![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Un prieten mi-a dat batai de cap provocandu-ma sa dezbatem un anumit pasaj din Biblie.Sincer,m-a pus si pe mine in incurcatura,iar in urma cercetarilor facute,atat cat am putut gasi pe internet,Biblie,diverse screri,nici una nu a fost intr-atat de plauzibila incat sa explice acest fragment:
Facere 6:1-2 "Iar după ce au început a se înmulți oamenii pe Pământ și li s-au născut fiice, fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit". Am gasit interpretarea unora cum ca fii Lui Dumnezeu ar fi fost oameni care traiau in spiritul Lui Dumnezeu,cei cu adevarat credinciosi,insa mie mi se pare ca se face foarte clar distinctia : fii Lui Dumnezeu si fiicele oamenilor de pe Pamant. Apoi: Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!" 4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriași, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime. Deci,din aceasta unire rezulta niste oameni care "sunt numai trup".Iar,in acelasi timp pe Pamant apar uriasii...cine sunt acesti uriasi?Daca s-ar fi facut referire la o trasatura morala,de suflet,atunci ar fi putut fi numiti si ei tot "Fii ai Lui Dumnezeu,nu?" Daca fii Lui Dumnezeu nu sunt ingerii,atunci ce natura au ei si de unde veneau? Și a zis Dumnezeu: " Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"-la inceputul Genezei,facandu-se referire la oameni,se foloseste explicit denumirea de om si nu de "fiu al Lui Dumnezeu" Cum de Adam,Cainan,Matusalem,dar si multi altii sunt mentionati ca ar fi trait sute de ani,aproape de o mie? M-as bucura daca cineva stie de unde se pot gasi niste referinte,explicatii despre aceste pasaje.Ma gandesc ca voi ati sti mai bine spre ce sa ma indrumati.Multumesc!
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Cine a citit "Vanga" de Krasimira Stoianova? | Adriana Cluj | Generalitati | 10 | 19.10.2010 14:43:59 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Cine suntem? Ne ducem in lume si cautam tot "al nostru si ai nostri"? | sophia | Generalitati | 40 | 03.05.2010 22:06:45 |
|