Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2013, 21:04:22
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Ispite in timpul slujbei de Duminica !!!

Nu prea merg des pe la biserica,insa si atunci cand,ma mobilizez cumva si ma duc, ma confrunt cu mari probleme dupa cum urmeaza :
1).Tot timpul slujba imi pare epuizant de plictisitoare,si am tendita sa ma uit mereu la ceas !
2).Muzica nu imi prea place (mi se pare de inmormantare !) deoarece este o muzica prea trista, si nu exista instrumente (cum sunt de pilda la neoprotestanti sau catolici !)
3). Predica preotului mi se pare monotona,scolareasca,facuta pe un ton plictisitor de retorica popeasca,adica ,pe scurt, un discurs teologal,incapabil sa-mi capteze,suscite si provoace atentia,prea tare !!!

4). Ultima data s-a petrecut chiar un fenomen ,care un pic m-a speriat : mi-a venit sa rad in biserica in timpul slujbei !!!

Era mai pe la inceputul slujbei, cand un gand ma ispitea ca sa-l vad pe preot cum umbla imbracat in hainele de oficiere pe strada, sau cum sta astfel imbracat intr-o crasma cu mana pe pahar si capul in palma, si aceste imagini mentale imi provocau un ras pe care cu greu in stapaneam in interior ca sa nu iasa afara (chiar ma-m gandit sa fug afara sa imi pot da drumul ) !
Din ce ma sileam sa ma stpanesc de aceea hohotele parca vroiau sa iasa, mai tare si mai zgomotos !
Din fericire nu a durat f mult acest episod, apoi reusind sa ma stapanesc !

E adevarat ,insa ca traiesc si momente in care ma pot concentra inspre o traire spirituala superiaora, si acest moment este atunci cand preotul oficiaza Sfintele Taine !
Atunci simt, ca intervine o schimbare, si parca ma racordez la ceva superior ,avand si o traire mai aparte a acelor momente !

As dori,daca se poate sa aflu ce pareri au alti crestini practicanti (si probabil cu un nivel spiritual superior ) despre aceste fenomene care mi se intampla, si cum ar vedea ei o rezolvare, sau cum as putea sa elimin aceste trairi din timpul slujbei !!!
Reply With Quote