Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 23:08:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Alminteri, stimate domn autointitulat ateu, d-ta ești un ateu atipic
Intr-adevar, e un ateu atipic, pentru ca n-am auzit de un ateu declarat care sa creada in suflet si in viata de dupa moarte.
Vechi 19.01.2010, 23:13:54
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Intr-adevar, e un ateu atipic, pentru ca n-am auzit de un ateu declarat care sa creada in suflet si in viata de dupa moarte.
bravo lui!
Vechi 19.01.2010, 23:53:33
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Îți pierzi timpul degeaga, pentru că n-am auzit de creștini practicanți convertiți la ateism. În schimb de foști atei e plin inclusiv sinaxarul.
Avand in vedere ca lumea devine tot mai atee mai ales in tarile civilizate de unde crezi ca vin ateii? Crestinii fac mai multi copii in general deci nu-i de la asta. Atei in mare parte vin de la crestini deziluzionati cu propria credinta sau copii cu parintii care au decis sa nui indoctrineze ci sai lase sa gandeasca singuri.

In SUA rata de ateism sa dublat in ultimii 20 de ani, dintro tara super crestina de unde crezi ca au venit totii ateii? Simplu fapt e ca toti atei vin in mare parte dintro religie de care se descotorosesc, si in general acea religie e crestinimsul.
Vechi 19.01.2010, 23:56:15
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
De asta in general simt ca termenul ateu nu mi se potriveste din punct de vedere al perceptiei culturale, dar din punct de vedere tehnic, a fi fara zeu, mi se potriveste perfect.
Vechi 20.01.2010, 00:05:29
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Avand in vedere ca lumea devine tot mai atee mai ales in tarile civilizate de unde crezi ca vin ateii? Crestinii fac mai multi copii in general deci nu-i de la asta. Atei in mare parte vin de la crestini deziluzionati cu propria credinta sau copii cu parintii care au decis sa nui indoctrineze ci sai lase sa gandeasca singuri.

In SUA rata de ateism sa dublat in ultimii 20 de ani, dintro tara super crestina de unde crezi ca au venit totii ateii? Simplu fapt e ca toti atei vin in mare parte dintro religie de care se descotorosesc, si in general acea religie e crestinimsul.
Iar ai dreptate firar sa fie !
Ca noi ne refeream la crestinii practicanti.Dar daca vobim de crestini doar botezati,si care nu mai stiu de biserica apoi in restul vietii,90% sunt atei de fapt.O si zic ei de altfel.Apropo,tu ai fost botezat?
Vechi 20.01.2010, 00:22:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
De asta in general simt ca termenul ateu nu mi se potriveste din punct de vedere al perceptiei culturale, dar din punct de vedere tehnic, a fi fara zeu, mi se potriveste perfect.
Pai zeul esti chiar tu
Vechi 20.01.2010, 00:24:22
AteulCelRau
Guest

Implicit

http://www.ted.com/talks/robert_sapo...of_humans.html
Vechi 20.01.2010, 00:32:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
legatura cu subiectul fiind...
Vechi 20.01.2010, 00:52:19
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
legatura cu subiectul fiind...
Pardon, vorbeai cu mine?
Vechi 20.01.2010, 03:05:05
Lorytzuka Lorytzuka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2010
Smile ...

stau doar shi ma uit cum shi eu eram asha...pana cand , shi am sa ii multzumesc Bunului Dumnezeu pentru asta in fiecare zi toata viatza mea , mi-a luminat ochii.cautam tot felul de explicatzii pe discovery , spuneam ca Biserica este o forma de manipulare etc crede-ma shtiu textele pe derost de cate ori le-am spus shi din pacate le mai shi credeam.ce este foarte interesant este ca de cand L-am descoperit sau...redescoperit...sau m-am reintors sau oricum ar fi...de cand m-am trezit la realitate ma uit la discovery shi citesc articole si ma uit la tv si citesc cartzi shtiintzifice shi chiar nu mai imi pun asha multe intrebari pentru ca am raspunsuri.nu shtiu daca ai avut curiozitatea sa citeshti pe acest site la sectziunea Acatiste- Acatist de multumire Slava Lui Dumnezeu Pentru Toate.citit cu atentie poate te va pune un pic pe ganduri.oricum tot ce pot spune e ca alaturi de Dumnezeu traiesc in lumina shi am gasit raspuns la aproape toate intrebarile mele esentziale...de unde vin...ce caut aici...ce am de facut shi incotro trebuie sa ma indrept...cine sunt shi ce misiune am.cam atat...itzi doresc sa itzi lumineze shi tzie Dumnezeu calea daca a venit momentul pentru tine cum mi-a luminat-o pe a mea...abia atunci vei realiza shi cat de rau itzi va parea de perioada asta de acum.vorbesc din proprie experientza.
ah shi inca ceva...shi Darwin are dreptate...tot Dumnezeu l-a facut shi pe el :)) tzi-ash recomanda nishte cartzi care itzi pot da argumente de ce shi Biserica are dreptate shi Darwin are dreptate shi cei care sustzin Big Bangul au dreptate...tot Dumnezeu le-a facut shi pe-astea indiferent cum a evoluat lumea shi din ce...tot Dumnezeu a facut aparitzia , evolutzia tot El a ingaduit disparitzia shi tot asha.Sincer reconsidera-tzi parerile ca....nu shtiu daca sa itzi spun sper sa nu te jignesc...eshti in urma in idei shi sustzii lucruri pe care nici tu nu le intzelegi.cauta-tzi calea roaga-l pe Doamne Doamne sa tzi-o arate shi dupa formuleaza-tzi teorii sau fii de acord cu unele sau cu altele.shtii...1000 de vorbe nu fac un ban cum nici 1000 de cartzi nu fac cat o ora de practica.mai gadeshte-te.bye

p.s.cred in reincarnare , in viatza de dupa moarte , cred numai intru unul Dumnezeu , cred ca nimic nu este permis shi nu se face fara Voia Lui Suprema si fara ingaduintza Lui.Nu am stat sa citesc toate postarile dar sincer din ce am vazut am o parere : nu potzi afirma ca acceptzi reincarnarea cat timp il negi pe Dumnezeu.shi este ceva normal pentru atei sa sustzina ca accepta reincarnarea shi ca accepta yoga shi ca accepta multe din pacate ar trebui anuntzatzi ca Dumnezeu le permite shi El le-a facut pe toate.te contrazici singur cu multe dar nu e treaba mea.nu vreau sa ma repet dar shtiu ce simt eu shi cat de ...cat itzi doresc sa vezi cu ochii tai ca Dumnezeu exista...ca itzi raspunde...ca potzi vorbi cu el...si multe altele.in fine.ah shi apropo...daca tzi se pare ca vorbesc ca nush ce "habotnica" si nebuna si...ca shtiu ca in sinea ta cam ai pareri de gen...le-am avut shi eu...afla ca am 23 de ani...am fumat , am baut , am luat droguri ushoare , mai pe scurt am facut destule, inca ma duc prin cluburi dar beau suc si ceai...sunt un om cat se poate de comun...singura diferentza este ca atunci cand aveam pareri ca ale tale traiam fara Dumnezeu , acum traiesc alaturi de Dumnezeu , imi doresc din tot sufletul sa ajung sa traiesc in Dumnezeu si mai bine ash arde de vie decat sa ma trezesc intr-o dimineatza shi sa nu Il mai aud shi sa ma reintorc la viatza pe care am dus-o.itzi doresc mult succes si...zile frumoase.

Last edited by Lorytzuka; 20.01.2010 at 03:10:14. Motiv: completare
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58