Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2012, 16:11:05
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit Despre cele 2 invieri

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai "prima inviere " are deja loc din timpul mantuitorului "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "
Daca asa ai inteles acest verset (ca invierea are deja loc din timpul Mantuitorului), inseamna ca avem de-a face cu 3 (trei) invieri. Pentru ca, pe langa invierea descoperita de tine, mai sunt inca 2: invierea descrisa de Sfintii Apostoli (vezi, spre exemplu, 1 Tesaloniceni 4:13-18) si invierea care va avea loc dupa miile de ani de la invierea descrisa de Sfintii Apostoli.

Citat:
Tot atunci si satana a fost legat .
Atunci Satana a fost legat!? Se vede prin ceea ce se intampla in lumea noastra.

Citat:
Dar na ...daca socotim ca "mortii nu stiu nimic " atunci mai inventam noi inca o venire ca sa ne iasa socoteala cu mia de ani.Desi Iisus spune peste tot ca la venirea lui unii vor invia spre viata vesnica iar altii spre osanda vesnica.
1. Ca "mortii nu stiu nimic" o spune Scriptura, in repetate randuri si o confirma si cei care au fost inviati. Trebuie sa dai dovada de multa necredinta ca sa contrazici acestea.

2. Cum ramane cu invierea care va avea loc dupa o mie de ani (sau mi de ani) de la prima inviere. Cum talcuiesti versetul care spune: "si ei au înviat si au împărătit cu Hristos mii de ani. (sau o mie de ani). Iar ceilalti morti nu înviază până ce nu se vor sfârsi miile de ani. "(Apocalipsa 20:4,5)? Se observa (din avion) ca este vorba de 2 invieri separate de o perioada lunga de timp. Cum se impaca acest lucru cu teoria ta precum ca toti invie odata?

Last edited by grasu77; 28.01.2012 at 16:30:06.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce stiti despre cele 12 vineri? totalsistem Generalitati 11 06.06.2017 00:56:31
Obiceiurile necrestine din ziua Sf. Invieri. SSB Despre Biserica Ortodoxa in general 14 24.04.2011 23:01:30
despre cele 14 carti Ioana-Andreea Secte si culte 1 06.04.2010 22:01:17
De ce doar trei invieri? costel Generalitati 9 17.10.2009 22:44:22
Despre cele dumnezeiesti Laurentiu Generalitati 1 01.01.2007 14:16:20