![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Buna ziua!... urmaresc de mult timp acest forum si pot spune cu mana pe inima ca am gasit raspunsuri la multe intrebari ce ma framantau, si plus de toate am aflat lucruri interesante despre credina ortodoxa. De aceea, am hotarat apelez la bunavoina dumneavoastra, rugandu-va sa imi spuneti si mie o parere sincera...
Povestea mea suna cam asa: inca din copilarie am fost atrasa de muzica vocal-instrumentala! In perioada copilariei cantam non-stop melodiile Angelei Similea, Malinei Olinescu si ale Monicai Anghel (anul 1994). Imi doream sa cant la pian, si visul meu era sa ajung solista! Constatand ca imi place foarte mult si avand posibilitatea unor cursuri gratuie (pe vremea aceea la "Casa Pionerului" devenita ulterior 'Clubul elevilor"), fara stirea parintilor, singurica, m-am inscris la sectia de pian la varsta de 10 ani! Faceam progrese, nu imi imaginam viata fara muzica, imi placea foarte mult! Apoi mi-au cumparat parintii o orga pe care am studiat timpt de 5 ani! Am urmat cursurile Liceului de Arta(pian-pedagogie), apoi Conservatorul(pedagogie-canto) dar si Scoala Populara de Arte, sectia Canto Popular... Dupa absolvirea studiilor, am predat muzica la o scoala generala, si am renuntat dupa 2 ani de activitate, din diverse motive( salariul, dezinteresul elevilor fata de materia pe care o predam, si mai ales faptul ca nu aveam "pile" in scoala respectiva si mai marii scolii nu ma vedeau cu ochi buni- peste tot se aplica treaba cu pilele in ziua de azi). De mica am mers la biserica, am citit multe carti duhovnicesti, am avut o legatura stransa cu Dumnezeu!S in prezent merg la slujbe(nu atat de des ca in copilarie), nu am rupt legatura cu cele Sfinte! Dar, ca orice om am cazut de multe ori in pacate! Nu pot afirma ca sunt o sfanta. In momentul de fata locuiesc impreuna cu viitorul meu sot (nu am facut nici un act si nici nunta deocamdata, banii fiind singura piedica). El mi-a fost coleg de facultate, dar nu a vrut sa se faca profesor deoarece de dinainte sa inceapa studiile,avea o formatie si canta la nunti! Fiind amandoi "de meserie"- cum se zice, ar fi ideal pe de o parte sa ma lipesc si eu de trupa lui si sa cant muzica, populara sau usoara(nu manele)! Spun "pe de o parte" pentru ca ma gandesc daca lui Dumnezeu ii place acest gen de activitate... Pe de alta parte mi-as dori sa ma intorc in invatamant (cu toate ca e jale in sistem la ora actuala). Din cantatul la nunti se castiga bani frumosi cu care ne-am permite sa ne ridicam o casa si apoi sa facem si copii! Momentan stam cu chirie, ne e foarte greu fiind tineri(24 si 31 de ani) si neavand sprijin material foarte mare din partea parintilor nostri! Ne iubim foarte mult si ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a apropiat! Ma gandesc si ma tot gandesc si nu stiu ce decizie sa iau...! mi-ar placea sa cant la nunti, dar probabil nu e o activitate placuta lui Dumnezeu! dar totusi ma gandesc ca as "ingropa talantii" daca m-as duce vanzatoare sau as face orice altceva care nu e legat de muzica! Voi merge si la duhovnicul meu sa ii cer sfatul, dar pana atunci va rog si pe voi sa va spuneti o parere!.. Sper ca nu v-am plictisit foarte tare cu problema mea.. Astept parerile si raspunsurile voastre! multumesc mult, DOAMNE AJUTA! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E pacat? | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 5 | 18.12.2012 22:39:38 |
se fac nunti pe data de 2 iunie 2012??? | karin3ti | Nunta | 7 | 10.01.2012 16:37:16 |
Pacat sau nu? | Darkanian | Pocainta | 33 | 13.08.2010 23:19:44 |
pacat sau nu? | pisi | Generalitati | 34 | 18.06.2008 23:11:07 |
2 nunti??? | allexxa | Nunta | 2 | 10.01.2007 23:18:51 |
|