Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2025, 17:07:37
MihaiAlex
Guest

Implicit Sfat referitor posibila casatorie

Buna ziua tuturor,

Pe scurt, situatia mea este urmatoarea, si as dori parerile voastre de oameni credinciosi:

Am o relatie inca din 2020 cu o femeie foarte credincioasa (merge la biserica in fiecare duminica si cu ocazia fiecarei sarbatori religioase importante, tine toate posturile randuite peste an si saptamana, nu face sex oral in timpul posturilor, se spovedeste, se roaga seara inainte de culcare, ajuta la Pangar cand este nevoie, da de pomana ;a nevoiasi si la biserica etc.).

Inaintea mea, a mai avut 9(noua) parteneri sexuali, printre care si fostul ei mentor/sef, diferenta de varsta dintre ei fiind de 29 ani (ea 28, el 57). El este mai in varsta decat propriul ei tata, iar ea este mai mica decat copiii lui. Cu toate ca partea sexuala a relatiei s-a terminat de multa vreme, relatia lor a continuat, el reusind sa aiba o mare influenta psihica asupra ei. Chiar ca in 2013, cand ea era deja casatorita si avea un amant (coleg de birou, baiat de preot paroh la o biserica mare, veche si importanta din Braila. ca sa intelegeti ca unii popi sunt tare buni in a sfatui pe altii, dar dau gres cu proprii lor copii), mentorul ei a luat-o de sub nasul amandurora (sot si amant) de doua ori si a mers cu ea la doua nunti in afara Bucurestiului unde, mai mult ca sigur, au intretinut relatii sexuale, in amintirea vremurilor de alta data.

In afara de acest "om", s-a mai culcat cu colegul de liceu (clasica prima iubire), pe care l-a inselat cu un nebun care se crede reincarnarea lui Isus, cu un fin ce cununie al parintilor ei (casatorit si cu copil si acela), cu primul baiat cu care s-a sarutat ea vreodata (s-a dus dupa el la mare ca sa faca sex cu el), cu sotul ei (la nunta lor a participat si mentorul...), cu un coleg de facultate (marea dragoste) si cu barmanul unui hotel din Grecia (la care s-a dus singura, pe banii ei, inca o data in luna ocotmbrie a anuui 2019, doar ca sa se culce cu el...). De acestia stiu eu, din spusele ei. Dumnezeu stie cati or fi fost cu adevarat.. Doar este acesta cel mai bine pastrat secret din lume: cati barbati a avut o femeie ïżœïżœ. Ultimul,al zecelea, sunt eu. Din 2020 nu s-a mai culcat decat cu mine. Cel putin asa cred si sper...

Mentionez ca ea si mentorul frecventeaza aceeasi biserica din Drumul Taberei, iar preotul paroh stie despre fosta lor relatie si nu i se pare nimic condamnabil. Dealtfel, acesta a stiut, la vremea lor, de toate aventurile ei si i le-a trecut cu vederea.

Partenera mea are pulsiuni sexuale extrem de puternice chiar si acum, cand este la menopauza si orice barbat cu care sta de vorba, daca este sanatos la minte si la trup, simte sexualitatea pe care o emana. Chiar daca ea nu este o mega frumusete. Este frumoasa, dar nimic iesit din comun.

Asadar: 10 parteneri sexuali (dintre care doar 4 au fost "pur" sexuali, cu restul intretinand realtii mai mult sau mai putin lungi), dintre care 3 au fost inselati. iar una din realtii cu valente de patologie psihiatrica...

In afara de aceste aspecte, ea este o persoana absolut respectabila: o profesionista desavarsita, un om tare bun la suflet, o credincioasa practicanta cum putine am cunoscut, o fiica iubitoare, o matusa grijulie si o partenera de viata de incredere. Ah, uitam: cu cel care se crede Isus a ramas insarcinata cand avea 17 ani si a facut o intrerupere voluntara de sarcina. Insa l-a mintit pe colegul de liceu si i-a spus acestuia ca el este tatal. Iar de atunci, din 1992, nu a avut forta sa spuna adevarul, astfel incat acel om traieste si acum cu credinta ca a fost, la un moment dat, tatal posibilului lor copil.

In final: ma iubeste si o iubesc. Ea doreste sa ne casatorim, in timp ce eu, care am trecut printr-un divort traumatizant, nu doresc acest lucru.

Intrebarile mele sunt: ce ar trebui sa fac si ce ati face voi in situatia mea?

Last edited by MihaiAlex; 09.06.2025 at 18:29:41.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2025, 00:36:53
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Ce însăilare dementă, ce e religios în tot ce povestești, că deja e ca și cum ar trăi în afara Bisericii dacă povestirea e reală.

Ferească-ne Dumnezeu de oameni ca tine și ca ea din Biserică, mare osândă își vor lua unii pentru ce fac și cum se pitesc cameleonic prin diferite unghere ale parohiei.
Vechi 10.06.2025, 04:31:19
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Eu nu am mai pomenit de femei care inainte sa se casatoreasca povestesc in amanunt detaliile aventurilor amoroase din trecut inclusiv partidele de sex oral. Clar este o aiureala.
Vechi 10.06.2025, 07:16:17
MihaiAlex
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Eu nu am mai pomenit de femei care inainte sa se casatoreasca povestesc in amanunt detaliile aventurilor amoroase din trecut inclusiv partidele de sex oral. Clar este o aiureala.
ei, uite ca sunt si femei sincere. si NU, nu este nicio aiureala. faptul ca Dumneavoastra nu ati povestit nu inseamna ca toate femeile sunt la fel.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2025, 07:17:01
MihaiAlex
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiAlex Vezi mesajul
ei, uite ca sunt si femei sincere. si NU, nu este nicio aiureala. faptul ca Dumneavoastra nu ati povestit nu inseamna ca toate femeile sunt la fel.
plus de asta, clar nu ati citit atent ce am scris.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2025, 07:17:59
MihaiAlex
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Ce însăilare dementă, ce e religios în tot ce povestești, că deja e ca și cum ar trăi în afara Bisericii dacă povestirea e reală.

Ferească-ne Dumnezeu de oameni ca tine și ca ea din Biserică, mare osândă își vor lua unii pentru ce fac și cum se pitesc cameleonic prin diferite unghere ale parohiei.
am spus eu ca este ceva religios? am cerut o parere, atata tot.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2025, 07:54:39
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

MihaiAlex: dacă o iubești și te iubește (și sunteți cât de cât siguri că folosiți corect cuvintele) căsătoria e urmarea logică, probabil singura modalitate de a pune ordine în harabura existențială a amândurora. Fiindcă ai și tu istoria ta, doar nu te-ai pogorât în relația asta direct din frescele de la Voroneț.
Vechi 10.06.2025, 08:12:35
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Dragă Mihai, cred că a cere sfat este ceea ce toți ar trebui să facem atunci când suntem în cumpănă, dar folosindu-ne și de propriul discernământ, ca să alegem doar cuvinte înțelepte.

Indiferent de ce te-ar sfătui unul sau altul pentru o situație particulară ca a ta, va trebui să te folosești de cele spuse doar ca de un ghidaj. Răspunsul trebuie să vină în cele din urmă din mintea și inima ta. Iar ca el să fie bun, mintea și inima au nevoie atât de cunoaștere, cât și de limpezire și curățire.

Prin cunoaștere am în vedere mai ales cele despre păcat - ce este în general, respectiv ce înseamnă el cu referire la cele descrise de tine, unde e vorba mai ales despre păcatele trupești. Dar trupul are mare importanță în legătura cu Dumnezeu, nu degeaba este numit "templu al Duhului Sfânt" de către Apostolul Pavel. Și Duhul Sfânt nu poate locui decât într-un templu curat. Trist este că, atunci când trăim în păcate, nu ne dăm seama că nu suntem curați și, prin urmare, lipsiți de har.

Ajungând în starea asta, trebuie să acceptăm că discernământul nostru cu privire la păcat tinde către zero și avem nevoie de cineva ca să ne învețe. Un duhovnic bun, dedicat, care să-ți explice care sunt păcatele trupești, ți-ar fi foarte util. Cunoașterea învățăturii Bisericii cu privire mântuire (inclusiv la păcat) este de mare ajutor - și mă gândesc mai ales la Evanghelii și Noul Testament în general.

Găsești materiale valoroase inclusiv pe acest forum, dacă faci o cercetare pe tema asta. Aș spune, pentru început, să cauți a înțelege ce este curvia și preacurvia, apoi perversiunile sexuale (neadmisibile nici măcar în afara postului) - de ce ele aduc moarte sufletului. Ce este pocăința, care vine în urma conștientizării stării în care ne aflăm, și care ne reînviază. Apoi, ce este iubirea - care ar fi temeiul căsătoriei, ce este aceasta din urmă și care ar fi roadele ei.

Dacă întreprinzi o astfel de cercetare, cu siguranță vei găsi și răspuns la întrebarea ta.
Vechi 10.06.2025, 09:49:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Nici eu n-am mai văzut așa ceva, plus că n-am văzut bărbat care să povestească cu lux de amănunt femeia lui a făcut și a dres, are palmares, când - cu cine - cu câți , în câte triunghiuri amoroase.

Iar perspectiva ca astfel de persoane să stea prin pangar, să atingă lucruri sfinte, să ne dea lecții de moralitate, cucernicie să afișeze un chip neprihănit mi se pare înfiorător, să atingă Sfânta Împărtășanie din care luăm cu toții, după ce a făcut necurății.

Last edited by Iorest; 10.06.2025 at 09:51:58.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2025, 10:27:50
MihaiAlex
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
MihaiAlex: dacă o iubești și te iubește (și sunteți cât de cât siguri că folosiți corect cuvintele) căsătoria e urmarea logică, probabil singura modalitate de a pune ordine în harabura existențială a amândurora. Fiindcă ai și tu istoria ta, doar nu te-ai pogorât în relația asta direct din frescele de la Voroneț.
daca am si eu istoria mea??? ohooooo, si inca cum... a mea este de 100 de ori mai complicata si mai intunecata decat a ei. nu am spus ca sunt coborat direct de pe frescele de la Voronet. eu, sa fiu in locul ei, nu m-ar marita cu mine.
Reply With Quote
Răspunde