Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2011, 08:52:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit A fi sau a nu fi în legalitate

Voi ridica o problemă destul de delicată. S-a mai discutat despre chestiunea furtului de softuri, dar nu strică să deschid un topic nou.

Majoritatea nu ne permitem să cumpărăm toate programele de care avem nevoie. Da, probabil că ne-am permite să cumpărăm sistemul de operare și alte cîteva softuri, însă cînd avem nevoie de unul care costă 4000 de dolari, treaba devine complicată.

Am găsit astăzi un sait care spune că este autorizat să re-vîndă programe la prețuri mult mai mici:

http://www.alfa-downloads.com/info/faq/

GraphiSoft ArchiCAD 14 (64-bit)
Download Price $209.90 Original Price $4250.00 You Save $4040.10

Cîteva mii de dolari ar putea fi un preț corect pentru birourile de arhitectură mai mari sau pentru firmele din străinătate, însă pentru o persoană fizică autorizată care abia a ieșit de pe băncile unei școli românești și care abia dacă prinde un mic proiect din cînd în cînd este prea mult.

Voi ce spuneți, saitul de mai sus este într-adevăr legal și de încredere? Pe mine mă tentează să cumpăr de la ei un program mai ieftin, să văd dacă lucrurile funcționează așa cum spun alții care au încercat serviciile lor: http://www.alfa-downloads.com/shop/testimonials/ .

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 09:17:59
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Tu chiar crezi că respectivii sunt "autorizați" să vândă la așa prețuri?
Eu unul nu cred.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 10:23:03
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Tu chiar crezi că respectivii sunt "autorizați" să vândă la așa prețuri?
Eu unul nu cred.
Nu știu, de aceea vă întreb pe voi. Văd că există ceea ce numesc ei Microsoft Certified Partners: https://solutionfinder.microsoft.com. Încă nu mi-e clar cu ce se ocupă acești parteneri pentru marile companii.

Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 10:25:56
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Dă un mail la producătorul softului și întreabă dacă respectivul site este autorizat să vândă la prețurile respective.

Însă, ca o regulă de bază: "If it looks too good to be true, it most probably isn't".
Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 10:28:19
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit @Florin-Ionut

Ti-as raspunde la subiect (concret) , dar nu am pe tastatura literele corespunzatoare ca sa poti intelege.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 10:31:18
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Ti-as raspunde la subiect (concret) , dar nu am pe tastatura literele corespunzatoare ca sa poti intelege.
Scrie-mi atunci în franceză...

Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 12:16:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Chiar e nevoie de un anumit soft? Exista alternative gratis cam la orice soft pt care trebuie sa platesti. Evident, performantele s-ar putea sa nu fie aceleasi dar revin la intrebarea initiala, chiar e nevoie de ACEL soft? Are ceva ce nu se gaseste intr-un soft gratis echivalent? In ultimul timp softurile gratuite au evoluat destul de mult iar utilizatorii obisnuiti folosesc aproximativ un procent din facilitatile oferite de orice soft ceea ce inseamna ca un soft gratis n-ar trebui sa fie mai prejos decat unul de mii de euro. Poate ca n-ar arata chiar atat de bine dar se gasesc solutii si la acest capitol.

PS (adresat la modul general si mai putin initiatorului topicului) chiar toti suntem experti in photoshop si autocad si 3dstudio si maya si multe alte softuri de mii de euro? Eu multa vreme aveam de facut niste modificari atat de complexe in diferite poze incat le faceam cu Paint! :D
Reply With Quote
Vechi 11.04.2011, 12:42:17
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Chiar e nevoie de un anumit soft? Exista alternative gratis cam la orice soft pt care trebuie sa platesti. Evident, performantele s-ar putea sa nu fie aceleasi dar revin la intrebarea initiala, chiar e nevoie de ACEL soft? Are ceva ce nu se gaseste intr-un soft gratis echivalent?
În primul rînd e vorba de compatibilitate. Dacă lucrezi un proiect în Archicad 14 nu vei putea să-l editezi în Archicad 13 (din cîte știu și invers, deși nu pare logic). Există și alte programe de tip CAD, însă nu știu care ar fi gratis și pe deasupra să fie compatibile cu Archicad 14 care se folosește acum. Mai mult, o dată ce termini un proiect în Archicad trebuie să-l imporți în Artlantis pentru randări, adică trebuie ca și acest Artlantis să știe tipul de fișier exportat din acel soft imaginar despre care vorbim.

În al doilea rînd, chiar dacă se găsește o soluție alternativă, trebuie să fie și confortabilă, folosibilă. De exemplu, se poate lucra un proiect de arhitectură și în Autocad (care nu e gratis), însă acolo trebuie să construiești toate obiectele de genul uși, ferestre, grinzi, scaune șamd de la zero în loc să le iei gata-făcute din bibliotecile Archicadului. Deci dă-ți seama cît durează să faci un proiect în stilul ăsta, din liniuțe!

Deci treaba este mai complicată decît pare la prima vedere.

Last edited by Florin-Ionut; 11.04.2011 at 12:44:23.
Reply With Quote
Răspunde