![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema pe care o rezolva Domnul sambetei nu este aceea daca sa respectam sau nu o porunca scrisa in piatra de Dumnezeu, ci cum trebuie respectata aceasta porunca. Cititi Marcu 2:23-27 si Matei 12:1-8. Este bine sa cititi ambele pasaje (care vorbesc despre ucenicii si spicele in ziua sambetei) ca sa va dati seama ca sabatul nu a fost desfiintat (fiind dat ca exemplu un pazitor al sabatului:David). |
|
|||
|
|||
![]()
Problema botezului a fost arzatoare pentru inima mea. Simteam nevoia sa fac un legamant cu Dumnezeu, marturisindu-mi credinta in jertfa Mantuitorului, murind fata de pacat si nascandu-ma pentru o viata noua (vedeti Romani 6:2-14). Eram in stare sa fac acest legamant (constient si responsabil ) cu Dumnezeu in orice biserica (chiar daca nu-i impartaseam doctrina). Apoi, voiam sa-mi vad de drum cautand doar la caile Domnului (care sunt aratate in Sfanta Scriptura).
Din fericire, Dumnezeu mi-a scos in cale o biserica a carei doctrina o consider biblica. Am facut legamant cu Dumnezeu (prin botez) in aceasta biserica, a carui membru am devenit si am ramas. Cam astea sunt "beneficiile" botezului pentru mine. P.S. Cand am spus ca am murit fata de pacat, sa nu se inteleaga ca as fi un neprihanit (doar sangele Domnului imi poate da neprihanirea). Sa se inteleaga ca am declarat razboi pacatului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-a venit din senin aceasta nevoie sau ati ascultat vreun "pocait" care v-a dat de inteles ca nu erati in Biserica adevarata si ca trebuia neaparat sa va botezati din nou ca sa va nasteti la o viata noua? Vedeti, in acest moment al ravasirii psihologice create de sectari vi se cere tam-nesam sa va botezati ca sa va nasteti din nou. De ce nu ati consultat un preot in acele momente? V-ati lasat dus de nas de un neica nimeni care s-a trezit peste noapte apostol si v-a cuprins frica: ati lucrat influentat fiind de frica! Adica irational! Si veniti sa ne acuzati ca bebelusii nostri sunt botezati fara a avea ratiune? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate nu ati citi cum trebuie: "5.Sau n'ați citit în lege că preoții în templu calcă sâmbăta în zi de sâmbătă și sunt fără vină?" Matei 12. Ati vazut ce marturiseste Mantuitorul aici: preotii calcau sambata pentru a-si face lucrul lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"6.Prin urmare, pentru că unora le rămâne să intre întru odihnă, iar primii cărora li s'a binevestit nu au intrat din pricina nesupunerii lor, 7.Dumnezeu rânduiește din nou o zi, astăzi, după atâta vreme rostind El prin David, așa cum s'a spus mai'nainte: Astăzi, dacă veți auzi glasul Său, nu vă învârtoșați inimile." Evr.4. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de-aceea ma bucur ca sunt Ortodox. Eu, spre deosebire de tine, am cunoscut din interior secta ta, tu nu ai cunoscut Biserica din interior, ci doar din batjocoririle "fratilor". Citat:
Daca ai facut acest studiu inainte de botez, te-ntreb: ai consultat vreodata un preot? Tu esti cumva apostol sau prooroc? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
P.S. Pazirea zilei a saptea (singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), nu inseamna "atat de putin". Daca doriti, putem detalia in ce consta pazirea zilei a saptea. Veti vedea ca nu inseamna "atat de putin". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru a-l manca graul trebuia cules si curatat. Era voia sa culegi graul in Sabath? De curatat nu mai vorbim. Greu tare.. Last edited by AlinB; 05.09.2012 at 20:54:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu credeti ca ar fi bine sa nu va lansati in teorii nefondate? Asa cum sunt acum asa am fost si in momentul alegerii mele de a ma boteza in BAZS. Dau cumva impresia unui ravasit psihic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ziua a saptea nu este o povara. Domnul sambetei nu-ti cere sa faci foame, in ziua Lui cea sfanta. P.S. A nu se face confuzie cu incumetarea sau razvratirea unora care incalca voit porunca Domnului, lasand anumite treburi pentru a fi facute in sabat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|