![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cum voi raspunde la judecata lui Iisus Hristos?Nu stiu ce voi raspunde ca tin umbra pamatului in zadar,dar un lucru stiu ca sfintii apostoli ,Maica Domnului si in primul rand Domnul Iisus Hristos au lasat o credinta pe pamant DREPTA-CREDINTA ORTODOXA prin care acestia lucreaza .Daca ar fi un pacat si o incalcare a legii lui Dumnezeu faptul ca tinem Duminica in loc de sambata pai atunci ar fi pierit acest cult s-au ar fi venit un mesaj din CER ede la Dumnezeu ,,tine-ti mai oameni sambata si nu Duminica'' cum am mai zis-o s-ar fi impus tinerea ei tocmaio de la intemeierea crestinismului,dar nu s-a facut.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dacă Legea lui Dumnezeu - singura scrisă chiar cu Degetul Lui Sfânt - nu este un mesaj destul de elocvent pentru cineva, nu mai poate impresiona nici un înviat din morți ori vocea unui înger din cer. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totusi, ar trebui sa reprezinte o intrebare in mintea celor care sustin serbarea Sambetei, De ce a venit aceasta porunca in scris abia in a doua carte a VT, si atunci cand a venit a venit doar in sanul poporului evreu cu recomandare directa: "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește. Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Prima carte a Sfintei Scripturi nu avea ca tema centrala poruncile. Iti dau inca sase carti ale Sfintei Scripturi, unde nu se pomeneste despre pazirea zilei a saptea, desi personajele din acele carti pazeau cu sfintenie aceasta zi. Citeste de la cartea lui Iosua pana la cartea a treia a regilor, inclusiv (varianta Sinodala) sau de la Iosua pana la 1 Imparati (varianta Cornilescu). 3. Tu respecti numai poruncile care au fost scrise in prima carte a Bibliei? Cele care au fost scrise "abia in a doua carte a VT" sau in cartile urmatoare, nu au valabilitate pentru tine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
In cartea Facerii gasim porunca Taierii imprejur, gasim porunca prin care se interzicea uciderea, ferirea de inchinarea la idoli, etc... Asadar, nici cartea Facerii nu este straina de porunci...insa, este straina de porunca sabatului de la Iesire 20,11 (la noi este Iesire 20, 10). Apoi, este curios ca D-zeu in cap 31 de la Iesire spune lui Moise sa pazeasca Sabatul ca zi de odihna. Acest lucru ma face sa cred ca porun ca sabatului (una din cele 10 porunci) se adreseaza doar evreilor...si ca aceasta zi , odata si odata, va fi inlocuita. Este o porunca instabila. Citat:
Eu fac ce faceau crestinii "in prima zi a saptamanii" cand se adunau pt frangerea painii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar unde ai fi dorit să se manifeste dacă nu în sânul poporului ales? De ce nu am admite că și alte popoare au fost în atenția lui Dumnezeu, acestea beneficiind la rândul lor de câte un ”Exod” și de legi similare (istoria antică consemnează faptul că și alte popoare păzeau sabatul)? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Geony;223919]Apoi, este curios ca D-zeu in cap 31 de la Iesire spune lui Moise sa pazeasca Sabatul ca zi de odihna.
Acest lucru ma face sa cred ca porun ca sabatului (una din cele 10 porunci) se adreseaza doar evreilor...si ca aceasta zi , odata si odata, va fi inlocuita. Este o porunca instabila./quote] Este "curios", contradictoriu și chiar periculos să afirmi despre una din poruncile divine că e ”instabilă”. Vei găsi în VT comentarii cu privire și la alte porunci din Decalog, aceasta le face și pe ele să devină instabile? A fost înlocuită vreuna din aceste porunci de către Domnul Hristos? Trimiterea este evidentă la duminică... poți detalia unde se găsește această ”poruncă”? Prea repede ai trecut de la presupusa desființare a ”instabilei” porunci a IV-a la inexistenta poruncă duminicală. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Repet, daca era atat de importanta, sigur D-zeu nu o lasa sa scape din paginile Facerii. Da, sunt de acord cu Facere 26,5, dar te rog sa pui mataluta mana pe Biblie si sa cauti tote poruncile pe care i le-a dat D-zeu lui Avraam, astfel incat El sa poata spune lui Isaac ca tatal sau a respectat toate poruncile...daca ii porunceste cumva sabatul lui Avraam, iti promit ca impreuna cu sotia mea, parintii si fratii trecem la AZS. Sunt indreptatit sa cred acest lucru, ca nu se face mentiune (asa cum nici o carte a Bibliei nu interzice icoanele)... Citat:
Si care popoare serbau SABATUL? vb la sigur, ca eu daca nu-s sigur pa ceva, ori ma fac ca ploua , ori ma retrag...asa ca nu vb din cartile "sorei", ca aia o fost pierduta rau de realitate (cauta-i fisele medicale). PS. Daca vrei sa mai vb, as dori sa-mi rapunzi la toate intrebarile, daca nu lasa-ma in pace si nu-mi mai raspunde de fel . Multumesc pt intelegere! |
|
|||
|
|||
![]()
11 de la prima mea încercare de dezbatere teologică...
Atunci măcar credeam in ceva, aveam un tel, un ideal... Mda, eram naiv, inocent... Marx chiar avea dreptate, religia este un drog, probabil unul din cele mai puternice... Cu cât cunoști mai mult, cu atât știi mai puțin... Aveam o sete mare de cunoaștere, deschidere... Și într-adevăr am experimentat extrem de multe in acești 11 ani de căutări. Dar totul a fost o iluzie...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au fost chiar pe forum oameni care s-au ținut de credință și au ajuns pe un făgaș, ex Igor Paslusnik(Emilian) care în 2016 după o ispită era la o răscruce, iar acum s-a așezat și familial și profesional. De ce el a fost ajutat și alții nu ? Am găsit un articol al lui de pe blog, a vorbit cu un călugăr îmbunătățit pe Athos, acela a avut o descoperire să meargă într-o peșteră că vine Emilian să vorbească(cel puțin așa relatează), el cercetase cu o zi înainte peștera și nu era nimeni și s-a mai dus odată cu Ceaslovul doar să citească, nu se astepta să mai găsească un călugăr acolo. Cine se delasă odată ce a apucat pe calea credinței riscă să scadă în timp.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 11.07.2021 at 23:51:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 02:44:25 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 10:01:17 |
O intrebare pentru neoprotestanti si nu numai. | gabriel 30 | Generalitati | 34 | 23.06.2010 16:35:35 |
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 21.02.2010 16:06:08 |
|