................................. ........................................
Rezulta inevitabil ca Biserica mea nu e acelasi lucru cu Biserica biblica. Daca ar fi ar asigura membrilor ei mantuirea neconditionata. Insa faptele noastre ne garanteaza apartenenta la Mireasa Domnului, nu apartenenta la Biserica ne garanteaza ca vom face fapte bune intrand in cer.
Edit.....

Doriana, de toate spui...dar la un singur lucru nu te gandesti, acela ca erezia e un pacat foarte grav, si tu vorbesti numai de orice altceva...dar ocolind acest pacat ( pentru ca am impresia ca nici nu se üune accent pe el, oare de ce?) Voi chiar nu numiti eretic pe nimeni, pai atunci cei inselati de cel rau...ce nume poarta in cultul vostru, adica cei dati afara din el, sau care o iau pe aratura?

Cum explici faptul ca baptistii, se viziteaza cu penticostalii, si cu alte culte...dar totusi ei raman fiecare cu al sau cult? De ce nu va uniti daca va uneste credinta in Hristos, in mantuire, stilul de viata placut lui Dumnezeu...si ce va desparte, de ramaneti fiecare cu treaba lui?

Voi cautati ceva, va place sa credeti ca sunteti uniti...dar in acelasi timp tu enumeri nu stiu cate culte=>culte caracterizate de diferente, fiecare cu a lui.

Vorbesti de aflarea lui Dumnezeu in diverse locuri, si sa inteleg ca ai fi de acord si cu un nou cult pentru ca cineva L-ar descoperi intr-un nou loc decat toti ceilalti? Asta e inselare...nu poate fi comuniune, orice ai spune tu aici.

Last edited by AndruscaCIM; 01.05.2010 at 20:14:30.
Vechi 01.05.2010, 20:29:36
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ai analizat silogismul pe care l-am expus? Ma refer la ipoteza 1, ipoteza 2 si concluzia. Fara comentariile mele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.05.2010, 11:24:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Minunat. Eu ma impartasesc in orice biserica penticostala, adventista, baptista, crestina dupa evanghelie si altele ...din Romania, Serbia, Rusia si oriunde ma trimite Domnul.

Dar te-ai intrebat daca preotul primeste spovedanii de la ne-ortodocsi? Dupa aceea vorbim de dezbinare.
Daca nu as avea la cine sa ma spovedesc si as avea nevoie de asa ceva , as merge si la preot. Problema e ca stiu dinainte ce va spune si nu vad cu ce m-ar putea ajuta.
Deci tu de bunavoie ai plecat de la ortodocsi din cauza unei chestiuni de gusturi, in ultima instanta si pe urma ai tupeul ca sa nu zic mai rau sa insinuezi ca noi suntem dezbinati fata de minunatii de protestanti/np? Hai pa. Suna a curvasarie ce faci tu. Exact asta. Du-te si zi-le sa ma baneze, je m'en fiche. Asta faci.

Last edited by Jane Says; 02.05.2010 at 11:28:17.
Vechi 02.05.2010, 14:06:48
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul

Din cate stiu, Domnul Iisus Hristos a avut 5 Sfinti Apostoli (Pavel, Petru, Iacov, Ioan si Iuda). Cel putin, Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa) doar pe acestia ii numeste apostoli.
Raționamentul tău e simplu, dar simplist; simplist, dar simpluț; simpluț, dar simplificator: Cei patru Evangheliști erau trei: Luca și Matei. Cei doisprezece Apostoli au fost cinci: Petru și Pavel.

Biblia (traducerea ortodoxă) e oarecum de altă părere cu tine, fiindcă e ortodoxă. Cică ar fi fost, până la urmă, 11+1=12 (atunci când n-au fost 70):

La început erau exact doisprezece:

Matei, cap.10:

v.1: Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.[...]
v.2: Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;[...]
v.5: Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor și zicând: În calea păgânilor să nu mergeți, și în vreo cetate de samarineni să nu intrați;

Marcu, cap.3:

v.14: Și a rânduit pe cei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, ca să fie cu El și să-i trimită să propovăduiască

Luca, cap.6:

v.13: Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli.

Apoi au rămas unsprezece, căci unul s-a făcut diavol:

Ioan, cap.6:

v.70: Le-a răspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? Și unul dintre voi este diavol!
v.71: Iar El zicea de Iuda al lui Simon Iscarioteanul, căci acesta, unul din cei doisprezece fiind, avea să-L vândă.

Faptele Apostolilor, cap1:

v. 13: Și când au intrat, s-au suit în încăperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru și Ioan și Iacov și Andrei, Filip și Toma, Bartolomeu și Matei, Iacov al lui Alfeu și Simon Zelotul și Iuda al lui Iacov.

Apoi au redevenit iarăși doisprezece:

Faptele Apostolilor, cap1:

v.25: Ca să ia locul acestei slujiri și al apostoliei din care Iuda a căzut, ca să meargă în locul lui.
v.26: Și au tras la sorți, și sorțul a căzut pe Matia, și s-a socotit împreună cu cei unsprezece apostoli.

Concluzia? Copăcel, copăcel... uite așa se nasc ereziile "ortodoxe" și apoi "bisericile" novatoare care le susțin.
Vechi 02.05.2010, 14:36:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Deci tu de bunavoie ai plecat de la ortodocsi din cauza unei chestiuni de gusturi, in ultima instanta si pe urma ai tupeul ca sa nu zic mai rau sa insinuezi ca noi suntem dezbinati fata de minunatii de protestanti/np? Hai pa. Suna a curvasarie ce faci tu. Exact asta. Du-te si zi-le sa ma baneze, je m'en fiche. Asta faci.
N-as vrea sa fii banata. Sa ramai pe forum si sa-ti citesti postarea dupa ce iti trec nervii, eventual inainte de spovedanie, e suficienta pedeapsa pentru tine. Dar eu sper sa gasesti puterea de a trece peste aceste resentimete care te macina.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.05.2010, 16:54:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
N-as vrea sa fii banata. Sa ramai pe forum si sa-ti citesti postarea dupa ce iti trec nervii, eventual inainte de spovedanie, e suficienta pedeapsa pentru tine. Dar eu sper sa gasesti puterea de a trece peste aceste resentimete care te macina.

De ce sa fie pedeapsa pentru ea?! Nu a zis-o cu rautate fata de tine, a zis-o cu dragoste fata de Biserica, din care tot se rup unii si altii, "din chestiune de gusturi", si nu de adevar...
Vechi 02.05.2010, 17:04:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
De ce sa fie pedeapsa pentru ea?! Nu a zis-o cu rautate fata de tine, a zis-o cu dragoste fata de Biserica, din care tot se rup unii si altii, "din chestiune de gusturi", si nu de adevar...
Daca a zis-o fara rautate si cu dragoste nu are de ce sa se teama de banare. Oricum, esti foarte draguta ca o vezi asa un ingeras, sper sa aprecieze si ea. Probabil si celelalte atacuri pe care le face sunt tot din dragoste. Am sa retin asta...
Vechi 02.05.2010, 19:00:32
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Glykys chiar e draguta iar eu nu sunt deloc un ingeras dar ce am vrut sa spun prin acel je m'en fiche nu e ca mi-e frica de banare ci ca si daca se ajunge la asta, asta e, ce am zis am zis si o gandesc si la rece in legatura cu np si cu modul lor de a gandi si a se raporta la conceptul de biserica.

Repet: ai plecat de bunavoie pentru o chestiune de gusturi (altceva nu putea fi, tu cu mana ta ai scris ca fiecare are dreptul sa-L slujeasca pe Hristos unde vrea si cum vrea), tu te-ai rupt de o Biserica in care deja El era slujit iar daca simteai tu atata ravna puteai s-o faci tu mai cu spor si in BO ca nu te oprea nimeni, dar a fost muzica mai misto dincolo, se intampla. Chiar daca Apostolul a scris ce a scris in legatura cu dezbinarea din cadrul bisericii, te-ai gandit ca esti indreptatita sa pleci, ca el a zis dar noi suntem slabi si nu putem face. Mai, un lucru simplu nu putem face, dar la vorbit in limbi suntem asi, foarte interesant. Iar in BO nu te prea baga nimeni in seama, asa cum se intampla la NP, nu prea-ti gandila nimeni orgoliul ala de sfant/a. Si dupa ce faci tot traseul asta pe la evanghelisti baptisti adventisti si unde te mai duci tu sa te impartasesti, zici ca BO nu primeste decat pe cei care tin de ea, si ca ASTA ar fi de fapt dezbinare.

Eticheteaza tu singura tot comportamentul asta si modul asta complet anapoda de a gandi, poate-ti iese ceva frumos si diafan.

Last edited by Jane Says; 02.05.2010 at 19:02:50.
Vechi 02.05.2010, 19:15:04
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
[font=Times New Roman][font=Verdana]Raționamentul tău e simplu, dar simplist; simplist,
Multumesc pentru corectare. Este adevarat ca am avut unele scapari (cam mari) cand am raspuns la intrebarea referitoare la Sfintii Apostoli.

Dar nici tu nu ai fost prea limpede. Ce sa inteleg din postarea ta: ca Iuda iscarioteanul a fost un apostol in timp ce Sfantul Apostol Pavel lipseste din randul acestora?
Vechi 02.05.2010, 22:28:01
Senior Member

Implicit

Jane, discutia a inceput de la o problema pe care ai pus-o si ai batut din picior sa ti se raspunda. Am fost singura care ti-am raspuns, iar cand am pus si eu o intrebare ai ocolit-o elegant si ai inceput sa arunci cu caracterizari si presupuneri despre persoana mea [care nu este nici subiectul topicului nici problema ta si, cu tot respectul, situatia te depaseste]. Daca iti place joaca de-a psihologul , da-i inainte, [desi, vazand flerul tau mi-e mila de pacientii tai] insa data viitoare cand vei mai deschide o discutie voi tine cont de onestitatea ta ca partener de discutie. Noapte buna!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13