![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
am gasit o randuiala a utreniei in ceaslov una in octoihul mic (catavasier) am inteles ca in zilele de rand este alta mai scurta dar indrumarile pentru aceeasi randuiala sunt altele care randuiala ar trebui respectata apropo tipicul sustine pe cea a catavasierului
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Ceaslovul iti ofera randuiala utreniei din zilele de rand. Catavasierul iti ofera randuiala utreniei de duminica si in cazul sarbatorilor din cursul sapatamanii.
|
|
||||
|
||||
![]()
"Atunci cand vorbim de utrenie trebuie sa avem in vedere:
a) Utrenia de toate zilele, adica din zilele din cursul saptamanii in care nu se intampla sa fie vreo sarbatoare ; b) Utrenia duminicii, pe care, prin analogie cu Vecernia mare, am putea-o numi Utrenia mare ; ca o alta forma a acesteia poate fi con*siderata : c) Utrenia oficiata in bisericile manastiresti la privegherea de noapte si in legatura cu diferite sarbatori. [Utrenei] |
|
|||
|
|||
![]()
M-ar putea ajuta cineva cu Doxologia glas VII(enarmonic) cantat de P.S.Sebastian Pascanul in format audio?Eu nu reusesc s-o gasesc pe nici un site.Multumesc mult!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Randuiala | Miha-anca | Morala Crestina | 7 | 05.12.2012 19:45:58 |
Randuiala postirii de la Pasti pana la Rusalii | costel | Postul | 13 | 06.04.2011 21:09:50 |
Randuiala inchinarii in biserica | RusuDenisaFelicia | Intrebari utilizatori | 8 | 23.05.2010 08:02:38 |
Randuiala in ziua intai la femeia lauza | alleex1983 | Intrebari utilizatori | 2 | 13.03.2010 11:24:57 |
PREOT IN VEAC DUPA RANDUIALA LUI MELCHISEDEC | mihailis | Preotul | 2 | 02.05.2007 12:34:13 |
|