Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 23:13:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Prietene nu vezi ca "biserica" voastra e cam experta in fraudare.Da-mi contexte mai ample la toata citatele astea.Hai sa te vad.
Caută-le, sunt din literatura "voastră", nu "a noastră". Ori poate chiar asta te deranjează...
Vechi 03.01.2010, 23:14:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu am gasit nici o parere scolaristica care sa afirme ca citatul acela al lui Ignatie Teoforul ar fi falsificat.Poate ca ei fi dumneata vreun expert.Daca da astept cu placere sa ne lamuresti.
Aștepți opinii "scolaristice"(sic), când ai la îndemână un link ortodox de popularizare. Se vede că te-a deranjat și acest lucru...
Vechi 03.01.2010, 23:15:33
Banned

Implicit

Citat:
Spre informatia ta , afla ca , cartea din care este citat Ignatie, Epistola catre Magnezieni are numai 5 pagini si XV capitole.Practic fiecare fraza reprezentand un capitol, nu are versete.
Și ce legătură are asta cu subiectul?
Vechi 03.01.2010, 23:18:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[/i]

Exact, Hristos a împlinit Legea veche anulând-o.

Ciudată "împlinire" prin anulare! Fă te rog o distincție:

"Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Evanghelia după Matei 5,17)

"Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să... anulez!." (Evanghelia după ovidiu-s)

Citat:
Arată-mi unde a păzit Hristos cele referitoare la Legea lui Moise: Sabatul, zeciuiala, uciderea pentru diferite infracțiuni și perversiuni, legea Talionului, poruncile referitoare la menstruația femeii, interdicțiile alimentare și câte și mai cate??
Sabatul, zeciuiala și "interdicțiile alimentare" sunt anterioare lui Moise, deci nu aveau cum să fie "Legea lui Moise". Și da, le-a păzit ca orice credincios.

Citat:
Arătați-ne unde îndeamnă Hristos la a păzi legile vechi?
Conform cărei reguli, tot ce e vechi e de lepădat? Aplicați acest principiu și la vechea Biserică Ortodoxă?
Vechi 04.01.2010, 00:11:24
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc(Evanghelia după Matei 5,17)
Hristos explică acest lucru:
Aici:
Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.”

Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou și să întemeieze pacea
Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.”

Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa.
Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.”

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc(Evanghelia după Matei 5,17)
Reformulez:
Arată-mi unde a păzit Hristos cele referitoare la Legea veche: Sabatul, zeciuiala, uciderea pentru diferite infracțiuni și perversiuni, legea Talionului, poruncile referitoare la menstruația femeii, interdicțiile alimentare și câte și mai cate?? Succes. Așteptăm
Vechi 04.01.2010, 00:51:05
Banned

Implicit

Citat:
Hristos explică acest lucru:
Aici:
Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.”
și ovidiu-s interpretează: "și de la Ioan încoace începe Anarhia și lipsa proorocilor"?

Citat:
Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
și ovidiu-s interpretează: "Hristos a venit să desființeze Legea"?

Citat:
Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.”
și ovidiu-s interpretează: "deci dacă-l iubim, putem să-l furăm, să-l mințim, să-l ucidem, etc."?

Asta vrea să sugereze ovidiu-s? Ori Legea Morală a Decalogului a rămas în continuare valabilă, Hristos împlinind-o și respectând-o.

Citat:
Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.”
Legea celor 10 Porunci se referă cumva la aceste "mâncăruri, băuturi, spălări și jertfe" ce și-au pierdut valabilitatea odată cu venirea vremii de îndreptare?

Citat:
Reformulez:
Arată-mi unde a păzit Hristos cele referitoare la Legea veche: Sabatul, zeciuiala, uciderea pentru diferite infracțiuni și perversiuni, legea Talionului, poruncile referitoare la menstruația femeii, interdicțiile alimentare și câte și mai cate?? Succes. Așteptăm
Degeaba reformulezi verbal, prejudecata ta persistă. Amesteci reglementările ceremoniale de-a valma cu legislația socială, cu regulile sanitare și cu principiile morale, fără a ține cont că Hristos pe unele le-a desființat, pe altele le-a menținut, iar principiile morale rămân veșnic valabile.
Vechi 04.01.2010, 10:49:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Caută-le, sunt din literatura "voastră", nu "a noastră". Ori poate chiar asta te deranjează...
Eu pot sa sustin si am context la toate citatele pe care le aduc, dumneata?Tu le-ai adus in discutie sustinele veridicitatea.
Vechi 04.01.2010, 10:55:08
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
Eu pot sa sustin si am context la toate citatele pe care le aduc, dumneata?Tu le-ai adus in discutie sustinele veridicitatea.
Dacă ți-am oferit autorul, lucrarea și pagina, nu ai de făcut altceva decât să verifici, e în "biblioteca" voastră.
Vechi 04.01.2010, 11:02:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Nu amesteca Legea lui Dumnezeu (Cele 10 Porunci scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu, si puse in chivot) cu legea lui Moise (scrisa pe zapis, pusa langa chivot si pironita pe cruce- vezi Coloseni 2:14-17).

In legea lui Moise erau cuprinse, si au fost desfiintate (la Cruce), legea jertfei si legea preotie (pe care le cam uiti). Sfantul Apostol Pavel explica foarte categoric desfiintarea acestora: preotia pamanteasca si jertfa (vezi Evrei cap. 4, 7, 8, 9 si 10).

Sabatul a ramas si va ramane si pe noul pamant:

"Caci dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face.... in fiecare luna noua si in fiecare sabat va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea- zice Domnul"(Isaia 66:22,23)

Daca ai ceva impotriva sabatului lui Dumnezeu, inseamna ca nu o sa-ti placa sa ajungi pe noul pamant, in prezenta lui Dumnezeu. O sa te puna sa te inchini Lui in sabat si o sa-ti pice rau.
"si a cui sotie dintre cei sapte frati va fi la inviere?" nu m-am putut abtine =))
Vechi 04.01.2010, 11:03:57
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Dacă ți-am oferit autorul, lucrarea și pagina, nu ai de făcut altceva decât să verifici, e în "biblioteca" voastră.
Pana la aducerea contextului sunt considerate absolut false.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12