Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai "prima inviere " are deja loc din timpul mantuitorului "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "
|
Daca asa ai inteles acest verset (ca invierea are deja loc din timpul Mantuitorului), inseamna ca avem de-a face cu 3 (trei) invieri. Pentru ca, pe langa invierea descoperita de tine, mai sunt inca 2: invierea descrisa de Sfintii Apostoli (vezi, spre exemplu, 1 Tesaloniceni 4:13-18) si invierea care va avea loc dupa miile de ani de la invierea descrisa de Sfintii Apostoli.
Citat:
Tot atunci si satana a fost legat .
|
Atunci Satana a fost legat!? Se vede prin ceea ce se intampla in lumea noastra.
Citat:
Dar na ...daca socotim ca "mortii nu stiu nimic " atunci mai inventam noi inca o venire ca sa ne iasa socoteala cu mia de ani.Desi Iisus spune peste tot ca la venirea lui unii vor invia spre viata vesnica iar altii spre osanda vesnica. 
|
1. Ca "mortii nu stiu nimic" o spune Scriptura, in repetate randuri si o confirma si cei care au fost inviati. Trebuie sa dai dovada de multa necredinta ca sa contrazici acestea.
2. Cum ramane cu invierea care va avea loc dupa o mie de ani (sau mi de ani) de la prima inviere. Cum talcuiesti versetul care spune:
"si ei au înviat si au împărătit cu Hristos mii de ani. (sau o mie de ani). Iar ceilalti morti nu înviază până ce nu se vor sfârsi miile de ani. "(Apocalipsa 20:4,5)? Se observa (din avion) ca este vorba de 2 invieri separate de o perioada lunga de timp. Cum se impaca acest lucru cu teoria ta precum ca toti invie odata?