Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2012, 15:58:42
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Intrarea Maicii Domnului in Biserica - Intrebari

Am auzit astazi la slujba povestea din Apostol, am citit si articolul de prima pagina a site-ului si totusi am unele nelamuriri.
Poate stie undeva unde scrie in amanunt...

Intrebarile:
1. A fost dusa la un templu, sau o biserica crestina?
Asa cum se descrie pare a fi altarul unei biserici crestine. Deci se descrie Sfanta si Sfanta Sfintelor. Sfanta era altarul, Sfanta Sfintelor era masa?
2. A stiut Zaharia de pe atunci cine este Maria, ca s-o duca tocmai in Sfanta Sfintelor, sau asa erau duse toate fetele? Se spune ca erau si alte fete acolo.
3. Se intelege din poveste ca acolo si locuiau/mancau.
Dar atunci nu era un altar si nu era o biserica. Nu inteleg unde stateau copilele alea si ce faceau acolo.

Si de fapt revin la o intrebare care ma preocupa: cand a fost prima biserica crestina? Cum arata? (S-ar intelege ca era inainte de venirea lui Iisus...)
Era asa ca astazi: cu altar inchis si usile imparatesti?

Si Elisabeta era verisoara cu Maria. Dar atunci inseamna ca Zaharia era cu mult mai batran decat ele amandoua, sau era si Elisabeta mult mai mare decat Maria (nu stiu daca Zaharia era deja insurat la vremea aceea cu Elisabeta). Dar Maria avea cam 3 ani cand a fost dusa la templu, iar Zaharia era deja preot (crestin?).
Nu reusesc sa le pun cap la cap...

Last edited by sophia; 21.11.2012 at 16:02:49.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrarea in Biserica a Maicii Domnului georgeval Diverse Sarbatori 19 21.11.2017 00:42:15
Floriile - Intrarea Domnului in Ierusalim Manuela Intrebari utilizatori 1 17.04.2011 09:23:29
Psaltirea Maicii Domnului Tia Rugaciuni 24 09.10.2010 20:34:38
Psaltirea Maicii Domnului Daniela87 Rugaciuni 42 04.03.2010 12:51:39
Icoane ale Maicii Domnului cristiboss56 Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 23.01.2010 15:37:16