![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Efectul măsurilor luate în învățământ de guvernarea Nicușor Dan – Ilie Bolojan – Daniel David: O învățătoare a făcut AVC și a murit la scurt timp după ce a fost anunțată că își pierde catedra
O învățătoare din județul Timiș a murit după ce a făcut accident vascular cerebral (AVC). Decesul a survenit la scurt timp după ce a fost anunțată că își pierde catedra ca urmare a schimbărilor impuse de Ministerul Educației privind normele didactice, potrivit Buletin de Timișoara. Femeia a făcut AVC la câteva minute după ce directorul școlii i-a comunicat că singura alternativă e la zeci de kilometri distanță. Profesoara Nadia Baloteanu, într-o postare pe Facebook, a descris tensiunea cu care cadrele didactice din întreaga țară: „Întâi e un ghem în stomac, care se preface într-o uriașă roată zimțată sau un nod în gât. (…) Da, și mie mi-a venit să fug, deși îmi e mai caracteristică lupta! Colega noastră din Timiș, doamna învățătoare care, după ce a aflat de la director că nu mai are post și că cel mai apropiat ar fi la zeci de kilometri distanță, a ieșit din biroul directorului, a făcut AVC și a murit!“, a scris aceasta. Potrivit presei timișene, Inspectoratul Școlar Timiș, controlat de PSD, a încercat să ascundă cazul. Director de școală: Profesorii sunt măcinați de teamă și incertitudine Violeta Estrella Bontilă, directorul Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga”, a făcut un comentariu. „M-am tot gândit la colega mea, deși nu o cunoșteam. M-am gândit la familia ei… M-am gândit la alți colegi, care sunt în aceeași situație, pe care teama, incertitudinea îi macină. Aveam în sistem proceduri și metodologii și timp de soluționare a unor cazuri de restrângeri de activitate, căci se întâmplă să se restrângă posturi din varii motive, dar știau oamenii din timp, se pregăteau, căutau, își făceau dosare. Știau oamenii din februarie, în mod normal, dar acum… Mă mai gândesc și la mine, la stresul pe care l-am „înghițit“ zilele acestea, deși la noi situația e mai bună decât am fi sperat, dar îmi este greu să îmi controlez anxietatea. Nu mă ajută oboseala. Și nu pot să nu mă gândesc că nu merită nimic să îți sacrifici sănătatea. La noi, două colege, profesori de mare calitate și anvergură, au ales să se pensioneze. Așa, de azi pe mâine, ca să își salveze colegii mai tineri. Un gest fantastic de frumos, dar dureros, pentru că, deși câștigăm colegi tineri, pierdem profesori cu experiență și oameni de calitate, care mai puteau să rămână cu noi încă câțiva ani. Sunt oameni și oameni, colegi și colegi. Nu mi-am pierdut speranța în oameni, deși există tot mai puțini oameni și tot mai mulți „altfel“. Dumnezeu să o odihnească pe colega noastră și să îi mângâie familia!”, _____________________ Vreo 6 luni de zile o parte din acești bieți înșelați făceau propagandă deșențată pe facebook-ul personal actualei puteri. Îmi aduce aminte de momentul Geoană - Băsescu când erau idioți de profesori care jubilau de fericire că a câștigat al nostru peste zi, ca mai apoi să-i aud nervoși și comentând chiar în timpul orelor că li se taie drepturi și făcând politică anti-Boc.
|
|||
|
|||
![]()
Da,apar primele victime ale taierilor, si e credibila fapta, ca poti sa ai un soc daca te trrzesti la tara,fara alte posibilitati de venit ( desi mai jos spui si de alternativa pensiei), si afland ca trebuie sa mergi la mare departare. Eu in locul lor mi as asuma aceste cazuri, as fi participat la inmormantare, si as fi declansat o consfatuire cu profesorii, cum sa se faca aceste masuri mai digreabile si mai usoare.
Dar in afara de neintelegerea lor fata de ce e in jur , este si problema ca au fost chemati in al 12-lea ceas sa salveze situatia, si ca probabil azi eram in junk daca nu era Bolojan,si era de 10 ori mai rau. Iar atitudinea de a ii consudera simplu niste criminali fara a intelege si intentiile bune,si nevoia acestor taieri, dar si graba si lipsa lor de intelepciune comunicationala si de a pregati oamenii , nu fac sa arunce decat sa puna sare pe rana. Cand conduci o tara, trebuie sa faci fata la o gramada de cereri, nici o categorie nu poate accepta sa se taie de la el, si daca stai pasiv si asculti pe toti, vine si ne ia tavalugul,mai bine actionezi cumva,chiiar daca mai prost. Faci rau unora ca sa faci bine la mai multi. Noi insa nu avem nici un ider politic care sa inteleaga acest dialog cu poporul in luarea masurilor grele sau in descatusarea energiilor sale pozitive. Politica se face doar la nivel de ratiune ,din birou, si uneori cifrele ucid. Nici macar CG ,care a vehiculat ideea guvernarrii prin popor , nu a raspuns credibil cum ar rezolva problema aceasta a datoriilor imediate. Pe cine ar sacrifica el, ca nu ai cum din putini bani care nu sunt ai tai ci imprumutati sa ii multumesti pe toti, matematic nu e posibil. Daca ai avea 1-2-3 ani sa repari problemele si sa recladesti tara atunci da, dar cand nu ai decat o luna la dispozitie, e nevoie totusi de hotarare,mai ales ca nu s-a micsorat la profesori,ci li s-a pastrat postul dar s-a marit norma, o forma mascata de a concedia stagiarii Last edited by iustin_dumitru; 15.08.2025 at 13:15:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au mai fost și pomenile către presă în anul electoral trecut, comasări, bani aruncați pe campanie electorală, afișe,sedii de partide și altele. Interesant e că zicea Bolojan că vor fi anulate multe investiții, interesant e câte se anulează din județul Bihor, sau taie numai de la alte județe. Nu mai vreau să vorbesc despre politică, să ne certăm pe politică, rezultatul de azi e ce vedem și încă nu a venit iarna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca vom observa de acum si o contributie a ta si la alte subiecte decat politica? Ar fi foarte util... Politica e doar o ocupatie umana, lumeasca, iar in exces ne poate indeparta de Dumnezeu. Hristos insusi nu spune sa nu o facem ci zice clar : "Dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu." Deci indeamna mai degraba la supunere fata de oranduire indiferent cum s-ar chema ea : comunista, ruseasca , democrata sau aur-ista, si punerea pe primul loc al lui Dumnezeu. Astfel din parabola respectiva , Hristos ca si Dumnezeu poate si vrea sa plateasca bir(impozit) politicii ,chiar daca ea era ceruta de un ocupant strain (imperiul roman) ,punand banul de aur in gura pestelui. Dar invers nu functioneaza, adica cezarul ce simbolizeaza puterea vremelnica, nu vrea sa plateasca impozitul datorat dumnezeirii , care nu consta in bani ,ci in dreptate , mila, intelepciune fata de popor , asa cum a aratat-o imparatul David ca e posibil. |
|
|||
|
|||
![]()
Iorest are foarte multe contributii apolitice interesante si de reala profunzime duhovniceasca. Trebuie doar sa dai o cautare pe nume.
CEZARUL in schimb In nici o perioada istorica nu s-a limitat la a lua doar birul, inclusiv in ziua de azi ci vrea sa fie stapan pe "sanatatea ta". Chiar si Hristos i-a "pus in tema"pe Apostolii Cuvantului Sau, ca la un moment dat "Politica se va ocupa de ei", ii vor prinde pe rand si ii vor termina in chinuri. Ca urmare politica nu este ceva MINOR de ignorat ci de avut mereu in OBIECTIV, pentru a-ti proteja pielea si UMARUL!! POLITICA periodic cica se retrage, DAR IAR REVINE in forta! Se retrage, culege informatii si iar loveste... ESTI CREDUL in hotiile LOR( si nu tii seama de Dumnezeu), ESTI PA! Sau vei zice, ah , nu este nimic ca sunt ignorant, ca DOAR eu automat ajung in Rai. SERIOS??? Cine te-a mintit? De unde stii ca vei fi primit in Rai daca ai fost credul in manevrele vrajmasului si i-ai slujit principiilor lui? Ba, ma lasi? Dumnezeu voiește ca în privința celor pământești să fim nebuni, iar în privința celor cerești – înțelepți. Și vrăjmașul nostru, diavolul, e înțelept – la rele. Drept aceea, și nouă se cuvine cu înțelepciune a ieși la luptă împotriva lui, pentru a birui meșteșugurile sale cele viclene – că Mântuitorul spune în Evanghelie: „Fiți înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii” (Mt. 10, 16). Iar „înțelept” îl numește pe cel ce se înțelepțește a face voia lui Dumnezeu și a păzi poruncile Lui. (Sfântul Teofan Zăvorâtul, Patericul Lavrei Sfântului Sava, Editura Egumenița, Galați, 2010, pp.117-118)
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|