![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Caută-le, sunt din literatura "voastră", nu "a noastră". Ori poate chiar asta te deranjează...
|
|
|||
|
|||
![]()
Aștepți opinii "scolaristice"(sic), când ai la îndemână un link ortodox de popularizare. Se vede că te-a deranjat și acest lucru...
|
|
|||
|
|||
![]()
Și ce legătură are asta cu subiectul?
|
|
|||
|
|||
![]() Ciudată "împlinire" prin anulare! Fă te rog o distincție: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Evanghelia după Matei 5,17) "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să... anulez!." (Evanghelia după ovidiu-s) Citat:
Conform cărei reguli, tot ce e vechi e de lepădat? Aplicați acest principiu și la vechea Biserică Ortodoxă? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici: Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.” Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou și să întemeieze pacea Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.” Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.” Citat:
Arată-mi unde a păzit Hristos cele referitoare la Legea veche: Sabatul, zeciuiala, uciderea pentru diferite infracțiuni și perversiuni, legea Talionului, poruncile referitoare la menstruația femeii, interdicțiile alimentare și câte și mai cate?? Succes. Așteptăm
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Asta vrea să sugereze ovidiu-s? Ori Legea Morală a Decalogului a rămas în continuare valabilă, Hristos împlinind-o și respectând-o. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu pot sa sustin si am context la toate citatele pe care le aduc, dumneata?Tu le-ai adus in discutie sustinele veridicitatea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ți-am oferit autorul, lucrarea și pagina, nu ai de făcut altceva decât să verifici, e în "biblioteca" voastră.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pana la aducerea contextului sunt considerate absolut false.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|