În prealabil postat de ahilpterodactil
Of, inginerule, teologule... Ce te mai zbati, ce te mai perpelesti, bre!... As vrea sa te strang in brate si sa iti zic: linisteste-te, prostanace! Nu de alta, dar asta as vrea sa aud si eu de la careva, vreun frate, vreo sora, cineva...
Uite, hai sa-ti zic una faina. Poate o fi de folos!
Ieri seara a nascut nevasta-mea, Domnul fie laudat! L-o facut repejor pe fecior membru al comunitatii asteia extrauterine, s-a luat in piept cu durerile si in juma de ora a fost gata. Minunata intamplare! Cate griji imi facusem, numai Domnul stie... Ea nu mai are chiar douaj de ani si a fost o sarcina grea, cu probleme.
Si inainte sa intre graviduta la camera de "tortura eliberatoare", o aud pe asistenta ca o intreaba sec, asa ca o masinuta robotizata cu claxon metalizat: "cate avorturi ati facut, doamna?"
Desi am pricepit deindata ca e vorba de o intrebare profesionala, standardizata/de protocol si cu argumente/aplicatii foarte realiste, asadar e un lucru benign si obligatoriu/intru folosul mamei si al copchilului, mi se facu parul maciuca!
Stii cum suna intrebarea asta cand esti la al patrulea copchil, pe acelasi hol (curios, toti copiii mei s-au nascut in acelasi loc, de-a lungul a 16 ani!) si ai asa o stare speciala?
Suna greu, frate, suna foarte greu.
Mi-a parut ca suntem, spontan, la Judecata. Sau prin vami, vorba ta...
Un fel de-"avant la lettre", pregustarica, cumva.
M-au trecut sudorile toate. Nu stiu de ce, mi-a venit in gand, oribil, dementa intrebare: "chiar asa, cate avorturi o fi facut femeia mea"? Vezi cum isi baga dracul coada taman in momentele astea sublime? El mereu lucreaza dezbinarea, voinicul, in fel si chip!
*
Gpalama, frate, avortul e in mod evident o crima oribila si o cumplita ucidere de sine. Sa nu mai discutam, te rog, despre mizeria asta. Toti o stiu, problema e cum se asaza fata de evidenta crimei... Si apoi, riscam sa ne intoarcem pe pozitii abjecte de contemplare a unei posibile monstruozitati. Pai ce, am dat in mintea negurosilor?
Hai mai bine sa ne tinem gura si sa ne rugam pentru toate femeile si pentru toti barbatii care au fost, sunt si vor fi sub aceasta spurcata, infama, mizera ispita!
|