Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2025, 17:13:36
Ir07924 Ir07924 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2025
Unhappy Ou găsit împachetat sub pat

Bună ziua! Bunicul meu a murit acum câteva luni foarte brusc (a încept să i se facă rău într-o zi, a murit după două zile) si astăzi mătusa mea făcea curat prin lucrurile lui. Ea a găsit sub patul bunicului, în cutia lui cu sosete, ascuns un ou spart împachetat în hârtie si într-o pungă. Ea si mama cred că a fost pus de unchiul meu care e oltean de origini (din ce am înteles) si are cunostinte de vrăji, blesteme (si motive să facă la casa noastră din cauza a mai multe probleme pe care le-am avut cu el). Mătusa mea a urinat pe ou (care e acum pe un carton), dar nu stim ce ar trebui să facem cu el. Ea voia să îl arunce în toaleta din curte dar i-am zis să nu o facă pentru că nu mi se pare o idee bună să ai ceva de genul rămas în apropierea casei. Cutie cineva ce ar putea seminifica? Ce vrajă s-a pus si cum o putem rupe sau dacă si-a îndeplinit deja scopul (având în vedere că tătaie e mort, dar mama care a rămas să aibă grijă de casă încă are probleme de sănătate sau cu animalele)? În ou era si o chestie neagră, nu stiu ce, nu mi-am putut da seama, dar încerc să pun o poză. Multumesc în avans.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot_20250730_171046_Gallery.jpg (157 Octeţi, 10 views)

Last edited by Ir07924; 30.07.2025 at 17:44:12.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2025, 18:47:43
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Nu putem ști dacă este vorba de vrăji în ce spui tu, dar presupunând că așa este, înseamnă că vorbim de o lucrare a Celui Rău, nu-i așa? Și atunci, la cine căutăm ajutor, cine știm că are putere asupra diavolului? Știi răspunsul.

Deci trebuie să-L chemăm pe Dumnezeu în ajutor. Mai întâi de toate ne rugăm, simplu, să ne ajute și să-i îndepărteze de la casa noastră și de la sufletele noastre pe vrăjmaș. Cum diavolul nu are putere asupra noastră decât prin păcatele pe care le facem, căutăm să ne dăm seama de păcatele pe care le-am făcut de-a lungul timpului, ne cercetăm cugetul, apoi ne spovedim cu toții și-l rugăm pe preot să ne facă rugăciunile de dezlegare, unde e vorba și de îndepărtarea blestemelor ori a vrăjilor.

E bine, după aceea, să-l chemăm pe preot și acasă, pentru o sfeștanie.
Ținem, apoi, o legătură mai strânsă cu Biserica, spovedindu-ne des și cerând sfat duhovnicului, învățând să ne rugăm și să înțelegem cum să ducem o viață pe placul lui Dumnezeu.

Cu cât vom ne vom ține mai strâns lângă Dumnezeu, cu atât ne vom teme mai puțin de Cel Rău.

Domnul să vă ajute!
Vechi 30.07.2025, 20:21:44
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ir07924 Vezi mesajul
Bună ziua! Bunicul meu a murit acum câteva luni foarte brusc (a încept să i se facă rău într-o zi, a murit după două zile) si astăzi mătusa mea făcea curat prin lucrurile lui. Ea a găsit sub patul bunicului, în cutia lui cu sosete, ascuns un ou spart împachetat în hârtie si într-o pungă. Ea si mama cred că a fost pus de unchiul meu care e oltean de origini (din ce am înteles) si are cunostinte de vrăji, blesteme (si motive să facă la casa noastră din cauza a mai multe probleme pe care le-am avut cu el). Mătusa mea a urinat pe ou (care e acum pe un carton), dar nu stim ce ar trebui să facem cu el. Ea voia să îl arunce în toaleta din curte dar i-am zis să nu o facă pentru că nu mi se pare o idee bună să ai ceva de genul rămas în apropierea casei. Cutie cineva ce ar putea seminifica? Ce vrajă s-a pus si cum o putem rupe sau dacă si-a îndeplinit deja scopul (având în vedere că tătaie e mort, dar mama care a rămas să aibă grijă de casă încă are probleme de sănătate sau cu animalele)? În ou era si o chestie neagră, nu stiu ce, nu mi-am putut da seama, dar încerc să pun o poză. Multumesc în avans.
E complicat de spus dacă este vorba de o vraja sau nu, dar recomand sa se facă in felul urmator:

Aruncarea oului la gunoi, cu tot cu carton.
Spune rugaciunea Tatăl Nostru în fiecare seara și de ce nu, în fiecare dimineata.
Cheamă pe părintele tău duhovnic pentru sfestania casei.

De asemenea, pentru a evita sa se mai întâmple astfel de lucruri, trebuiesc oprite legăturile cu cel care e susceptibil sa fi făcut asta, adică în legătură cu unchiul. Nu are rost sa tinem legătura cu persoanele care ne fac rău în viata.

Dumnezeu sa îți ajute ca din nefericita situație, casa ta sa devina un sanctuar de binecuvântări, armonie si voie buna. Amin.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 30.07.2025, 20:34:15
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
De asemenea, pentru a evita sa se mai întâmple astfel de lucruri, trebuiesc oprite legăturile cu cel care e susceptibil sa fi făcut asta, adică în legătură cu unchiul. Nu are rost sa tinem legătura cu persoanele care ne fac rău în viata.
Dar dacă unchiul e nevinovat, nu te faci vinovat de păcatul bănuielii? Mai bine nu suspectezi pe nimeni, te distanțezi de credințele băbești – care n-au legătură cu credința creștină – și te rogi pentru cei pe care i-ai suspectat, ba chiar și pentru cei care eventual chiar ți-au făcut rău, că asta e o poruncă a lui Hristos.
Vechi 30.07.2025, 21:16:46
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Asta-i clar!
Eu tind sa cred ca nu este vorba de vraji si chiar daca ar fi ceva prostii de genul asta o atitudine de negare si ignorare matura neutralizeaza orice incercare sa ti faca cineva rau. Toata tarasenia va fi precum nuca in perete. Ignorare totala!

Deasemenea sa nu uitam ca batranii au si ciudateniile lor alimentare. Cine stie, poate batranul a invelit un ou crapat care urma sa-l consume si de care a uitat, iar intre timp interiorul s-a transformat in acea masa inchisa la culoare. Banuiesc ca incepuse sa se si descompuna, miros pus banuiesc pe seama batranului. Dupa cum se stie batranii si mai ales cei neingrijiti au un miros specific destul de pregnant.

In concluzie:
Faceti linistiti si in pace curatenie, aruncati sau donati lucrurile batranului daca nu mai aveti nevoie de ele si nu va mai ganditi la vraji, parerea mea.

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Răspunde