|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Moaste de Sfinti in Bucuresti
Am aflat de curand ca o particica din moastele Sfantului Luca al Crimeei se gasesc in paraclisul Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon. Va invit sa imbogatiti acest topic si cu alte informatii despre moaste de Sfinti in Bucuresti :)
|
|
||||
|
||||
Multumim de precizare, Ekaterina.
Cred ca au mai fost si alte topicuri despre moaste in Bucuresti. Eu am aflat recent ca o bucatica din moastele Sf. Stelian este la biserica Lucaci (in zona Unirii). La fel, o bucatica din moastele Sf. Grigorie Decapolitul este la biserica Hagiul de langa Hala Traian... Revin.
|
||||
|
||||
La paraclisul patriarhal Biserica Sf. Spiridon Nou de la Piata Unirii se găsesc Moaștele Sfântului Spiridon, mare făcător de minuni - am să pun în curând și o poză cu racla sfântului, scuze dar nu o am la îndemână acum.
Biserica este construită în stil gotic și este printre cele mai mari din București. Last edited by mirela.t; 29.11.2012 at 20:59:42. Motiv: foto |
|
||||
|
||||
Mirela, eu stiam ca acolo e un papucel al sfantului, nu sunt propriu-zis moaste. Moastele intregi ale Sf. Spiridon se gasesc in insula Cipru, insa in fiecare an i se schimba incaltamintea din picioare, care mereu este uzata, si apoi se daruieste unor biserici. La fel ca vesmintele Sfintei Parascheva. Sfantul calatoreste noaptea si vine in ajutorul celor care il cheama. Si mie mi-e taaare drag acest sfant. Asadar, un astfel de papuc care a stat in picioarele sfantului se gaseste si in aceasta frumoasa biserica din centrul Bucurestiului.
La Schitul Darvari se gasesc moaste de la urmatorii sfinti: Sf. 40 de mucenici Sf. Mucenici Tarah si Andronic Sf. Mucenic Candid Sf. Ignatie Teoforul Sf. Parinti ucisi in Sinai Sf. Mucenic Policarp Sf. Alexie omul lui Dumnezeu Sf. cuviosi parinti ucisi in Manastirea Sf. Sava Sf. Antonie de la Iezeru, Valcea Sf. Ioan Gura de Aur Sf. Ioan Iacob Hozevitul Sf. Elefterie Sf. Cuvios Gherasim de la Iordan Sf. Cuvios Siluan Athonitul Sf. Sfintit Mucenic Haralambie Aaah, si vad ca mai este un topic asemanator, sa fie spre folos si bucurie! http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9986
|
||||
|
||||
Citat:
Eu nu cred că e doar un papucel al sfântului. E drept că nu sunt moaște întregi la noi la București, dar totuși, sunt Sfinte Moaște ale Sfântului Spiridon. Poate ajungi acolo și îl intrebi pe preotul paroh, ca să scăpăm de-o îndoială... :) |
|
|||
|
|||
Se pare ca exista particele din moastele Sf. Spiridon la Bucuresti:
http://www.crestinortodox.ro/stiri/z...don-78715.html Ele au fost daruite de PF Daniel. |
|
|||
|
|||
Este impresionant cate sfinte moaste sunt la Manastirea "Sf. Nicolae - Mihai Voda", de langa Metrou Izvor, Springtime Izvor, Str. Sapientei, Nr. 4:
http://www.crestinortodox.ro/pelerin...ti-119998.html |
|
||||
|
||||
Citat:
În articolul de mai sus se spune că PF Daniel a dăruit particele din sfintele moaște și o pereche de papuci și Bisericii Sfântul Spiridon Vechi, care este situată nu departe de Piața Unirii, la Podul de la Calea Victoriei și Splai. Cred că Ana Maria (glykys) doar vroia să spuna că moaștele întregi ale Sfantului Spiridon nu se află la noi, ci în Grecia. Da, de acord cu asta. |
|
||||
|
||||
Știți desigur că-n fiecare Sfântă Masă, din fiecare Biserică ortodoxă sunt moaște, nu?
|
||||
|
||||
Citat:
Glykys, link-ul gasit de tine este o comoara, multumim ca l-ai readus in atentie, asa ceva imi doream. Daca mai gasesc informatii ce nu sunt trecute acolo, le voi posta. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 20:22:06 |
E prin Bucuresti vreo biserica cu moaste ale Sfantului Mc. Pantelimon? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 12 | 21.08.2011 16:53:15 |
Biserici din Bucuresti cu Sfinte Moaste | Bucurie | Moaste | 10 | 10.11.2010 11:16:34 |
Moaste in Muzeul de Arta din Bucuresti? | costel | Moaste | 1 | 14.10.2009 15:23:19 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 20:46:05 |
|