![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mântuitorul Hristos vorbește despre acest lucru în Matei 24:15 "Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă -" și în Marcu 13:14 "Iar când veți vedea urâciunea pustiirii, stând unde nu se cuvine - cine citește să înțeleagă - atunci cei ce vor fi în Iudeea să fugă în munți".
Despre ce poate fi vorba în aceste versete ? Aceste versete au sau pot avea o legătură cu vremurile pe care le trăim sau le vom trăi în viitorul apropiat ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uraciunea pustiiri poate insemna incetarea Liturghiei si inlocuirea ei cu altceva. Poate insemna intinarea si cotropirea Bisericii de tot ceea ce ii este strain:dogme contrare ,oameni fatarnici,minciuna etc Poate insemna un om mincinos (antihrist) care sa puna mana pe Biserica din interiorul ei. Poate insemna referitopr la zilele noastre,templul musulman cladit chiar pe locul Templului cel sfant din Ierusalim. Caci orice inseamna absenta a lui Hristos este pustiire.Si nicaieri nu se releveaza mai bine negrul,decat atunci cand incearca sa stapaneasca lumina. |
|
||||
|
||||
![]()
Prin "urâciunea pustiirii", cu trimitere la Vechiul Testament, înțelegem o perioadă în care Sf Liturghie va înceta (trimiterea se referă la profeția profanării Templului din Ierusalim). Sf Hippolit, în tratatul său "De Anti-Christo", comentând pe marginea acestui verset spune că "bisericile vor plânge cu plânset mare, fiindcă în ele nu vor mai fi oblații, nici incensări (=cădiri, tămâieri), nici venerație și aducere de mulțumire lui Dumnezeu (...)În acele zile Liturghia va fi neglijată, psalmii vor înceta să se înalțe, citirea Scripturii nu se va mai auzi."
După părerea altor comentatori, care se bazează mai mult pe cuvintele lui Isus din Luca XII: "Când vei vedea Ierusalimul încercuit de o armată", profeția lui Daniel s-a împlinit prin distrugerea Templului, care a fost profanat de evreii înșiși, incapabili să Îl mai recunoască pe Mesia, înainte de a fi ras de pe fața pământului în mod fizic de păgânii romani. Atunci, într-adevăr, creștinii (în covârșitoare majoritate: evreii care L-au recunoscut pe Mesia) au părăsit Ierusalimul la timp și au ieșit din Iudeea, strângându-se la Pella, dincolo de Iordan.
|
|||
|
|||
![]()
Marcu 13:14 se refera la un cadru mai apropiat la desecralizarea Templului de catre imparatii romani si in final la distrugerea lui.Toate astea au adus cu ele persecutii,subjugari si crime.De aceia a zis Iisus "cei din Iudeea sa fuga in munti".. Dar are legatura si cu sfarsitul lumii.. Imparatii romani au fost arhietipuri a lui Antihrist.. "Coincidenta" face si ca numarul numelor unora dintre ei era 666..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Țăranul rockmân e poroblema... e bețiv că are prea multe fructe! În loc să le dea la animale, cică face combustibil păntru iarnă că cică i-o fi frig... iarna... dar frigu îi vine de la țigară că-i strică circulația periferică și-i pietrifică arterele... și știu că înjură la el în ogradă și dă la oricine cu sapa în cap... că nu știe altceva decât să te blesteme că i-ai furat doi coceni... Țăranul de la bloc e problema că acuma se crede domn dacă le-o pus comuniștii smoală ca să nu le plouă lountru... că dacă i/ai fi furat numa un cocean nu se supăra dar dacă i-ai furat doi deja e problemă, că se face o sumă... iese ceva la socoteală... Așa că numai una, una câte una... că altfel creezi probleme... și așa apar catastrofele și războaiele... te bagă și în pușcărie... și pentru ce să ajungi la „oxford” ca să mi te infecteze cu teoriile bigbanului și ale maimuțelor? Mai bine îți ți mâinile acasă... Last edited by vsovivi; 30.08.2010 at 11:53:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa de bine le zici incat daca n-ai fi fost racolat de puciosi ar fi fost tareeeee bine!!! Si asta o zic cu tot riscul de a primi un perdaf de toate zilele, dar ce sa-i faci? NU ma pot abtine ![]() In rest esti bine, sanatos? |
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar iata un exemplu elecovent de uraciune a pustiiri.Dar pentru ca sfarsitul lumii nu a venit atunci,inseamna ca uraciunea pustiiri va fi cu mult mai rea si mai neagra,decat chiar stalin.Caci nu va omori doar trupuri,prin dictatura,ci ,chiar si in tari foarte libere,va insela chiar si pe cei mai cuviosi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iisus a raspuns si le-a zis: Daramati templul acesta si in trei zile il voi ridica. (Ioa.2:19) Stiu ca Domnul se refera aici la trupul Sau, dar daca Templul se va reconstrui de evrei cat de curand atunci va fi si o stranie coincidenta si in ceea ce priveste Templul insusi, caci el a fost daramat in anul 70 dc de catre romani (la fel ca trupul) iar a treia zi (o zi - o mie de ani, a treia zi - al treilea mileniu) va fi reconstruit. Pe locul lui s-a ridicat de musulmani o moschee, Moscheea Al-Aqsa, in care se venereaza un alt dumnezeu. Pare ca totul se leaga de locul fostului Templu, "locul cel sfant" sau "Casa Tatalui Meu", cum ii spunea Iisus, Mantuitorul nostru. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca pt a intelege trebuie sa citim ce a zis proorocul Daniel, mergem in cartea lui Daniel. vreti???
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfant, Sfant, Sfant ESTE Domnul Savaot | Eugen7 | Dogmatica | 4 | 16.01.2013 00:00:33 |
ce ati face in locul meu? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 27 | 07.07.2012 09:26:01 |
Locul copilariei | dorinastoica14 | Generalitati | 159 | 04.07.2011 01:47:33 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
locul de veci | Dia20_diana | Eutanasia | 4 | 14.02.2008 21:40:40 |
|