Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 26.08.2016, 21:12:20
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit Patriarhul Bartolomeu de Istambul se razbuna pe Biserica Rusiei?

Bartolomeu de Istanbul se razbuna pe Biserica Rusa pentru ca i-a incurcat planurile în ce priveste sinodul talharesc din Creta?

STUPOARE: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor din Ucraina pentru ca l-au sustinut in privinta sinodului filoecumenist din Creta.

Se trezesc suspiciuni legate si de o posibila colaborare cu schismaticul Filaret de la Kiev.

arhiepiscop-greco-catolic-ucraina-sviatoslav-sevciuk_tPatriarhul Bartolomeu l-a asigurat, de asemenea, pe liderul greco-catolic din Ucraina (foto), de rugăciunile sale „pentru stabilitate și pace în Ucraina”.

Intr-o declaratie recenta, Biserica Ortodoxa a Rusiei tocmai atragea atentia asupra atacurilor fara precedent din partea uniatilor (greco-catolicilor), asupra ortodocsilor, inregistrate in ultimul timp in Ucraina.

Astfel, mesajul de multumire, semnat de Patriarhul Bartolomeu, chiar daca urmareste sa demonstreze o apropiere – in „marturisirea comuna si unica” a Evangheliei – intre „Bisericile crestine surori”, demonstreaza in fapt, in fata lumii, o si mai mare ruptura in sanul Bisericii Ortodoxe, decat simpla neparticipare a unora dintre Bisericile Ortodoxe canonice la Sfantul si Marele Sinod din Creta.

Exista suspiciunea ca pentru a se razbuna pe Biserica Rusa, fiindca i-a stricat planurile in legatura cu sinodul pan-ortodox, patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol sa se amestece in treburile Bisericii Ortodoxe din Ucraina facand un pact cu schismaticul Filaret Denisenko. Recent a avut loc o intalnire intre Bartolomeu si presedintele filoamerican al Ucrainei, Poroșenko. Suspiciunea consta in lipsa de transparenta a patriarhului Bartolomeu in ce priveste discutiile din Ucraina care au avut in preajma refuzului Bisericii Ruse de a se prezenta in Creta.

http://sinodultalharesc.tk/bartolome...esc-din-creta/
Reply With Quote
  #2  
Vechi 26.08.2016, 21:15:59
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 617
Implicit

Dupa SINOD, am auzit in repetate randuri in vest, ca Patriarchul Bartolomeu vrea sa dea TOMOSUL, adica Autocefalia pentru Biserica NECANONICA ortodoxa infiintata dupa 1992 in Kiew.


Parca retraim Vremurile Sultanului ( pe jumatate Italian) MURAT al III-lea in anii 1589.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare