Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2010, 17:33:30
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Question

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, dar banuiesc ca in toate exemplele tale populatia respectiva INCA mai aveau o sursa, ceva de mincare.

Exista foarte multe localitati ale amerindienilor (Mesa Verde) de exemplu unde NU EXISTA CIMITIRE( descoperire facuta in urma sapaturilor arheologice) ci doar citeva ramasite de oase mestecate ( cu urme de dinti).... Multi mistici spuneau ca chipurile ei au descoperit o metoda de a deschide un portal pentru a trece la Dumnezeu, de aceea nu si-au lasat corpurile aici... da, poate in visele lor :))

@Maria
Dumnezeu cred ca ramine cu noi indiferent cit de jos ne coborim. De fapt daca te gindewsti nu-i nimic iesit din comun, animalele o fac fara nici o ezitare..isi maninca chiar si puii cind le este foame rau de tot
Asa ceva pe mine ma ingrozeste. Mai bine as muri de foame decat sa mananc vreun om.
Cum sa nu fie iesit din comun? iti poti imagina ca un alt om iti manaca copilul, de exemplu? Chiar nu vad unde este credinta in Dumnezeu intr-un asemenea act primitiv. Dumnezeu este cu toata creatia Sa, dar cum crezi ca suntem noi cu Dumnezeu, facand un asemenea gest? In primul rand ca hrana omului, la inceput a fost vegetariana. Deja am involuat, devenind carnivori ... Daca am deveni carnibali, ar fi chiar cumplit, parerea mea...
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 18:58:14
pwnureface
Guest

Implicit

canibalism? e drumul spre mantuire ma:))
Ioan 6:53 :Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva."
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 20:06:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, dar banuiesc ca in toate exemplele tale populatia respectiva INCA mai aveau o sursa, ceva de mincare.

Exista foarte multe localitati ale amerindienilor (Mesa Verde) de exemplu unde NU EXISTA CIMITIRE( descoperire facuta in urma sapaturilor arheologice) ci doar citeva ramasite de oase mestecate ( cu urme de dinti).... Multi mistici spuneau ca chipurile ei au descoperit o metoda de a deschide un portal pentru a trece la Dumnezeu, de aceea nu si-au lasat corpurile aici... da, poate in visele lor :))

@Maria
Dumnezeu cred ca ramine cu noi indiferent cit de jos ne coborim. De fapt daca te gindewsti nu-i nimic iesit din comun, animalele o fac fara nici o ezitare..isi maninca chiar si puii cind le este foame rau de tot
Urme de dinti de oameni, sau pot fi de animale, se stie ceva clar in acest sens?

Poate ca aruncau cadavrele animalelor, sau poate ca oasele descoperite erau mestecate de animale, iar restul le arunca in ape, sau le ard...aceste posibilitati chiar nu exista, ci exista dovezi clare de canibalism?

Last edited by AndruscaCIM; 25.05.2010 at 20:11:29.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 20:13:48
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Talking Oasele a 3 amerindieni, fara urme de dinti pe ele...

http://www.descopera.ro/dnews/443683...beci-newyorkez

Nu ma las pana nu gasesc si eu ceva despre Mesa Verde...cu dinti, sau fara...
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 21:19:12
Senior Member

Implicit

Canibalismul este o boala cronica care n-are nimic de-a face cu Dumnezeu, ci cu indepartarea de Dumnezeu, deoarece persoana care ajunge la acest gest, oricat de infometata ar fi, renunta la ratiunea si dragostea daruite de Dumnezeu omului si ajunge la stadiul de animal primitiv, parerea mea. Fratele strabunicii mele mi-a povestit ca atunci cand a fost in lagar si nu avea ce manca, cauta in pamant dupa radacini, dar nu si-a devorat niciun coleg de-acolo.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 21:24:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pwnureface Vezi mesajul
canibalism? e drumul spre mantuire ma:))
Ioan 6:53 :Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva."
Toate acestea sunt simbolice, nu cred ca se refera la trupul fizic. Imi cer iertare daca gresesc, dar eu nu pot sa inteleg asa ceva.

Last edited by maria-luisa; 25.05.2010 at 21:49:29.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 09:41:44
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Asa ceva pe mine ma ingrozeste. Mai bine as muri de foame decat sa mananc vreun om.
Dupa trei saptamani pe mare fara mancare si fara apa s-ar putea sa gandesti altfel. Stiu ca suna dur dar si cei care au trecut prin asa ceva s-ar fi jurat inainte ca n-or sa fie canibali.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 12:23:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Dupa trei saptamani pe mare fara mancare si fara apa s-ar putea sa gandesti altfel. Stiu ca suna dur dar si cei care au trecut prin asa ceva s-ar fi jurat inainte ca n-or sa fie canibali.
mai bine as muri eu decat sa-l omor pe altul si sa-l mananc. La urma urmelor, viata lui nu pretuieste la fel de mult?

Last edited by maria-luisa; 27.05.2010 at 12:26:01.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 15:47:08
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
mai bine as muri eu decat sa-l omor pe altul si sa-l mananc. La urma urmelor, viata lui nu pretuieste la fel de mult?
Eu am inteles mesajul tau dar ce vreau sa spun e ca in conditii extreme s-ar putea sa-ti schimbi parerea. Multe grozavii au fost comise de oameni pasnici cand situatia e devenit disperata. Si eu spun ca n-as manca pe nimeni dar sincer nu-mi doresc sa ajung in situatia de a alege.
Evident exista si reversul medaliei in sensul ca niste fricosi devin eroi. Asa ca nu putem sti ce vom face intr-o situatie data.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 16:18:29
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu stiu despre voi, dar in lumina acestei noi descoperiri teoria panspermiei imi pare din ce in ce mai atragatoare.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Laborator thefaith Nunta 20 10.07.2009 00:32:16
cum e viata....... simi Generalitati 7 08.07.2008 21:34:17