Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2025, 09:43:34
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit Dumnezeu vorbește prin duhovnic

https://doxologia.ro/roaga-te-lui-du...antul-potrivit

Aici vorbim de duhovnici normali, nu harismatici.

Articolul sugerează ca atâta timp cât și noi și duhovnicul ne rugam pentru cuvântul potrivit, duhovnicul poate deveni ,,proroc" pe moment dând rasounsuri exacte la probleme abia descrise .

Ce părere aveți, credeți ca e doar experienta duhovnicului sau poate interveni într-adevăr harul?
Reply With Quote
Vechi 30.06.2025, 10:27:51
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
https://doxologia.ro/roaga-te-lui-du...antul-potrivit

Aici vorbim de duhovnici normali, nu harismatici.

Articolul sugerează ca atâta timp cât și noi și duhovnicul ne rugam pentru cuvântul potrivit, duhovnicul poate deveni ,,proroc" pe moment dând rasounsuri exacte la probleme abia descrise .

Ce părere aveți, credeți ca e doar experienta duhovnicului sau poate interveni într-adevăr harul?
Părerea mea personala este ca harul Duhului Sfânt poate interveni și intra în sufletul duhovnicului neharismatic. Cat timp rugaciunea este făcută pentru cuvântul potrivit și vine cu multa credința în suflet, acest lucru se poate întâmpla.

Nu am întâlnit ocazii de genul acesta dar multă parte din sufletul meu spune sa cred ca exista astfel de situații.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Răspunde