Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 24.05.2011, 18:01:01
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 544
Implicit Abc'ul vietii eterne, pentru ora de religie

Abc'ul vietii eterne

1. Viata Vesnica

Ioan 6:53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Ioan 6:54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Cine vorbeste in versul de mai sus? Ce inseamna cuvintele Adevarat, adevarat? Puteti sa gasiti mai sus cuvantul simbol sau simboluri ? Dar cuvintele nimic sau cuvant? Puteti sa mancati cuvinte? Cand a fost ultima data cand s-a intamplat? Vedeti cuvintele viata vesnica mai sus? Deci ca sa avem VIATA VESNICA in noi probabil ca trebuie sa mancam Sfanta Impartasanie la care a renuntat Protestantismul. Ultima data cand Eva a gresit au fost ceva consecinte deci trebuie sa ne ferim de religiile/denominatiunile care nu dau sfanta Impartasanie si aici includem toate religiile inafara de Crestinism si Protestantismul.
1.Toate religiile inafara de crestinism nu dau Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica.
2.Protestantismul a renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica inlocuind-o cu simboluri, cuvinte, cina in amintire, nimic.
3. Biserica ortodoxa da Sfanta Impartasanie ca in Biserica Primara, cu paine si vin si cu paine dospita, pentru viata vesnica. Sa ascultati imnurile despre viata vesnica ce se canta in Biserica Ortodoxa. Cine vrea viata vesnica aici sa vina.
2.Intrarea in rai
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Cine a spus versul de mai sus? Ce inseamna Adevarat, adevarat? Spune acolo cumva despre rugaciunea 5 ori pe zi sau nemancatul carnii de porc?
Botezul inseamna nasterea din apa si Duh si este gasit in Crestinatate. Deci o interpretare a versului de mai sus ar fi ca fara botez, lumea nu poate intra in rai.
Este interesant ca daca mergem in vizita la celelalte religii cam asta se intampla:
Religia greaca veche
Religia greaca veche spunea oamenilor care credeau in ea ca ei merg in imparatia subpamanteana numita Hades. Acolo nu e raiul ci mai degraba iadul. Aici e un film cu ce credeau grecii ca se intampla dupa moarte, din mitologia lor:
http://www.youtube.com/watch?v=iv-VlJnDvuw
Religia romana Veche
La fel se spunea si pentru cei ce urmau religia romana Veche.
Religia iudaica
Pe siteul wikipedia la cuvantul Sheol , http://en.wikipedia.org/wiki/Sheol ,se spune ca cei de religie iudaica buni sau rai merg in Iad denumit acolo Sheol sau abis. In Evanghelia lui Nicodim se arata ca Iisus i-a gasit in iad pe Adam, Abraham, Isaia, Regele David, profeti si Patriarhi si ca apoi i-a luat si i-a botezat, ca sa poata sa-i duca in rai. Acest lucru arata ca legea cea Veche cu cele 10 porunci nu are putere de mantuire daca nu esti botezat. Acum acesti drepti sunt in rai. Deci Legea cea Veche la baza religiei iudaice este nemantuitoare si de aici se vede ratacirea protestanta care merge de la Legea Noua Crestina data de Iisus si mantuitoare, adica care te duce in rai, spre Legea cea Veche fara putere.
Religia hindusa , yoga, budismul, rei ki, tai ki
Regiile estice de obicei sunt cu vrajitorie si idolatrie avand zei. Problema cu vrajitoria este ca destinatia poate fi cea mai groaznica parte a iadului si anume Tartarul care are flacari. Deci trebuie atentie mare si cine a facut yoga, hinduism, vraji, ghicit in cafea, astrologie si altele asemenea trebuie sa se spovedeasca.
Cuvantul Mantrik insemna magician in limba indiana sanscrita si de acolo vine si cuvantul mantra pe care sunt pusi sa le faca cei de la yoga. Hinduismul are carti de magie care e partea cea mai de sus a vrajitoriei in cartile lui sfinte si e foarte periculos. Ei spun ca dupa moarte se transfoprma in animale dar cei ce vin din moarte clinica zic ca nici vorba de reincarnare si ca au fost in iad . Din cauza vrajitoriei religiei lor un om declara ca ingerii cazuti, zeii lor, i-au taiat picioarele de la genunchi si I le-a pus in cuier si cand a venit din coma a aratat celor din jur o urma la genunchi. Aceste religii estice nu sunt nici pentru cei ce se urasc pe ei insisi, asa de groaznica e pedeapsa.
Deci cine vrea SI viata vesnica SI intrare in rai, religia ce si-o alege trebuie sa fie Crestinismul Ortodox.
3.Minuni
Minunea Sfintei Impartasanii
Minunea Sfintei Impartasanii. Pentru cei ce au dubii ca Sfanta Impartasanie nu este trupul si sangele lui Iisus, in Italia, pe cand aceasta era Ortodoxa, Sfanta Impartasanie, painea si vinul , s-au transformat in sange si carne si analizele de laborator arata ca carnea este tesut din inima omeneasca si ca sangele este omensc grupa AB si pe baza analizelor s-a aratat ca sangele are origine Israeliteana.
Aici e filmul: http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM
Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune si anume cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoartce spre matca pentru cateva minute, cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat si ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu.
Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

Last edited by spre_rasarit; 24.05.2011 at 18:07:40.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 16.01.2012, 00:53:01
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 544
Implicit

Ai da unui copil de 3 ani sa-ti pastreze salariul tau pe 3 luni?

Nu. Desigur.

Uita-te la omul din oglinda. Ce puteri are el? Ce puteri are el sa se lupte cu milarde plus de draci care pot sa joace fotbal cu soarele? Care sunt de 5500 in razboi constant cu lumea. Care au inteligenta mare. Care au invataturi multe. Care pot fi vicleni.

Omul pe care il vezi in oglinda poate fi pastratorul sufletului tau? Poti sa i-l incredintezi lui sa-l pastreze pentru 100 ani ? Nu e el oare ca si copilul de 3 ani in fata dracilor?

Si atunci ce te faci? Pai cheama pe Dumnezeu cu puterea lui infinita sa ti se alature si sa-ti pastreze sufletul pentru rai.

Doamne, forteaza-ma spre mantuire pe mine si pe cati mai multi oameni si ai grija de sufletul meu pentru toate eternitatile ca sa ajunga in rai pentru toate eternitatile sau unde tu consideri ca e mai bine pentru bine si la fel ai grija de sufletele cat mai multor oameni. Du-ma la religia cea mai buna in ochii tai si da-mi intelegerea tuturor religiilor. Forteaza-ma sa am fericire in TOATA viata aceasta si TOATA viata cealalata sau cat mai mutl posibil, si la fel da cat mai multor oameni. Invata-ma ceea ce tu crezi ca trebuie sa stiu si la fel invata cat mai multi oameni la fel. Da-mi intelepciune, frumusete si tot ceea ce e bun si la fel da si celorlalti oameni. Da-mi te rog ceea ce imi trebuie pentru toate eternitatile si forteze-ma cu blandete si bucurie ca sa iau si la fel da si celorlalti oameni. Amin.

Dupa ce ai zis rugaciunea de mai sus ca Dumnezeu sa te ajute, sufletul tau nu va mai fi in mainile unui baiat de 3 ani si va avea o sansa reala de mantuire.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 16.01.2012, 00:54:23
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 544
Implicit

Cum sa ai bani gratis, daca conduci o prganiozatie sau familie. Pai exista o lege care zice cam asa. Ceea ce dai aproapelui tau , primesti insutit de la Dumnezeu.

Dai un leu, primesti 100 adica primesti 99 de lei gratis. Dai 10 lei, primesti 1000 adica 9990 lei GRATIS. Dai 100 de lei, primesti 10 000 adica 99900 lei GRATIS. Dai 1000 de lei primesti 100 000 adica 99 000 lei GRATIS. Dai 10 000 primesti 1 000 000 lei GRATIS, adica 990 000 lei GRATIS.

Deci incepe cu 20 de lei dati aproapelui si cand primesti inapoi 2000 da 200 si cand primesti inapoi de 100 de ori mai mult adica 20 000 da inapoi 2000.

Sau stabileste o limita si peste acea limita jumatate da lui Dumnezeu.


La fel in familie, ceea ce faci sotului si copiilor ti se intampla si tie. Daca vrei sa fie bine ajuta-ti sotul/sotia sa isi indeplineasca aspiratiile sale si Dumnezeu ti le va indeplini pe ale tale. Omul a primit porunca de la Dumnezeu sa munceasca, si din cate am inteles aceasta porunca se aplica si la barbat si la femeie. Lasa-ti partenerul sa isi urmeze cariera pe care o doreste, sa se realizeze cat mai mult din toate privintele si asa te vei realiza si tu.

Nu uita ca in primul rand partenerul/ra si copiii trebuie realizati din punct de vedere religios, crestin ortodox, din punct de vedere al drumului spre rai.

In primul rand nu te astepta ca tu sa reusesti cu puterile tale. Roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa primesti bani gratis dand aproapelui tau si apoi sa te ajute sa fii o familie fericita.

Marcu 10:"29. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie,
30. Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică.
"

Cei care nu sunt foarte bogati, e bine sa foloseasca aceasta lege. Poate ca nu exista sunt foarte sarac ca sa iau bani gratis.

Last edited by spre_rasarit; 16.01.2012 at 00:57:05.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 16.01.2012, 01:37:54
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 544
Implicit

Cum a explicat un crestin unui musulman de ce crestinismul e mai bun. Nu e cu exactitate dar ideea generala e aici:

Vasile stii oameni straini?
Da stiu.
Vasile ai lucratori, cei care iti muncesc si iti zic stapan?
Da.
Vasile ai copii?
Da am.
Cine te mosteneste, daca sa zicem ca lucratorii te asculta cuvant cu cuvant iar copiii nu te asculta ca lucratorii?
Chiar daca copiii ma asculta iar lucratorii nu ma asculta, copiii ma mostenesc.

Pai asa e si cu religiile. Sunt religii care nu cunosc poe Dumnezeu si nu mostenesc raiul. Sunt religii care cunosc pe Dumnezeu si fac din oameni poporul lui Dumnezeu. Cat de buni ar fi acestia, nu mostenesc raiul. Apoi e crestinismul care prin botez te face copil al lui Dumnezeu si mostenitor al Imparatiei Cerurilor.

In multe biserici eswte icoana mare pictata in care IIsus scoate pe Adam si Eva din iad.

1. Daca Adam si Eva nu erau in iad, IIsus nu putea sa-i scoata din iad.
2. Daca religia greaca veche sau Legea Veche puteau sa scoata oameni din iad, poate ca Adam si Eva ieseau inainte din iad si IIsus nu trebuie sa-i scoata din iad.

Evanghelia lui Nicodim spune ca IIsus a deschis portile raiului si ca s-a dus in iad de i-a scos pe oameni si apoi i-a botezat dupa moarte, facandu-i copii ai lui Dumnezeu si mostenitori ai imparatiei raiului. Botezul i s-a facut si talharului de pe cruce si regelui David, profetilor Ieremia si altii care au intrat in iad nefiind botezati.

Deci pe patul mortii daca vin dracii poti inca chema pe Iisus si sa-l rogi sa te ia in rai ca talharul de pe cruce si sa te boteze, cuminece si spovedeasca chiar daca ti-ai irosit viata in pacate.

Last edited by spre_rasarit; 16.01.2012 at 01:43:10.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre viata vesnica iordan Din Noul Testament 22 05.05.2010 18:23:01
stie cineva unde il pot gasi pe parintele savatie bastovoi? bogdan_222 Calugarul 3 30.07.2009 19:27:15