![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Veganism - Alcool - Fumat
Cea mai amuzantă amintire din adolescență cu privire la orientarea mea precoce în domeniul “alimentației “ sănătoase a fost atunci când am luat două pietre în mână din curte și le-am lovit una de cealaltă încercând sa “macin” grâu. M-am chinuit așa vreo oră stând jos în curte sub privirile familiei, și ale ochilor vecinilor curioși care probabil miroseau încă o “ciudățenie” de-a mea. După terminarea procedurii am luat grâul rezultat l-am amestecat cu apă și mi-am copt o pâine/azimă “preistorică” probabil. Tot legat de asta,am mai pregătit odată azimă pentru a aștepta Sfânta Treime precum Avraam la stejarul Mamvri … Dar să nu intrăm prea tare în universul copilăriei mele , fiindcă…. Oricum după ce am depășit adolescenta am îmbrățișat destul de mult cealaltă latură a alcoolului și fumatului cât și gastronomiei all-inclusive. Însă tentative și perioade de veganism(sau doar excluderea cărnii), non-smoking (alternative vape și tutun încălzit sau deloc)și prohibiție(abstinență alcool) am avut mereu și în ultima vreme am cam migrat destul de mult spre veganism, reducerea totală a alcoolului și renunțarea la toate formele de fumat/vapat. Totuși in ultima vreme,mai ales când am abordat islamul, mi-a venit “vorba ăia “,a doua opinie(atât Biblia cât și Coranul interzic consumul de carne de porc)și consumul de porc a intrat pe lista neagră pentru mine,mai ales în zona sărbătorilor de iarnă când familia și rudele prețuiesc tăiatul porcului mai ceva ca pe Dumnezeu. Deci nu are rost să spun că am ieșit mai mereu învinși eu și porcul. Uneori doar pentru a menține “pacea” și să fiu și eu ca “toți oamenii” am fost in acele zile “ca toți oamenii”. Însă lupta mea pentru “kosher” și “halal” dacă nu se poate vegetarian a continuat mereu,mai ales când din păcate unele vizite la medic indicau “regim” pentru persoanele din familie. Uneori mai rup eu de bunăvoie toate regulile când mă apucă răzvrătirile, însă acestea sunt din ce în ce mai rare și încet apucăturile bune se stabilizează. Însă deși nu mai eram un consumator prea serios de alcool in ultima vreme,dat fiind faptul că in vremea studenției eram profesionist.Tot contactul cu textul Coranului a pus oarecum capac și relației mele cu alcool, alături de cel al consumului de porc. Nu spun că am luat cumva acest aspect într-un mod de obligație sau interzicere totală însă au intrat ambele in zona de nepermis. Cumva atunci când văd undeva o afirmație care se pretindea a fi de la Dumnezeu, incerc să o anslizeze și înțeleg și să-i percep relevența. Zic, măi dacă totuși a zis asta Dumnezeu, păi înseamnă că nu a zis-o degeaba, așa fără rost. Deci probabil ar fi indicat să încerc să mă conformez,nu așa din frică sau credință oarbă sau alte forme,ci pur și simplu pentru binele meu sau de curiozitate măcar. Una este să îi vorbești unui om despre Dumnezeu, religie, doctrine, spiritualitate și cu totul altceva este să îi dai buzna în frigider și să-i arunci toată slănină, jumările și cârnații. Ei bine cam asta face în primul rând Dumnezeu și în al doilea rând bolile. Avem cel puțin doi mari dușmani în acest aspect, însă suntem ajutați ca de fiecare dată de împărățiile lumii care ne hrănesc cu otravă câtă dorim noi,mai ales din porc, afumată și plină de chimicale. Adică are și gust bun,nu? Pai cam toate otrăvurile au,de la cola la jack și de la pariez la dunhill. Toate merg că unse, știți de ce? Pai dacă tu ai mânca sănătos,ai bea doar apă și băuturi naturale, fermentate și n-ai consuma droguri,precum tutun și altele… Pai n-ai mai fi bolnav,plus că adoptând o dietă de acest fel te vindeci in mare parte de anumite boli și le încetinești pe celelalte mai grave. Bagi in faliment industria farmaceutica prietene. Bagi in faliment toate fermele de porci,vite (carne/lapte)găini(carne/ouă) care îți oferă în supermarket carne,oua, lapte, brânză pe bandă rulantă. Este mai profitabil să mănânci nesănătos, să consumi alcool, să fumezi să etc. În acest fel oferi locuri de muncă în cel puțin 3 industrii care aduc bani, prima data cea alimentară, după cea farmaceutica și logic celelalte 2 mari alcoolul și tutun. Este un cerc vicios și tu ești manipulat non-stop să-l întreții mai ales prin campanii agresive de publicitate fizică, prin TV/net și prin social media. La fel cum mai demult prin anii 60-70 parcă se susținea prin SUA că fumatul este benefic pentru sănătate,la fel și acum se face reclamă la otravă. Totul doar pentru intersele unor companii din care se îmbogățesc câțiva. Viciul aduce cei mai mulți bani,și ei ne fură legal exploatând asta și ucigându-ne lent in timp ce ne jefuiesc. Într-o lume ideală aceștia vor dispărea fiindcă nu au loc. Așa că ori se reprofilează ori îi eliminăm noi prin simplul fapt că nu-i mai alegem. Noi decidem prin simpla noastă alegere. Însă nu-i chiar așa de ușor…. In continuare vom incerca să vedem cât de ușor sau greu este sa ne schimbam alimentația, viciile și modul de viață într-un mod benefic. Și eu inca mă lupt cu tentații ale viciilor avute sau ale alimentației nesănătoase sau interzise biblic/Coran. Vom continua… Voi cum vă raportați la acestea?
|
||||
|
||||
![]()
In situația mea cel puțin, nu am probleme de consum de alcool sau ceva de genul (nu am băut și nu cred ca o sa beau prea curand), doi la mana, nici sucuri carbogazoase nu beau (ma orientez spre cele naturale cu structura majoritara a fructului (portocala, banana etc). Și, în rest, beau apa și ma hidratez.
Industria alimentelor nesănătoase și cea farmaceutica intr-adevar, sunt în strânsă legătură, am mai observat asta. Cat despre consumul de porc. Eu chiar nu consum porc, nu doar pentru ca e interzis Biblic dar și în Coran, dar pentru ca, personal, nu-mi place carnea de porc (are asa o structura prea dura) :))). Interesanta reteta de azima preistorica :))). Cea mai tare, mai ales ca avea certificare de la mama natura :))
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]()
P.S.: Legat de alimentație, consider ca trebuie păstrat un bun aport nutritiv și sa nu se facă excese.
Cat despre alternative la carne, în privința proteinelor, recomand cu tărie ciupercile și fasolea. Sunt legume cu proprietăți proteice excelente și de asemenea, una mai ajuta și la creier (fasolea).
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eventual or să te lege de supermarket și Antihrist să iei mâncare numai cu semnul fiarei, că n-o să mai fie surse independente de alimentare. Vitele sunt cam kosher, dar au scumpit carnea asta ca s-o facă prohibitivă. Citat:
Citat:
Deci toate trei se îngemănează și au aceeași obsesie să te mulgă și de ultimul ban și să-ți vândă iluzii de împlinire, sănătate sau fericire. Viciul aduce cei mai mulți bani,și ei ne fură legal exploatând asta și ucigându-ne lent in timp ce ne jefuiesc. Citat:
Eu văd carnea de porc ca pe o rezistență culturală în Balcani, te călca oslimanul cu trupele hrăpărețe, îți fura mieii și oile, dar de porc nu se atingea, nici nu cerea tribut în carne de porc sau pasăre. Nu cred că porcul crescut în bătătură te distruge ci parizerul sintetic cu zgârciuri, cocoloașe, resturi și lături la care se înghesuie apărătorii supermaketurilor, mezelurile din supermarket sunt matematic sursă de cancer în timp. Pt ei supermarketul nu e sursă de îmbolnăvire și extorcare, ci e investiție strategică.