Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2025, 14:16:42
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit Miros de mir in casa

In aceasta dimineata in jurul orei 11 a aparut din senin in casa un miros intens de mir din zona icoanelor (nu era vreun geam acolo de unde sa vina ci geamul e pozitionat in cealalta parte a camerei). Am mirosit icoanele si nu provenea de la un obiect anume. Mai mult mirosul a inceput sa se miste prin camera si apoi a disparut. A patit cineva asa ceva vreodata? Nu vreau sa fiu superstitios dar e imposibil sa fi fost de la altceva . Era un miros intens de mir.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2025, 14:43:23
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
In aceasta dimineata in jurul orei 11 a aparut din senin in casa un miros intens de mir din zona icoanelor (nu era vreun geam acolo de unde sa vina ci geamul e pozitionat in cealalta parte a camerei). Am mirosit icoanele si nu provenea de la un obiect anume. Mai mult mirosul a inceput sa se miste prin camera si apoi a disparut. A patit cineva asa ceva vreodata? Nu vreau sa fiu superstitios dar e imposibil sa fi fost de la altceva . Era un miros intens de mir.
Ai spus rugaciunea de dimineață, sau cam asa ceva? Pentru ca daca da, inseamna ca prezenta lui Dumnezeu este in casa ta.

Am mai avut astfel de experiențe in urma citirii Psalmului 50, și a altor rugaciuni. A fost de scurta curata, ce-i drept, dar atât de plăcut. M-am simțit ca si cum am renascut.

Eu zic să nu te impacientezi, eu zic ca este un semn de la Bunul Dumnezeu sa continui pe calea pe care ești, ești pe drumul cel bun. Sa îți ajute Bunul Dumnezeu
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 03.03.2025, 14:56:10
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Ai spus rugaciunea de dimineață, sau cam asa ceva? Pentru ca daca da, inseamna ca prezenta lui Dumnezeu este in casa ta.

Am mai avut astfel de experiențe in urma citirii Psalmului 50, și a altor rugaciuni. A fost de scurta curata, ce-i drept, dar atât de plăcut. M-am simțit ca si cum am renascut.

Eu zic să nu te impacientezi, eu zic ca este un semn de la Bunul Dumnezeu sa continui pe calea pe care ești, ești pe drumul cel bun. Sa îți ajute Bunul Dumnezeu
Culmea e ca nu am citit nimic in aceasta dimineata si nici aseara. Dar cu o zi inainte am citit Acatistul Sfantului Duh si am fost ieri la duhovnic care a facut el ceva rugaciuni pentru mine. Hmm, multumesc oricum de raspuns. E linistitor sa stiu ca ma aflu pe drumul cel bun
Reply With Quote
Vechi 04.03.2025, 00:35:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
Culmea e ca nu am citit nimic in aceasta dimineata si nici aseara.
De multe ori prezenta Duhului Sfant, a ingerilor si a energiei divine nu are legatura cu rugaciunile sau lecturarea cartilor. Ele pur si simplu isi fac cunoscuta prezenta.
Totul este sa fim mereu in asteptare, foarte atenti la ceea ce se deruleaza in jurul nostru.

Daca ma intrebi cu ce se ocupa un credincios eu o sa-ti raspund:

Un credincios mereu asteapta!

Mai toti proorocii ASTEPTAU!
Noe, David, Ilie( drept un mic exemplu) asteptau manifestarile care urmau sa se intample.
Pana si Iisus declara ca inca nu a venit ceasul sa faca una si alta...ca urmare era in asteptare!

Doamne Ajuta!
Vechi 04.03.2025, 13:32:12
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
De multe ori prezenta Duhului Sfant, a ingerilor si a energiei divine nu are legatura cu rugaciunile sau lecturarea cartilor. Ele pur si simplu isi fac cunoscuta prezenta.
Totul este sa fim mereu in asteptare, foarte atenti la ceea ce se deruleaza in jurul nostru.

Daca ma intrebi cu ce se ocupa un credincios eu o sa-ti raspund:

Un credincios mereu asteapta!

Mai toti proorocii ASTEPTAU!
Noe, David, Ilie( drept un mic exemplu) asteptau manifestarile care urmau sa se intample.
Pana si Iisus declara ca inca nu a venit ceasul sa faca una si alta...ca urmare era in asteptare!

Doamne Ajuta!
Corect :). Lecturarea cărților este calea noastră mai "pământească" de a lua legătura cu Duhul Sfânt, cu Tatăl și cu Fiul, și cu Ingerii și cele Cerești.

M-am gândit inițial ca ar avea o legătură cu lecturat cărții, si se pare ca asa a fost. Alex a spus că, cu o zi înainte de experienta a citit Acatistul Sf. Duh.

Indiferent, cat timp astfel de experiențe ne apar, nu exista motiv de îngrijorare. Din contra, trebuie sa fie un moment pentru ca să sesizam și sa ne bucuram de jubileul sufletului nostru ce este în contact cu cele Sfinte
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Răspunde