Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2015, 00:11:15
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Reincarnare??? nu stiu ce sa zic... dar ce zice scriptura?
Coloseni I
" El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate."
"nasteri din moarte" anterioare - de exemplu: fiul vaduvei din Sarepta Sidonului, fiica lui Iair, Lazar.

Vechi 19.04.2015, 00:42:33
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
"nasteri din moarte" anterioare - de exemplu: fiul vaduvei din Sarepta Sidonului, fiica lui Iair, Lazar.
Aia au fost inviati,nu au inviat.

PS:cum deduci tu ca ucenicii credeau in reincarnare cand au intrebat daca parintii sau daca el e de vina pentru starea lui?Orbul era adult ,deci avusese timp sa pacatuiasca el insusi pentru pedeapsa venita inainte.
E vorba de pedepsirea copiilor pana la al treilea neam pentru pacatele parintilor si presupunerea ta ca Dumnezeu isi pierde atotstiinta cand vine vorba de pacat(ca nu poate pedepsi inainte de producerea efectiva a pacatului),ceea ce e fals.Dumnezeu poate pedepsi inainte de a pacatui cineva daca stie ca prin asta poate reduce proportiile pacatului sau aceasta pedeapsa are fructe pozitive.
Apoi...Iisus raspunde ca NICI UNA NICI ALTA.Deci,chiar de am fi presupus ca ucenicii vorbeau de reincarnare (a gresit el) sau transmiterea pacatului de la parinti(au gresit parintii) ,Iisus raspunde NU.
deci...
Vechi 19.04.2015, 05:06:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Se refera la transfigurarea care ne asteapta la invierea de obste.
Cei inviati de Hristos s-au intors cum erau inainte, in trup pamantesc.

In schimb, trupul lui Hristos era altfel dupa inviere, mai citeste si tu Sf. scriptura nu doar "scripturile" budhiste.
Vechi 19.04.2015, 09:29:43
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Aia au fost inviati,nu au inviat.

PS:cum deduci tu ca ucenicii credeau in reincarnare cand au intrebat daca parintii sau daca el e de vina pentru starea lui?Orbul era adult ,deci avusese timp sa pacatuiasca el insusi pentru pedeapsa venita inainte.
E vorba de pedepsirea copiilor pana la al treilea neam pentru pacatele parintilor si presupunerea ta ca Dumnezeu isi pierde atotstiinta cand vine vorba de pacat(ca nu poate pedepsi inainte de producerea efectiva a pacatului),ceea ce e fals.Dumnezeu poate pedepsi inainte de a pacatui cineva daca stie ca prin asta poate reduce proportiile pacatului sau aceasta pedeapsa are fructe pozitive.
Apoi...Iisus raspunde ca NICI UNA NICI ALTA.Deci,chiar de am fi presupus ca ucenicii vorbeau de reincarnare (a gresit el) sau transmiterea pacatului de la parinti(au gresit parintii) ,Iisus raspunde NU.
deci...
Daca vorbim de Iisus ca om - acesta a fost inviat de Tatal prin Duhul, similar cum au fost inviati si ceilalti - caci altfel nu se poate.

Daca vorbim de Iisus ca Dumnezeu - nu a murit niciodata, pentru ca este Viata.

=======

Orb...din nastere.

Sau Dumnezeu pedepseste anticipat...pt ca este atotcunoscator.

Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi.

(unde este liberul arbitru?)

Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine. ("Minority Report" -2002).

Last edited by florin.oltean75; 19.04.2015 at 09:34:05.
Vechi 19.04.2015, 10:28:09
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Se refera la transfigurarea care ne asteapta la invierea de obste.
Cei inviati de Hristos s-au intors cum erau inainte, in trup pamantesc.

In schimb, trupul lui Hristos era altfel dupa inviere, mai citeste si tu Sf. scriptura nu doar "scripturile" budhiste.
Avand in vedere ca textele biblice, evident, necesita interpretare, nu sunt literale - consider ca este normal sa ma informez din mai multe surse, inclusiv sa inteleg "transfigurarea".

De exemplu, Ilie a fost "transfigurat" inainte de a muri.

A fost o transfigurare anterioara transfigurarii Lui Iisus.

Deci acest fenomen extraordinar se poate manifesta post-mortem dar si ante-mortem.

Indicii privind fenomene similare atingerii unui trup transfigurat, luminos, nemuritor, avem in budismul tibetan - traditia Dzogchen - trup-de-slava.

Vechi 19.04.2015, 14:19:03
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
Daca vorbim de Iisus ca om - acesta a fost inviat de Tatal prin Duhul, similar cum au fost inviati si ceilalti - caci altfel nu se poate.

Daca vorbim de Iisus ca Dumnezeu - nu a murit niciodata, pentru ca este Viata.
:)

“Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu. “

Nu,vorbim de ipostas.
Nu prea cred ca exista vreo similaritate intre invierea lui Hristos si orice alta inviere.Tu vezi?

Citat:

Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi.

(unde este liberul arbitru?

Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine. ("Minority Report" -2002).
Ai vazut prea multe filme de~ti inchipui ca stii judecatile lui Dumnezeu.
Vechi 19.04.2015, 17:22:27
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Orb...din nastere.
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)
Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine.
E o nouă linie de gandire.
Budisto-crestina.
Straina de credinta lui Hristos s™i a sfintilor apostoli.

Hristos a raspuns explicit la intrebare: "€žNu!"€.

Eu ma intreb cum e posibil ca Dumnezeu sa raspunda in mod explicit NU iar budisto-crestinii sa continue sa creada in reincarnare sau sa presupuna mai departe ca Dumnezeu pedepseste anticipat.
Vechi 19.04.2015, 19:46:03
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Budisto-crestina.

Eu ma intreb cum e posibil ca Dumnezeu sa raspunda in mod explicit NU iar budisto-crestinii sa continue sa creada in reincarnare sau sa presupuna mai departe ca Dumnezeu pedepseste anticipat.
...anticipat...inainte...dupa...asa gandim noi,ca suntem fiinte SUB TIMP.Dumnezeu e deasupra timpului ,pentru El ,nu exista inainte,dupa ...ci doar un ACUM PERPETUU.
Vechi 27.04.2015, 20:53:35
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Orb...din nastere.
[IMG]file:///C:%5CUsers%5Crompost%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cms ohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif[/IMG] Sau Dumnezeu pedepseste anticipat...pt ca este atotcunoscator.
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)

În prealabil postat de Dalian
Budisto-crestina.

Nu s-a inteles aluzia la absurd pe care am facut-o. Am fost prea laconic, mea culpa.

Am vrut sa evidentiez ca este singura posibilitate logica (evident absurda) prin care apostolii pot intreba daca orbul este orb din nastere pentru pacatele sale – atunci cand excludem ca acestia ar putea concepe posibilitatea reincarnarii (si asezarea rationala a judecatii pe o axa temporala pacat -pedeapsa). Cu exemplificarea justitiei aberante din fimul “Minority Report” pentru iubitorii genului SciFi.

Vechi 27.04.2015, 21:53:07
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In prealabil postat de bin000

“Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu. “
Atunci cand Tatal si Fiul Una sunt ("Eu si Tatal una suntem"; "Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine") exprimarile:

"Fiul este inviat prin Tatal" si "Fiul are putere sa-si ia sufletul inapoi"
- sunt echivalente.

Pentru ca Fiul este nedespartit de Tatal - lucrarile lor nu sunt separate - ci se savarsesc in umime Unul cu Celalalt.

Subiect închis