Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 14.07.2011, 16:26:21
Marinela Marinela is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 28.06.2011
Mesaje: 16
Post Braul Maicii Domnului

De ce este considerata rugaciunea "Braul Maicii Domnului" o rugaciune necanonica si care nu trebuie citita, mai ales ca o gasim la vanzare la mai toate bisericile?
Reply With Quote
  #2  
Vechi 14.07.2011, 17:12:16
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.250
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela Vezi mesajul
De ce este considerata rugaciunea "Braul Maicii Domnului" o rugaciune necanonica si care nu trebuie citita, mai ales ca o gasim la vanzare la mai toate bisericile?
In Romania, de f. multi ani a aparut practica editarii de carticele mici , numite filade, pt. rugaciune cu scoul practic de a insoti pe credincios oriunde in drumul sau si a-i facilita acestuia posibilitatea de rugaciune .
Nu mai vorbim ca rugaciunea , pt. a fi auzita , trebuie sa fie facuta din inima , adica in duh si adevar, lucru tare greu, iar pt. a ajunge la un asemenea nivel trebuie sa ai mult exercitiu si trebuiesc anumite conditii de liniste , concentrare, trezvie , etc . Deci nevorbind de acestea , exista totusi porunca Sf. Ap. Pavel care ne indeamna sa ne rugam neincetat , adica oriunde am fi in timpul unei zile si indiferent daca ne putem aduna /concentra la asa ceva sau nu . De ce aceasta sfatuire , pt. ca Hristos vazind rivna noastra neincetata si ca in loc sa ne indeletnicim cu pacatu preferam sa citim sau sa rostim o rugaciune chiar daca nu o si intelegem , sa se milostiveasca spre noi si sa ne acopere mereu cu milele sale .
In acest scop s-au facut filadele .

Dar asa cum am spus , nevorbind de aceste considerente, trebuie sa stim clar si sa avem format acest obicei si convingere ca ori de cite ori ne imboldeste sufletul sa cumparam sau sa ne rugam dupa orisice carte sau carturie noua mai inainte trebuie sa o verificam daca este ortodoxa si daca este canonica . Altminteri de inglobam in pacat cu nemiluita si putem constata ca dorinta noastra nemaipomenit de rivnoasa spre rugaciune nu era de la Dumnezeu ci de la diavol tocmai pt. a ne insela si ne batjocori ca ce mari rugatori suntem noi si cum nu ne putem noi domoli aceasta dorinta cu dreapta judecata .
Ca atare, cartile canonice ortodoxe au cel putin trecut pe ele , in mod obligatoriu, binecuvintarea ierarhului cu care poate aparea tiparitura . Si mai mult , cu cit cartile sunt editate la un nivel mai central al bisericii ortodoxe cu atit au mai mult stipulate pe ele editura mitropoliei sau a patriarhiei sub care apar , binecuvintarea sub care apare si eventual institutul caruia ii apartine tiparitura .
Fara aceste specificatii , oricit de ,,bune" sau de ortodoxe ar parea tipariturile si chiar daca sunt cumparate din reteau BOR, ele nu sunt carti canonice sau poate nici ortodoxe si cu atit mai mult sunt destinate gunoiului si nu se citesc !
Nu discutam de ce totusi se vind prin reteau BOR !

Revenind la filada cu briul Maicii Domnului , nu este canonica deoarece nici o carturie nu are datele mai sus prezentate , marcate pe ea .
In al doilea rind, legat de povestioara de inceput in care se spune cum a fost gasita aceasta rugaciune ca si in sfaturile legate de modul cum si cit sa citim aceasta carturie trebuie sa atragem tare mult atentia ca ortodoxia nu este magie, nu este vrajitorie, nu este scamatorie, adica nu are expresii consacrate, anumite formule de zicere pe care daca nu le zicem nimic nu am facut sau daca le zicem intocmai vom descoperi mari fericiri ! Nu, nu este asa , nu exista formule sau rugaciuni magice , facatoare de minuni in ortodoxie !
Ortodoxia se bazeaza pe faptul de a te ruga , pe inima buna , pe zdrobirea de suflet si pe pocainta , ca si pe smerenia pe care esti in stare sa o desvolti in timul rugaciunii si nu pe formule verbale . Se bazeaza pe comuniunea de duh pe care reusesti sa o desvolti in timpul rugaciunii si nu pe formule .
Mai apoi , ortodoxia se bazeaza pe cartile de rugaciuni deja tiparite , care reprezinta sinteza (cele mai frumoase si profunde rugaciuni ale sfintilor bisericii) rugaciunilor din toate timpurile si care multe sunt pt. destinatii precise : de multumire, de lauda , de ajutor.
Este insa f. adevarat ca in ziua de astazi crestinii , minati de nebunia timpurilor in care traim , nu mai vor sa se roage dupa carti bine rinduite, canonice , nu ii mai sunt suficiente sfaturile si rugaciunile cele vechi lasate de sfinti ci ei vor ceva inedit , socant, miraculos , uimitor , cit de secret si nu prea cunoscut , care sa aibe imediat putere si care sa fie atit de lucratoare incit sa umple curtea de masini si de vile si alte bunuri si sa ii sudeze lui Costel piciorul rupt de dimineata pina la lasarea serii (niste exemple, desigur triste).
Asa exista o nebunie generala printre crestinii de astazi pt. a obtine , chiar daca s-ar da peste cap, tot felul de aiureli, numite rugaciuni , precum : briul MD., Cele 12 vineri , Epistolia Mintuitorului sau a MD., Rugaciunea celor nu stiu cite luminari s.a.m.d. Toate nebuniile din lume le cauta crestinul din ziua de astazi , numai sa se roage dupa Psaltire, Acatistier , Ceaslov, Mica Pravilioara si Cartile de rugaciuni ... asta nu mai vor . Ei cauta in credinta zilelor noastre noul, ineditul, modernul , socantul precum il cauta in lume uitind ca cele doua nici macar nu se aseamana dara-mi-te sa fie identice .
Sau daca vreun crestin dintr-acesta, al zilelor noastre, vrea sa-ti dea , sa zicem, rugaciunea celor 888 de luminari , crezind ca iti face un mare bine (cit s-a zbatut el sa gaseasca aceasta rugaciune si tie ti-o da pe gratis, din dragoste , si tu ... !), si tu il refuzi ...pai esti gata, ai stricat fratia cu el , deja te-a fumat si te-a categorisit ,,cum ca stiu eu ce crestin esti tu !"

Deci , briul MD. este necanonica(ea, carturia si nu briul in sine !) pt. motivele expuse , iar practica rugaciunii crestinului de rind se face numai dupa cartile Bisericii Ortodoxe . Restul nu este treaba noastra si nici de la Dumnezeu nu este !
__________________
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul .

Last edited by zaharia_2009; 14.07.2011 at 17:26:21.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 14.07.2011, 18:27:46
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.346
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela Vezi mesajul
De ce este considerata rugaciunea "Braul Maicii Domnului" o rugaciune necanonica si care nu trebuie citita, mai ales ca o gasim la vanzare la mai toate bisericile?
Am gasit pe acest site un articol legat de aceste carticele pe care inca le mai gasim, din pacate, la pangarele unor biserici:

http://www.crestinortodox.ro/credint...lui-97527.html
Reply With Quote
  #4  
Vechi 14.07.2011, 20:00:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 29.658
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela Vezi mesajul
De ce este considerata rugaciunea "Braul Maicii Domnului" o rugaciune necanonica si care nu trebuie citita, mai ales ca o gasim la vanzare la mai toate bisericile?
Din Pacate si Patriarhia si cei aflati in subordinea ei se fac vinovati de nesupravegherea distributiei anumitor carticele . Am spus carticele , poate mult mai corect , brosuri ce sunt puse la vanzare fara a avea binecuvantarea ceruta ! Sa te feresti de aceste brosurele care au impanzit si Manastirile , mai cu seama aleiile acestora , unde fiecare face comert cu te miri ce ! Asa , ca o scurta informare , iti aduc la cunostinta ca la Targul International de Obiecte Bisericesti de anul acesta , Patriarhia a refuzat sa participe datorita invaziei de "falsuri" atat in obiecte bisericesti cat si in diferite carticele de rugaciuni , invataturi , povete , care nu au nici un fel de aprobare BOR , si nici binecuvantare din partea mai marilor bisericii noastre . Atentie , nu numai la brosuri , dar si la iconite , la tot felul de falsuri produse de SRL-uri dornice de profit . Excrocii profita de calendarul liturgic al Bisericii Ortodoxe care cuprinde numeroase sarbatori , rugaciuni si cantari in cinstea Maicii Domnului , iar cererea find mare , oferta este pe masura si din partea celor care nu au treaba cu Ortodoxia , ci doar au in cap profitul ! Investitile din partea excrocilor sunt minime , si tocmai de aceea ei tiparesc brosurele de rugaciuni , de proasta calitate a hartiei , si cu coperti de mana a treia . Deci , atentie ce cumperi , de la cine , ce scrie pe prima sau a doua pagina , si obligatoriu sa-ti intrebi duhovnicul despre intentia de a face o anumita achizitie in cele sfinte .
Iti amintesc , referitor la nedumerirea ta , ca Tipografia Cartilor Bisericesti , Tipografia Basilica , sau cea de Misiune Ortodoxa , nu o sa-ti faca surprize neplacute in acest sens , si-ti reamintesc ce scrie in Minei pe August - Ed. Tipografia Cartilor Bisericesti referitor la Braul Maicii Domnului , de cum trebuie sa premarim aceasta :
"Iata loc preamarit , iata casa pururea luminata , intru care s-a pus visterie cu darul ,cinstit Braul fiicei lui Dumnezeu , veniti oamenilor , de scoateti aratata luminare si curatire si strigati cu inima multumitoare : Preasfanta Fecioara , bine te cuvantam cei mantuiti cu nasterea ta . . . "
Braul Maicii Domnului incinge Biserica lui Hristos cu rugaciunea si cu harul Fecioarei preasfinte si apara pe credinciosi de smintelile vrajmasului .
Aici e problema , ca acest vrajmas "teolog" nu sta cu bratele incrucisate , si nascoceste alte si alte rugaciuni pentru a impovara mintea credinciosului de rand , pentru a-l duce in deruta , pentru ai imprastia mintea , pentru a-l vlagui , si obosi , si de aceea se cere un program ordonat , un program binecuvantat si supravegheat in rugaciunile pe care le facem , caci altfel ajungem sa le balmajim pe toate uitand cu timpul de cele mai frumoase rugaciuni si acatiste Ortodoxe ce au binecuvantari de zeci si sute de ani . Sa ne ferim de "inventatorii " in cele bisericesti , de "noiii" teologi ai vremurilor de pe urma .
__________________
De ce ii este omului de astazi foame?
De iubire si de sens. -- Nicolae Steinhardt
Reply With Quote
  #5  
Vechi 15.07.2011, 15:11:56
romanbun romanbun is offline
Member
 
Data înregistrării: 20.05.2011
Mesaje: 95
Implicit Sunt ortodox

Cred si eu ca avem destule rugaciuni de "traditie" de folos crestinului aflat in nevoi... Carticele sunt bune intr-un fel, pentru cei ce calatoresc ( des sau zilnic), dar sa fie cu rugaciuni din categoria celor de mai sus: acatiste, canoane, paraclise, etc.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 20.07.2011, 20:35:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 29.658
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romanbun Vezi mesajul
Cred si eu ca avem destule rugaciuni de "traditie" de folos crestinului aflat in nevoi... Carticele sunt bune intr-un fel, pentru cei ce calatoresc ( des sau zilnic), dar sa fie cu rugaciuni din categoria celor de mai sus: acatiste, canoane, paraclise, etc.
Doamne-ajuta!
Sunt astfel de carticele , cu cele mai importante rugaciuni , si unele au si Acatiste , dar au tiparita binecuvantarea si sunt tiparite de Editurile consacrate ale BOR !
__________________
De ce ii este omului de astazi foame?
De iubire si de sens. -- Nicolae Steinhardt
Reply With Quote
  #7  
Vechi 22.08.2011, 09:58:16
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.940
Implicit Iata un comentariu facut de Arhim. Arsenie Papacioc

Frați creștini,

În ultimii ani ni s-au oferit diferite surogate ale credinței, prin răspândirea unor scrieri ce se numesc apocrife, care sunt condamnate de Biserică. Cea mai cunoscută dintre acestea este cărticica "Visul Maicii Domnului", retipărită de nenumărate ori la diferite edituri, dar și de unele parohii, acordându-i-se chiar și "înalte binecuvântări". Broșura prezintă la început câteva rugăciuni obișnuite ale Bisericii dar adaugă și un "text" despre care se crede că ar fi fost trimis de Dumnezeu oamenilor. Acest "text" nu a fost acceptat de Biserică, dar unii au considerat că ar întreține un sentiment de evlavie. În realitate, însă, apocrifa ademenește sufletele mai slabe spre o credință greșită, spre superstiție.

Se vorbește acolo despre un vis pe care l-a avut Maica Domnului, în care i s-au vestit dinainte toate patimile Domnului. Dar noi știm din Sfânta Scriptură că la numai 40 de zile de la nașterea Fiului ei i s-a vestit de către Dreptul Simeon: "Și prin sufletul tău va trece sabie". Cu alte cuvinte: vei asista la răstignirea Fiului tău.

Deci nu era nevoie de un vis pentru a o "înștiința" sau menaja pe Maica Domnului deoarece i se vestise încă de la Întâmpinarea Domnului. Maica Domnului știa de calvar și din cuvintele Domnului când le spunea ucenicilor Săi: "Fiul Omului trebuie să pătimească multe… și să fie omorât…” (Luca 9;22). Încă și din Vechiul Testament pe care îl cunoștea, cu siguranță, Maica Domnului știa de patimile lui Mesia.

De-a lungul vremii, Biserica s-a confruntat cu multe descoperiri și vedenii, dar Părinții duhovnicești le-au privit cu circumspecție și de multe ori au preferat să le respingă decât să cadă în vreo greșeală. Vedem aceasta mai ales în Pateric și în Viețile sfinților. Astfel, sfântul Diadoh al Foticeii ne îndeamnă să nu primim nici vis, nici arătare, nici lumină, nici glas, nici strălucire, pentru că de cele mai multe ori sunt batjocură a dracilor. Și chiar dacă vedenia este de la Dumnezeu, El nu se supără dacă nu o primim pentru că știe că din pricina dracilor ne apărăm. (Filocalia, vol. 1).

Respectivul răvaș susține că: "dormind Preasfânta Fecioară în muntele Eleonului, când a fost în cetatea Betleemului, a venit acolo și Domnul nostru Iisus Hristos care i-a spus: Maica Mea Preasfântă, adevărat vis ai visat. Iar de va scrie cineva visul tău și-l va purta cu sine și în casă îl va păstra, de acea casă vrăjmașul nu se va apropia și duhul cel necurat se va goni. Arhanghelul Mihail va fi lângă dânsul îndreptând calea lui, iar la dreapta judecată va afla milă și va fi primit în împărăția cerurilor."

Pentru asemenea cazuri de falsă credință, Pravila Bisericească vestește cu luminat adevăr: "Dumnezeu nu voiește să fie slujit prin minciună căci ceea ce astăzi minciuna pare că zidește, mâine distruge împătrit mai rău ." În Pravila Bisericească amuleta este considerată un obiect făcut de oameni spre a le aduce noroc sau a-i apăra de pagube, dar care este, în realitate, un semn al necredinței în Dumnezeu. De aceea se canonisește ca și vrăjitoria fiindcă este neplăcut lui Dumnezeu.

Siguranța că te vei mântui este o ispită grea care își are rădăcina în mândrie, ispită a celui rău tocmai pentru a-l îndepărta pe om de la mântuire. Atitudinea corectă este cea ortodoxă adică nădejdea mântuirii, nu certitudinea. Iată o pildă în acest sens: Un bun creștin ce era preocupat de mântuirea sa se strădui a să împlinească trei lucruri. Mai întâi, ținea să fie bine spovedit întotdeauna. Apoi, dădea întotdeauna pomelnice la Sfânta Liturghie și, al treilea, dădea milostenii. Cel mai important lucru cu care trebuie să ne prezentăm la Judecata de Apoi este dezlegarea de păcate obținută prin spovedanie la duhovnic, nu talismanul. Că nu rămân păcatele nespuse, ori la duhovnic spre iertare, ori la Judecată spre pedeapsă.

După moarte l-au luat îngerii și l-au dus în Rai. Primul lucru de care s-a mirat a fost că n-a întâlnit acolo pe cei care muriseră înaintea lui și care fuseseră siguri că se mântuiesc. Al doilea, s-a mirat că a aflat pe unii la care nu se aștepta, care după socoteala omenească nu aveau șanse de mântuire. Și cea mai mare mirare pentru el a fost că era și el acolo, din mila lui Dumnezeu. Asta înseamnă să ai nădejde, nu să fii sigur.

Așa și noi, fiind ortodocși, nu ne vom lăsa "duși de nas" de garanțiile unui vis sau talisman care ne promite că "la Judecata de Apoi vom afla milă". Fraților, fără spovedanie, fără dorința de a ne curăți viața, nu se mântuiește nici un creștin, chiar de ar purta la el toate talismanele din lume.

Mai departe se spune acolo: „iar de va scrie cineva Visul și-l va purta cu sine… arhanghelul Mihail va fi lângă dânsul îndreptând calea lui". Niciodată nu-i va cere Hristos vreunui creștin ca, de dragul Lui, acesta să-și vopsească barba în albastru sau să-și pună la pălărie o pană mare de păun. La fel, nici nu-i va cere vreodată să poarte la el vreun talisman. În schimb Mântuitorul ne cere să ne purtăm crucea vieții cu răbdare.

Apostolul Iacov spune: "credința fără fapte este moartă". Iar faptele înseamnă să împlinim poruncile lui Hristos din Evanghelie. În schimb, omul care poartă „Visul” sau „Talismanul” împlinește porunci omenești și crede că acestea îi vor aduce mântuirea. El caută o credință ieftină, care nu-i cere nici un efort. Credința lui se află în buzunar și nu se cere dovedită prin fapte bune. Se laudă cu talismanul și-i găsește diferite întrebuințări: vestă antiglonț, paratrăsnet, le atribuie putere de exorcizare.

Se mai spune acolo că "din acea casă în care va fi păstrat, duhul rău va fi gonit". Dar Sfinții Părinți spun că diavolul are îndrăzneala să intre și în biserică și în Altar, numai în Sfântul Potir nu-i îngăduie Dumnezeu să intre. Deci de vom crede că nu va intra în casa ce are talismanul, se îmbolnăvește dracul de râs! Iată cât de grosolană este înșelăciunea vrăjmașului pentru cei creduli, și cu câtă obrăznicie se folosește el de numele Maicii Domnului și al Arhanghelului Mihail pentru a înșela. Aceasta din cauza urii nestăvilite pe care o are față de Arhanghelul Mihail care i s-a împotrivit, și față de Maica Domnului care i-a zdrobit capul.

Mai nou, se face reclamă la diferite lănțișoare cu cruciulițe aducătoare de noroc și câștig care, zice-se, au girul Ierusalimului. Iarăși o credință care nu-ți cere nici un efort. Dar un proverb românesc spune: "Dumnezeu îți dă dar nu-ți pune în traistă". Altul german: "Dumnezeu ajută pe marinar la vreme de furtună, dar timonierul trebuie să fie la cârmă".

Înțelepciunea popoarelor arată de mult prăpastia dintre credință și credulitate. Iubesc naivitatea, spunea cineva, dar nu la bărboși. Bărboșii se cade să fie înțelepți.

Cumpărătorii dornici de noroc și-au achiziționat bijuteria miraculoasă doar-doar cocoșul cel bătut din poveste va aduce punguța cu doi bani. Niciodată nu vom trăi fără probleme și fără săbii îndreptate împotriva noastră, dar toate acestea nu trebuie să ne descurajeze. Nu trebuie să ne dăm bătuți. Dumnezeu știe necazurile noastre dar ne curățește prin ele așa cum se curăță aurul în cuptor.

Dumnezeu ne-a mântuit prin Cruce, nu prin dreptate, nu prin minuni. Pe Cruce Hristos era biruitor iar Satana era învins. Deci nici un creștin nu este scutit de crucea sa, pentru că este un dar de la Dumnezeu spre mântuire. Suferința nu este numaidecât o pedeapsă dar chiar dacă ar fi, ea este un canon care ne ajută să ne îndreptăm, să ne întoarcem la bine.

De vreți să vă pregătiți pentru viață și să nu aveți surprize, bune sunt studiile, bună e ingineria și mai bună este meseria – brățară de aur -, bună este tehnica, bune sunt limbile străine, dar cea mai temeinică pregătire este studiul Calvarului și al Golgotei. Asta este școala practică și tehnică, asta este adevărata școală profesională a meseriei de om în lume.

În concluzie, “dorim vânzare bună” celor care comercializează acești idoli în miniatură: Visul, Epistolia, Talismanul și bijuteria de la Ierusalim. Iar puțin credincioșilor care le cumpără – înșelare ușoară, dacă sunt slabi. Dar să nu fie nimeni slab! AMIN!
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote
  #8  
Vechi 22.08.2011, 10:39:14
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.940
Implicit

Acestea citindu-le am indraznit sa pun o intrebare, unui parinte, Ieromonah protosinghel cu doctorate in liturgica si dogmatica:

Mihaela:
Preasfinte Parinte multumim. Am o intrebare: de curand am dat peste Psaltirea Maicii Domnului. Alcatuita asemenea Psaltirii , in catisme ce cuprinde 150 psalmi. Este si aceasta un text fals sau putem sa o citim cu incredere?

Raspuns:
Este un text aprobat de Biserică, dar numai numele e de Psaltire, pt că acele imne și rugăciuni către Maica Domnului nu se compară cu Psalmii lui David. Puteți citi către Maica Domnului Paraclise sau diferite rugăciuni care se citesc și în Biserică, pt că “Psaltirea Maicii Domnului” niciodată nu se citește în Biserică, dar și aceste este un criteriu grăitor pt a vedea care este natura unei scrieri.


Astfel am inteles, ca si Psaltirea Maicii Domnului, de fapt este o colectie de imne scrisa de un calugar atonit din prea plinul iubirii sale de Dumnezeu, dar care nu se ridica la rang de rugaciune. Poate fi citita , cum citesti textele Sfintilor parinti, sau Vietile Sfintilor, dar ca rugaciune de ajutor , sau multumire raman rugaciunile stiute.

Si am mai inteles un lucru foarte important. Rugaciunea nu poate fi folosita pe post de mantra sau de cheie a rezolvarii diverselor probleme, cum am vazut aici pe forum cum cineva intreba de o rugaciune ca sa scape de manie.
Fara lucrare launtirca, fara pocainta, fara indreptare, fara fapte bune, fara plangerea pacatelor, fara a pune inceput bun pocaintei si pornirii pe calea cea dreapta catre Domnul, nu putem astepta sa ne raspunda Dumnezeu, Maica Sfanta, Sfintii si toate Puterile ceresti, si sa ne rezolve necazuri.
Cu iertare Mihaela
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca

Last edited by dobrin7m; 22.08.2011 at 10:41:46.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
rugaciuni

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
BRAUL Maicii Domnului de la muntele athos patricia2006 Generalitati 7 23.07.2012 18:54:39
iconita Maicii Domnului loredana Intamplari adevarate 8 25.09.2010 15:03:34
IPS Teodosie este acuzat ca a facut afaceri cu Braul Maicii Domnului maria_bratu Generalitati 3 23.05.2009 21:55:04
Braul Maicii Domnului in Romania Christiana Stiri, actualitati, anunturi 3 08.05.2008 11:32:52
Acatistul MAICII DOMNULUI cristiboss56 Rugaciuni 6 08.12.2007 06:04:38