Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2012, 07:06:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit Menirea fiecaruia

În primul rînd, să lămuresc sensul cuvîntului, că să evit discuțiile inutile despre soartă sau predestinare. Menire aici va avea strict sensul de chemare, rol, rost, sarcină sau misiune. Cuvîntul "menire" l-am întîlnit doar cu acest sens în predicile Părintelui Galeriu.

Ați avut vreodată gîndul că Dumnezeu v-a chemat pe acest pămînt, în această viață, cu un anumit scop particular? Evident că toți trebuie să țintim mîntuirea, dar pentru a ajunge foarte aproape de Hristos, trebuie să facem dovada iubirii semenilor, ajutîndu-i în diverse moduri. Poate că mai nimerit ar fi să întreb așa: ați simțit că veți avea în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat o anumită misiune specială, ajutîndu-i pe ceilalți cu ceva anume?

Încă o dată, nu discutăm aici despre destin, ci despre alegerea proprie a celui mai potrivit fel în care să ne mîntuim ajutîndu-i pe oameni să se mîntuiască de orice fel de rău, fizic sau spiritual, vremelnic sau veșnic.

Ca să fie mai simplu de înțeles, dau cîteva exemple:

- Părintele Galeriu și-a împlinit menirea devenind un bun predicator, ajutînd astfel la mîntuirea multora.
- Părintele Stăniloae a lăsat în urmă o vastă operă, îmbogățind patrimoniul creștin ortodox, oferind răspunsuri oamenilor, ajutînd teologii mîntuind cititorii de erezii șamd.
- Ioan Botezătorul și-a împlinit menirea devenind înaintemergătorul și botezătorul Lui Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este menirea omului pe pamant? sophia Din Vechiul Testament 29 22.11.2009 10:17:57
Ce inseamna sa nu iti gasesti menirea Mihailescu_Daniel Generalitati 16 20.02.2009 16:55:36